Коментари - За пръв път коригираха гени в човешки ембрион | IT.dir.bg
назад

За пръв път коригираха гени в човешки ембрион

Учени за първи път дефектни гени при човешки ембриони.

Обратно в новината

Коментари - За пръв път коригираха гени в човешки ембрион | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В началото ще вият (отдавна са почнали), че не трябва (следва дълъг списък защо) да се пипат гените. После ще гледат с недоверие и омраза тези, които вече ползват промените, по-добри са във всичко и живеят по-дълго, бидейки и по-здрави. След това ще почнат да дават мило и драго да направят и те децата си такива, поради горното, но и защото за останалите социалните асансьори ще са затворени.

Еха. Идва деня когато всички ще сме умни, красиви и здрави. Лошото е че тогава да си умен, красив и здрав ще бъде нормално, така че няма да ти е в плюс :-)

"Учени за първи път дефектни гени при човешки ембриони. " - Гогов, Гогов... поне чети това, което ти превежда Гугъл-преводачката...

Защо коригирахте бройката на коментарите? Изтрихте ли две трети от тях? Май нямаме свобода на словото!

Директен достъп за намеса в естествения подбор.

Ако гледаме на човекът като част от природата, а той е точно това, тогава с дейността си, човекът се явява катализатор на мутации. Древногръцката митология изобилства от всякакви мутанти - кентаври, хора-птици, хора-гущери, минотаври, циклопи, горгони, какво ли не. И дълго време си мислех, че това са някакви фантасмагории, но предвид това, че вече има изровени скелети на циклопи, например, все повече ми се струва, че преди доста време, ще да е имало друга "напреднала" човешка цивилизация, която успешно се е затрила, а писателите и поетите от дълбоката древност са се почувствали длъжни и вдъхновен да ни опишат нравите и особеностите на послените оцелели индивиди и изроди от тази цивилизация.

Гатака...

Ех, че сте черногледи! Просто някой ще фиксне хремата да убива до 2 дни след заразяването и край на всички проблеми!

Най-после мечтите на един чичко с малки мустачки за чиста раса ще се осъществят. Ще се формират генетични касти на войници, на работници и безсмъртни господари.

Пътя към Ада е постлан с добри намерения. Подобни технологии са в ръцете на богати корпорации, които не се съмнявайте ще ги ползват за техни си цели, които рядко са безкористни... Ядрената енергия е достатъчно евтина за да е масова и тока да е безплатен, ама все още си го плащаме. С нашите пари се строят хиляди оръжия с ядрени глави, които може да получим даром...

технологията се нарича CRISPR-Cas9 и е достъпна и у нас. толкова е евтина че почти всеки може да се възползва от нея. къде ги видя тия богати корпораций :)))

Добре дошли в "Гатака"

щом не пише къде се е случило значи не е в русия иначе заглавието щеше да е: руски учени....

Досега си оправяха циците, сега почват да си оправят и ДНК-то. Идва краят на човечеството. Колкото и да е тъжно това.

Ми поплачи си бе, кой те спира. Във всеки случай с това знание се задава краят на недъгаво родените, може и за тях да си поплачеш.

Преди 200-300 години са смятали слабите жени за много грозни. А сега е обратно. Всичко което сега не се побира в матрицата е недъгаво, грозно, лошо, отвратително, неправилно....

Ако си родител и знаеш, че детето, което чакаш има вродено заболяване и че ще страда цял живот, едва ли ще го наречеш неетично.

Сложих ти плюс, но ще ти напомня една фраза - пътя към Ада е постлан с добри намерения. Подобни технологии са в ръцете на богати корпорации, които не се съмнявай ще ги ползват за техни си цели, които рядко са безкористни... Ядрената енергия е достатъчно евтина за да я ползваш безплатно, ама си плащаш тока. Но пък големите батковци с парите от тока строят хиляди ракети с ядрени глави от твоите пари

и кое е безплатното че не съм разбрал нещо ?!? 50.000 години хранилища за ядрени отпадъци :))) . първите построени вече се срутват и трябват нови и нови и нови и кой ще плаща за тях ?!? ако може да ти побере главата какво са 50.000 години :)))