Глоба за за писане на SMS при пресичане на улицата

Управата на Ню Йорк въведе нови правила за пешеходците в града

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като го коментирате се замислете по аналогия със слепите хора. Те също не виждат и ако погледнем нещата логически, с какво се различава пешеходец пресичащ на зелен сигнал дали си гледа телефона или има проблем със зрението. Автомобила е със задължение да даде предимство, а ако пешеходеца се тутка може да му се напомни с клаксона, че го чакат да се движи. Но чак пък глоба си е глупост, защото сравнението с водач на автомобил е, че автомобила има в пъти повече тегло, инерция, спирачен път и др., а човека най-много да се сбута с друг.

Става дума за пресичане на пешеходна пътека, не на пешеходен светофар.

Подкрепям! Не може да пресичаш улица и да гледаш в екрана като зомби. На всичкото отгоре е със слушалки и няма никакъв контакт с останалите участници в движението!

Но пресичат и не само пресичат ами вървят като на полето!

В Augsburg пък експериментално сложили светофари по земята за идиотите, дето не си вдигат погледа от телефона.

Много се радвам. От зяпане в екраните хората се движат като мухи без глави. Отдавна трябваше да се случи, както ограниченията за използване на мобилен телефон в автомобил

по принцип добър закон... само онова - с поглеждането ми се струва прекалено. ако си се огледал и вече пресичаш и примерно някой ти звънне... трябва да се уточни какво точно ще е това поглеждане

Много правилно. Всички зяпащи си телефоните докато пресичат трябва да бъдат глобявани, освен в извънредни ситуации или органи на реда при изпълнение на задължения. Дори бих въвел, че устройството се отнема за 72 часа и след тях да си плати глобата, за да си го получи обратно. Да си изпатят, че да не правят същото. Сега се движат разни като зомбита зяпащи телефон, пресичащи без да гледат.

Ако Наполеон живееше сега там, сигурно щеше да има хиляди глоби. А точно там преди години ми висеше ченето като видях няколко пъти на забранен сигнал за пешеходци да пресичат такива, а колите ги чакат. Явно шофьорите предпочитат дори и в правото си да не газят пешеходеца, щото явно после разправията и кинтите са големи и не си заслужават десетината секунди изчакване.