Коментари - Google добавя нови функции на смартфоните "Пиксел" | IT.dir.bg

Коментари - Google добавя нови функции на смартфоните "Пиксел" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма вече автентичност. Преди поне можеше да прецениш човек, с когото си пишеш, какво мисли, колко е (не)грамотен, духовит и пр., докато сега между вас стои софтуер, който реално генерира текста. Това е като в училище някой да подсказва на учениците с/у заплащане и да казва гордо "аз помагам (на човечеството)". От този "помощ" какво ще излезе - ще поумняват хората или ще оглупяват?

Вече има доста сървиси, които разпознават дали написаното е от човек или не е. Друг е въпроса - доколко може да им се вярва!

За съжаление или за радост никой не може да спре техническия прогрес. Същото беше и едно време хората или по-скоро от българина се оплакваше от компютрите в колите и имам предвид за старите барачки където въртиш палиш тръгваш и газ днес колите са невъобразимо по комплексни но на всички е ясно че връщане назад няма да има. Давам само един пример така че това е бъдещето явно дали си комплексар прост умен начетен или простак вероятно ще се решава в по-късен етап от комуникацията или при лични срещи

Тези сирвиси нямат особен шанс. Те няма как да знаят истината на 100% процента - единственият начин, по който биха могли да работят, е да търсят "патърнс" (дир вече не дава да се пише на английски?). Но стремецът на авторите на генеративен ИИ малко или много е да го направят така, че да се изразява колкото може повече като човек. Освен това, има много варианти, не е само ЧатДжиПиТи. Така че да се засече (с достатъчно голяма степен на вероятност), дали даден текст е от ИИ, въпросният "засичащ" софтуер ще трябва да е доста добър, да се актуализира, и (най-важното!) да работи с по-голям текст. При разни кратки съобщения според мен няма как да се определи.

това е един инвестиционен балон, който ще се спука един ден. Настоящите модели на цифров асистент не могат да носят истинско познание, те са безумно догматизирани и всичко което генерират е изопачено и лъжливо познание. Всяка следваща итерация прогресивно ще се видиотява, защото езиковия и модел ще се базира на псевдо познание, нацвъкано от предишното поколение "ИИ".

В един момент най-лесното ще е да сравнят написаното със знанията за човека собственик - ако той си е тъп, значи всичко е ясно...

Става за линийка за чертаене, яко грозен телефон. Единственият по грозен е самсунг