17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че то има ли някой изненадан?... доколкото си спомням, гугъл станаха това, което са покрай търсачката и 1 Гб безплатна поща, на сървъри, купени с пари на ЦРУ... нали знаете какво казват хората - ако не плащаш за нещо, най-вероятно не си клиента, а стоката...

Винаги съм мразел Андроида, докато не ми се наложи по принуда да го разчовъркам хубавичко. Всъщност е една чудесна операционна система, и всеки, който може да борави с комютър, повече от това да гледа клипчета, може изключително лесно да премахне Гугъл-а от него, във всичките му проявления. В моят случай се наложи да премахна около 30 различни приложения и сървиси, свързани по някакъв начин с гугъл, и резултатът е една перфектно работеща ОС, без никакъв скрит или изненадващ трафик в мрежата, батерията се представя прекрасно, както и 5-те на брой програми, които са ми необходими. Но все пак при мен е на таблет, не на хенди, при тях как седи въпроса нямам представа, но едва ли е много по-различно. Малцина знаят, че Андроид е всъщност купена от Гугъл ОС, но не и написана от компанията. Там е ключето.

Дори и иТ експерти още се подсмихват като им заявя ,че Интернет на нещата и Интернет на телата са Преходът от тотален шпионаж към тотален контрол на тоталитарния не)либерален режим За съжаление трилърът наистина преминава в трагедия "Първоначалното обяснение бе, че това е бъг, но от Google признаха, че всъщност са провели експеримент, съобщава CNET. Технологичният гигант е искал да събере данни за това как работи функцията за пестене на батерията и да разбере как да я направи по-ефективна. За тези цели от Google са активирали дистанционно функцията на хиляди потребители, като са събрали необходимите данни. Google призна: Следим местоположението ви Признанието разкрива, че корпорациите могат да имат пълен контрол над смартфоните, работещи под тяхната операционна система. На практика Google и Apple могат да правят каквото си поискат !!!!!! с вашия телефон, без !!!!!! да е необходимо да ви искат разрешение."

Всъщност, новият iOS 12 работи по-бързо на някои от старите модели. Така, че това, което сте писали за Apple са пълни фъшкии.

Стига бе! Не може да бъде! Аз откакто се помня го твърдя, а всякакви разбирачи във форума ме плюеха и цъкаха минуси. Дано повече хора прочетат новината и им се отворят очите. И дано като мен започнат да използват обикновени телефони, а не смартфони. Интересно как всички са се загрижили за личните данни, а никой не поставя въпроса за този нерегламентиран достъп към смартфоните и за неосведомените - до част от най-новите модели автомобили

Голям праз!

А когато ти включат някоя функция, дали можеш да си я изключиш? Или те я контролират за момента и ти не можеш нищо да направиш?!?

Имам стар смартфон. Ресетнат е. Нямам регистация в google play. Не съм задал и gmail поща (защото нямам).Ползвам телефона само за телефонни обаждания. Не го връзвам през WiFi. Не ползвам пренос на данни (отказана е услугата в клона на Виваком с подписването на договора).Нямам регистрация и на разните му там "социални" мрежи. Дали ще могат пак да ми бърникат? Е, ако Виваком им помогне - защо не...Ама знам ли...

по един или друг начин, във все някой момент ще светнеш, споко. Ще ти се закачи 'случайно' към някое 'безплатно' WiFi и си до там.

Значи викаш, да отворя джаджата и да изджъгъркам нещо на което пише WiFI?

ще им се да ме следят : ) аз съм непроследим : )

"Сътворението на света " в частта Римска империя: сената се е събрал и трибуна пита сената: - А какво ще правим с бедните? - Да го духат бедните! - единодушно отвръща сената.

LOL, каква изненада. Тия дето са съшили операционната система на кутия дето знайно има контакт с тях след като се закачи в мрежата могли да я контролират, брей брей да се неначуди човек.

Без тази операционна система, това което ще държиш в ръката си наистина ще е само кутия. Всичко което правиш с телефона си е чрез тази ОС. Следователно, ако те я контролират, значи контролират телефона ти.

Оооо, мерси за обяснението.

Нямам нищо против да го контролират, нооооооооо не аз да го купувам ами те да ми го дават безплатно. А и за да го разнасям насам натам трябва да ми кихна нещичко

Е и сега имаш избора и да не го купуваш де...

И к'о ...

Си играят на закони за поверителност и ни ги пробутват всеки ден! Поверителност ала бала .Работа за бездарни европейски дупетати

Добър ден...

Вие сте нелепи бе!

Няма телефон, няма проблем. Между другото така даваха, че са изловили терорист в Афганистан. Че програма го е разпознала по говора. Реално сигурно целият поток се следи. В САЩ на входящите точки на интернета към другите континенти по източното и западното крайбрежие.

Дали ми дреме, ако щат да ми влезат в телефона, най-много да видят снимки как галя дедовия. Аз през телефона нищо важно не правя.

Ай, не може да бъде, не го вервам. Тея работи само в Русия могат да стават, в свободния свят ич.

Да отиваме при Yotaphone, а Гогов ?

Щото там никой не го следи ...

ФСБ вътре си има троянец инсталиран от производителя....ама Гогов има гладко,съветско мозъче и няма да напише статия за това. Статиите му са само "Google и Apple тотвално ви следят'', "Нива надви Ланд Роувър", "Жигула вдигна 200" и т.н. и т.н.

Нокиа с фенерче е решението и без това улиците са пълни със зомбирани хора постоянно зяпащи в телефоните си, това е някаква масова зараза.

Моята барака е точно такава Nokia 1650 с фенерче. Освен да си светиш в тъмното става и за някой и друг разговор......

1200 ... тая твойта е много нова, май че има и някакви възможности за простотии ... 1200, с нова китайска батерия (вече е на 4 години всъщност) - зарежда се веднъж на 3 седмици и така. Бих я продал за 15000 лева, но смешните плачещи предпочитат да си купуват лайнони за 2 бона и самосунги дето нито снимат нито спират да забиват, но за сметка на това не живеят повече от 2 години а и така наречените батерии са по-скоро препечени руски кондензатори, защото как другояче ще наречеш нещо, дето държи по-малко от 40 часа?

А следващата технология след смартфона,която ще поискат корпорациите е да ти се вгражда чип в тялото,представете си,ако някой направи грешката да си вкара такъв чип в тялото,какви манипулации може да се правят после с него... Всеки ще вгражда чипове в ръцете си или другаде и чрез тях ще може да купува и продава стока дори,ще станем,като банкови карти,като платежно средство и кой,колкото струва,толкова ще купува... И всичко това по желание ще си го имплантирате,а след време ще направят така,че да не можеш без чип да купуваш и продаваш,опт там и който има такъв чип в тялото ще стане вечен роб на корпорациите,които ще могат да го контролират,както си искат... Звучи зловещо,ама на там отиват нещата..

Един ден ще четем и такива заглавия: Google и Apple имат пълен контрол над вашето тяло и мозък!

сега имат около 5%, (Фейсбук доста над 10%), но с всеки ден се увеличава.

го това отдавна. Да му мислят телефон робите.

"...Знае се, че Apple нарочно забавят работата на по-старите си модели, за да накарат потребителите да си купят нов iPhone..." От къде стигна до този извод този наш гений на журналистиката, че ми е много интересно.

Човека чете новини, имаше голяма дискусия за това преди 4-5 месеца, дори ябълката потвърди, но с друго оправдание защо го прави (пазели старите телефони да не се повредят от новата ОС) :)

Освен четене трябва да има и нещо между ушите, а не да се преписват наготово тенденциозни мнения на платени драскачи.

Ще правят някой друг път, ако искам няма да слагам гугъл услуги или мога да ги премахна на 90%.

най-прост телефон само за говорене по него. Нямам приложения интернет и др. Ще засечат дедо...

"смартфона" отдавна съм го паркирал. Ползвам прост теефон за 49 кинта. Батерията държи със седмици, не като "смарта" един ден.

Ами то не иска много ресурс. Всъщност е достатъчен за да Ви засичат и подслушват. Евентулано камерата не могат да я ползват, щото най-често я няма.

ДОБРУ ЮТРУ! Започвате да ставате суровинен придатък на технологичните джаджи. Запомнете - те трябва да са ви от полза, не да демонстрате възможности и мода с тях.

Айде, малко храна за троловете, които не правят разлика между контрол над ЧАСТ от приложенията, контрол над операционната система и контрол над устройството. Статията е МЕКО КАЗАНО манипулативна. Всяко приложение има ограничен достъп до телефонните ресурси (вкл. снимки, клипове лична инфо и т.н.) Това, че с някой ъпдейт на ОС, може да включиш/изключиш някоя настройка (или да забавиш устройството както е при епъл), далеч не означава КОНТРОЛ ВЪРХУ УСТРОЙСТВОТО и достъп до неговите ресурси (снимки файлове, микрофон, камера и т.н.). Иначе ако държите да се чувствате сигурни, не ползвайте никакви телефони и си сложете алуминиево фолио на главата...

баш това означава - контрол на операционната система означава, че от разстояние може да се контролират приложенията, които са част от нея или работят под нея, а това са на практика всички... от обаждания до игрички, местоположение, банкови приложения и т.н.... дори и това, че си изключил дейтата или безжичния, не означава, че отзад не върви трафик, защото изключването е софтуерно, а не хардуерно - тоест, това, че не свети иконката, не значи, че не работи, а само, че ти си мислиш така...

Нима има наивници, които не са наясно с това?

Честито на донорите!

Ех Оруел, колко си бил прав...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Най-големите шпиони са Google и Apple! А ЦРУ и ФБР само им плащат за и нформацията.

Американците твърдят, че най-големият е Huawei :)

Тук става въпрос за операционни системи

Не мисля че им плащат :) По скоро ако искат да съществуват ще си плащат налога