Коментари - ФБР погна хакера с голите снимки на Лорънс | IT.dir.bg
назад

ФБР погна хакера с голите снимки на Лорънс

Федералното бюро за разследване на САЩ се зае с разследването на изтичането в интернет на голи снимки на 101 знаменитости, сред които Риана и Дженифър Лорънс.

Обратно в новината

Коментари - ФБР погна хакера с голите снимки на Лорънс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а що фбр-то не погна никого кога на мене ми разбиха сайта и ми източхаха снимките??

Охх, ще ми се да видя Зелена Говнес нацвъкана от петима!

Никой ли не се интересува от мои голи снимки. Парчока ми е 18 см. ако някоя госпожа иска да погледа да ми пише...

Преди около десетина години лъсна видеото на Памела Андерсън и гаджето/мъжа й. Пореваха малко, а после почнаха да се съдят, защото якаква порно фирма го беше откупила и реши, че трябва да го продава. Накрая се споразумяха за процент от продажбите и се проключи. Та и в момента зора е за пари....Иначе с кой акъл ще се сенимаш гол и ще си пазиш снимките в интернет? И защо?

Хакера питал как да качи клипа анонимно.. сериозно ли ?

"знаменитоси" вдигат популярността си със скандали излишен шум аз не се снимам без дрехи аз нямам голи снимки

Никоя шафрантия не обича да и казват че е такава!

Муа-ха-ха! А на Меркел искате ли? С гарантирано държавно качество!

По-интересно е друго - ако си обикновена персона и ти откраднат голите снимки от айфона, ФБР ще се намеси ли? Според мен - не. Ама нали става дума за млади, красиви и богати (но явно не умни) ФБР ще обърне ЮСА наопаки

Между другото, в писанието на дира има доста неверни неща (както обикновено - развален телефон...)

Тая финансова криза не мина ли та се занимават хамериканските спецоеве с кой ми сра в гащите?

Не хакера трябва да бъде съден, а тези нагли пки, които са се снимали голи.

А що се снимате, като не искате да ви гледа никой, а? Да ви и пуританите!

Точно така, Пешо - не можеш да публикуваш компроментиращи снимки на човек, който няма такива ;-) А тези там хем искат да са на принципа Sex pays, хем като лъснат неконтролирано в медийното пространство, изведнъж стават пуритани. Най-точно казано, това е лицемерие.

Явно проблема им е, че никой не им е платил.

По скоро е разпространил някъв вирус със който може да записва от уебкамерите им.

Никой друг няма привилегията да гледа такива материали освен службите. Гонят конкуренцията.

И кво толкова? Ами простичко Е! Всички тези знаменитости де факто са се снимали голи! Ако нямат подобни фото и видео-сесии няма хакер който да ги има и от там публикува ! Нека някой да извади за мен подобни "интимни компромати" ! Да ..ама НЕ ! Е па НемА !

от цялата работа хакер си намери добре заплатена работа в фбр

По новините каза за хакер, който преди 2/3 години бил разпространил снимки на известна холивудска личност и излежава 10 годишна присъда.. а България за убийство на човек нищо не получават. Бах мааму! о.О

Made in Bg!

Чудя се кое е по-глупаво ?! Да имаш "Сурат тефтер" или да качваш лична информация по "облаците" , пък и на всяко друго място. И стигам до изводът, че е еднакво тъпо. Всъщност е въпрос на манталитет. И ако имаш ФБ, а нямаш селфите по "облкаците", или не си чувал че има облачни услуги, или е въпрос на време да се похендриш и там. А после реви, че личният ти живот е на показ! Малоумен свят!

Хахаха какво ги притесняват интимните им снимки в пространството .. ние голи ги виждаме и легално !

Къде са снимките, че ми се гледа нещо хубавичко, ;-)

4chan org

Лошо, офлаин са ...

К..ви прости га се снимахте не ривахте нали!

Deian

Покажи на тия хора как са мяташ, как го движиш, как са бараш...

О, йе! Да им заемем СЕМ! Явно ФБР не може да ги спаси...

Това не е първи и последен случай на хакване на iPhone, просто сигурността на iPhone е просто символична. Наскоро бе хакнат iPhone-a на Мария Шарапова, но единствената "гола" снимка, която намериха беше на статуя в Лувъра. По подобен начин бяха изнесени преди в Интернет личните мобилни телефони на много известни звезди на Холивуд и им се наложи да си сменят телефоните. Потърсете за предишните скандали с Aviva hack и Australian Ransom hack - хакерите в Австралия дори искаха откуп на хакнатите притежатели на iPhone, за да им възстановят загубените лични данни. iPhone-ите на руския премиер и почти цялото правителство бяха хакнати и изтеглена важна информация. Затова в Русия беше препоръчано на държавния апарат да премине към южнокорейски телефони Да не говорим, че периодично се известява, как телефонните разговори на известни личности в Англия и САЩ се подслушват от частни детективи, благодарение на дупки в сигурността на iPhone. Известни са дупки в сигурността на iPhone и дори се продават специални електронни джаджи за частни детективи, които хакват iPhone-a на следеното лице - много известни личности станаха жертва на такива атаки. При това частните детективи са винаги много дискретни и не разгласяват хакнатите данни в Интернет. Сигурността на iPhone е доста мъгляво понятие - по-точно я няма никаква.

Явно Шарапова не е толкова проста и знае, че всичко което снима отива в iCloud и после .... иди го търси. Глупавото моме от Игрите на глада, явно изобщо не е разбрало какво прави :)

Не трябва да се обвиняват холивудските звезди за това, а авторите на приложенията. Нормално с инсталиране на различни приложения всяка снимка с мобилния телефон се качва директно на мрежовото пространство на потребителя - ако потребителят не изключи "качване" по подразбиране, всички снимки са на "мрежата". И може с един клик да се "share"-ва за други хора. Това е настройка по подразбиране на тези приложения. Да не говорим за много приложения и игри, които изикват пълен достъп до цялото съдържание на телефона за да направят "каталог" всички изображения. При непрекъснатото обновяване на приложенията на телефона е много лесно да се позволят настройките по подразбиране.

Снимат се оък после се правят на умрели лисици

Първият въпрос е, защо имат такива снимки? Второ, пуснеш ли нещо в интернет публично, то с огромна вероятност остава вечно там. Дори измислиците като забравяне, важат само за места като Гугле за търсене, а и там не е ясно в кой архив са. Ще са минали сумати други търсачки - китайски, индийски и други и ще са събрали информацията. То и аз съм го правил изчитането, даже и от Гугле, въпреки опитите им да затруднят четенето на техните страници в търсачката. Разпространението сред като нещо стане публично е лавинообразно и непредотвратимо. Хората подценяват този момент и пускат лична информация.

Първо се снимат, пък после се правят на ударени...

Отданвна изтрити снимки още стоят в някой облак, ей така за по-сигурно. :-) Може би собсвеника им кагто ги е триел просто е искал да ги изрхивира, не да ги изтгрие. После слагайте си снимките и файловете в облака..дори след 50 години още ще са там...хахах :-)

Ха ха - що за обяснение - фотографиите били "изтекли" от iCloud - как точно ще изтекат сами - изтеглени са от там ! И след като това се случва със снимки - какво още е изтекло, защото в измисленият облак се пазят и други данни ! Но някак си вината е на хакера, а не на самодоволните киселяци от епъл, които не могат да защитят данните на клиентите си !

Във всеки облак нещата седят така. На тебе все Епъл са ти виновни. Айде стига плю, псхо сбъркано!!! От 2 години чета едно и също от тебе, то бива бива, ама тва е ненормално.

Каквито и данни да ти бъдат откраднати от мобилен телефон, е много неприятно - могат да бъдат просто твоите телефонни контакти - ако са на известни личности, тези твои приятели могат да бъдат също тормозени от хакерите по телефона или просто да бъдат публикувани в Интернет за феновете.

Apple официално обявиха, че са запушили "дупката" (уязвимостта) чрез която са хакнати тези известни личности. Дори в момента FBI се занимава в случая. Хакерът официално обяви, че се покрива временно, но че има и голо видео на Дженифър Лорънс, което също иска да публикува в Интернет. Блогерът, първи публикувал голите снимки, ги изтри и обяви, че съжалява, но това едва ли ще го спаси от скъпоструващ съдебен процес. Известно е, че в САЩ дори на публично място не може да се прави снимка на друго лице без изрично съгласие, а ако се опиташ да направиш снимка на малко дете може да бъдеш обявен за педофил и линчуван на място от тълпа от разгневени майки....

Така и не ги видях тези снимки :(

4chan org

Те ако са искали конфиденциалност нямало е да си държат снимките по разни епълски глупости. От друга страна всички, на които са им "излезли" снимките все намираха някакви начини да им излезнат и до сега уж случайно.

Само да вместна, че хакерът е казал, че има и видеоклипове, а на всеки, ползващ Photostream му е ясно, че там могат да се качват само снимки. Изобщо не е ясно какво е било хакнато всъщност.

Тая жена сама иска да си публикува голите снимки, после друг й виновен!Кой ли не я е виждал гола....

Аз! АЗ!!! :)))))