17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха хайде бе, направо един rsync и всичко спи, а :) Като си пуснал мейл сървър на домашния комп, под секрет, не си станал mail admin ;)

Зех компютър на баба ми. За половин час я оставих сама и какво е цъкала, какво е правила не знам ама на, белята станала.

... работа е най-вероятно на вътрешен човек / за да направиш такава поразия е неоходимо да знаеш как тя работи или повечко време за да разбереш/ , а е пробит някой хостинг с написан лошо софтуер, което пък си е масова практика в динамиката за предоставянето на все повече услуги. При предоставянето на облачни услуги от датикум надали пряко самата компания е отговорна за това...

Съзирам заговор и измама! Как така досега още не са обвинили личният готвач на Владимир Путин?! Къде са новините за руската хакерска заплаха?

Руските хакери са са заети да подготвят резултатите от евровота където има пробойни. :)

Лигнине, ама ние гласуваме с цветни бюлетини бе! Как ша ги хакнат руснаците по интернет, че и да успеят да ги боядисат даже? Откъде толкова боя у бедните руснаци? И нея ли ще крадат от интерент? Това българските it-та сте си е.али мамито брат! По цял кохортата на червенобузото разградско неуспяло кандидат-премиерче се раздава. Единя по въпросите на руските хакери, другия със сателитни снимки на горски пътища...

Български сървъри, а? Онзи несменяем и безподобен титан на отдел "Киберпрестъпност" Явор Колев няма ли да вземе отношение по въпроса, или като не става дума за затваряне на Читанкта, на сайтове с книги за слепи на третокласни сайтчета за продажба на китайски ментета, "кибер-сигурността" не е така сигурна?

"ЗАМУНДАТА ДОЛО! АРЕНАТА ДОЛО! ВСИЧКИ СТЕ ПРЕСТАПНИЦИ WE" - Явор Колев, някога, може би.

Хехе, да. Да добавя и безсмърното "Снимаш ли?! Айде, почваме!" при рискованата, но блестящо изпълнена (и заснета) акция на сваляне на старичък компютър, набеден за Читански сървър, от някакъв покрив в тих квартал преди години.

Очаквайте скоро и в други градове..

Ха ха та това е моето IP. Между другото ИПто влиза ли в личните данни. Ако е така ведна звънкам на адвокатами.

Ако беше твоето IP вероятно вече щеше да си в американски затвор и нямаше да разберем нищо за теб от тук нататък. 17 българи лежат неизвестно къде, неизвестно от кога, неизвестно за какво и службите на Фащ отказват повече информация за тях позовавайки се на тайната на разследването.

Май лъжеш нещо.

Заради "Адвкоатами" заслужаваш да те чаластри някой с буквара докато не ти дойде акъла.

Дирчовци, поне да ни бяхте казалаи каква е платформата на "сринатата" сигурна поща, за да знаем до какво са се докопали сега УСА агенциите (имитирайки хакерски удар) ...

Вервайте си че това е направено от един хакер: едновременно е била поразена цялата инфраструктура на компанията - в няколко датацентъра и поне на два континента.

Защо да не им трябват бекъпи? Офлайн криптирани бекъпи и ключа разпечатан на хартия в някой трезор? Ако не искаш съобщенията ти да стоят на сървъра просто ги триеш и толкова.Ако не искаш да се бекъпват,просто ги тагваш като такива.

То това е сигурна поща! За какво са ми бекъпи? За да оставям следи? Хайде мислете малко.

Ами човек сам ако се не пази, трудно някой ше го опази. Аз също държа всичко в облак, но всяка седмица си правя синхронизация и после бекъп и на външен хард (и веднъж на 2-3 години купувам нов външен, стария не го трия). Щото за последните 30 години, живота става все повече и повече "електронен" и загубата на трупани 30г архиви ще е много сериозен удар лично за мен.

+ . По същия начин процедирам. Описаното от теб на година излиза колкото 1 бутилка уиски и 2 кутии цигари. Ама Ганьо се сеща, кога му опре до онова.

Навсякъде рекет и откуп.......ужасни изнудвачи във всичко !!!

...бекъпите в джоба ли ги носите ? ;-) .. човека си е знаел работата щом няколко дейта центъра са засегнати

ти за бекъп не си ли чувал бе човек?! Кореспонденция за 2 десетилетия на десетки хиляди потребители без бекъп? Ти си луд! В ITIL има специален процес: IT Service Continuity Management (ITSCM). Има сертифицирани специалисти, които с това си вадят хляба, А вас, дирчовци, да ви попитам: Какво е това "БГ сървър"?!

Конкретно на последния въпрос - нещо като "световен търговски център Илиенци"...

ооо мани, мани, в ДИр-а много ги разбират тея неща - след като няколко пъти ги хакваха, накрая запалиха колокационната стая в БТК дето им бяха сървърите.

А сега! А къде са ви бекъпите бе ? Били изтрити, аман! :?

То така се бекъпва мейл. Това да не ти е Аенция по Вписванията ;) Трябва доста пари да струва услугата, че да има бекъпи на пощата. То не е до бекъп, а до идеология на платформата. Ввно никога не е мислено, че е възможно да има атака по подобен начин. А това, че ИП е БГ, нищо не означава. Този, който е могъл да направи тази поразия, едва ли е топкова тъп, да си ползва собствено ИП.

ами като няма бекъп-да пие сега една студена вода,измекяра! Все едно майстор да сложи плочкии да каже -няма да ги фугирам, не влиза в услугата!!..))

Ми така се бекъпва, да. Мейл-сървър се бекъпва доста лесно, независимо от платформата, и изобщо не струва "доста пари" над стандартните за средностатистическо оборудване за сървърни бекъпи, и "идеологията (?!)" на платформата е точно същата, както при файлов сървър или домейн-контролер примерно.

Ха ха хайде бе, направо един rsync и всичко спи, а :) Като си пуснал мейл сървър на домашния комп, под секрет, не си станал mail admin ;)