Хакнаха 1,1 милиарда клиентски данни от сайт на Alibaba

Бизнесът по целия свят става все по-често жертва на хакери през последните месеци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давам пример: Трябваше ми безжично/магнитно/ зарядно за смарт часовник Samsung Galaxy Watch Active 2. 1. Погледнах в Emag - 56 лв струва там. 2. После в други български сайтове - няма никъде; 3. В Olx някаква Пловдивска фирма за GSM аксесоари продаваше нов китайски внос /купени от aliexpress/ завишени двойно за 30лв 4. Надникнах просто от любопитство колко е в aliexpress - 12лв с доставката 5. Поръчах разбира се снощи - платих с виртуална карта и я замразих. Ето затова всеки почна да поръчва от там /ако има търпение - доставката е между 12-28 дена/ Казвам го на фона на теча на данни. Не съм запаметил картата. Въпреки това китайците ако се излъжан да я запишат в базата данни - тя е замразена през цялото време, само когато плащам я размразявам и плащам.

Изненадан съм, че не сте споменали руските хакери. Във всички статии за хаквания, винаги руските хакери се споменават като заподозрени. Започвам да си мисля, че тук хакерите са от добрите - демократичните, а не от онези лошите - на Путин.

Хакнаха сайт за продажба на китайски боклуци. Що трябва да се впечатля от туй?

Защото същите неща ги купуваш и тук, само че 3-10 пъти по-скъпо, понякога и повече ;)

Не купувам от Али баба, Али експрес и други колхозни сайтове.

повервах ви... алибаба са толкова алчни че сами са ги продали а после "се плакали" на полицията, демек ние не сме винивни.... а полицията как точно ше им върне откраднатото? а що не земат да плащат обезщетение на секи потребител на който са загубили данните?? ама че гадна мисъл... те знаят само прибиране а не изваждане

Тва са 40те разбойника на алибаба:)

Въх! От там купих жартиери за лИбовницата. Сега ако кажат на жената и ще ми развалят семейството. За колко ли биткойна ще ми искат Митьо?