17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е добра, макар и доста стара.. Но точно в земетръсна зона като ЛА... не съм сигурен. Да не стане като купона в Южна Каролина.

само се поти!

А готова ли е ТесКилата за поливане на събитието?

Видеото е анимация. Ще е готов само от собствения си дом до работата - малко над 3км. За тези 3 километра му е трябвало уж 1 час, а сега 2 минути. Трябва да се синхронизира с всякакви подземни изкопи, включително допускано метро там в бъдеще. Но поне с водоснабдяване, канализация и така нататък. Ако попадне на вода или газ, не знам какво ще стане. Трябвало да бъде във вакум. Как ще го подържа. Как ще се действа при авария и какви са рисковете. Как ще осигури слизането. На анимация е сигурно по-лесно от в реалността.

Хаха направил си тунел от тях до работа тоест личен тунел. Дължина на тунела 3 километра. Според Мъск пътя до работа му отнемал 1 час. Нека бъдем благосклонни и да приемем че Мъск няма прав път от тях до работа и трябва да направи някой друг завой... и да сложим пътя му 6 km. Ами пеше да вървеше щеше по малко от час да му отнеме. Идеята за масов транспорт на коли под земята във вакум е трудно постижима, поради това че всеки миг трябва да влиза нова кола в системата. Но няма лошо нищо против Мъск, жалко че е само един в целият свят които има пари и се опитва да направи някакви огромни промени и проекти. Ако не беше неговата тесла да се задвижат и другите гиганти прозиводители на коли сигурно електрическите коли щяха да са още мечта.

А комунягите още си карат жигулито комби хахаххахахаха

Тая работа дето я прави се казва метро. Неговото просто намаля въздушното съпротивление като намалява количеството въздух в тунела. Просто си няма хабер човека от заварки, от корозия на металите и за това си представя че ще се случи работата. Целият проект е фейк само за популярност.

Тази цивилизация от идиоти като тоя ще загине

Интересно, но общините трудно подържат даже съществуващата пътна мрежа. Той предлага безброй тунели под земята............. това ще струва фантастични пари, пък кой ще плати подръжа на всичко това?

Чудесно е, че управата на града дава възможност на гениалният Мъск да приложи на практикапотеннциала си. А Мъск работи в полза на хората.

Сигурно е маглев (магнитна левитация). Да бе питал например китайците. Те си строяха такива на мостове.

А бе то на анимация изглежда добре, ама на практика...

Тук му викаме метро и релано точно под градовете е безмислено с вакум итн........ Смисъл има на големи разстояния ...... Разликата между метрото и това в градовете ще е няколко минути за сметка на огромни инвестиции . Идеята има смислъл за големи разстояния

Ооо да, прави си. Работи в полза на хората от семейството му.

Браво на Мъск. Дано му се получат нещата. Ама 3 км за 2 минути на мен ми звучат като 90 км. в час.

Почти час му отнемали 2 мили. Аз ги взимам за 30мин. пеша.. но пък доколкото съм живял в САЩ там за пешеходци изобще не е предвидено.

този все нещо изобретява а пък на края все късата клечка и космоса му пречи, май кат наш Бойко повече лала..............

аф

Какво 2 мили бе? Офисът му е на 17 мили от къщата, по пряка линия е между 14 и 15 мили .

Само е забравил за желанието на хората да се показват с новите си коли, та не че няма да има успех, ама тези, които искат да бъдат видяни, ще продължат да карат отгоре.

Аз прочетох 2 минути, ти къде прочете 2 мили?

аф

Абе не знам защо тия са писали 2 мили, при положение , че разстоянието всъщност е 14-15 мили по права линия .

"предвижване"

Две мили макет и държавни предварителни плащания за няколко десетки, а може би стотин милиарда. Тоя някой го ползва да краде с газъ си. Фирмите му са прикритие за крадене в особено големи размери.

Бате, тоя го признавам. Събра парите на наивни сиромаси, като телефонен измамник, и после с тях си направи личен тунел, да си ходи на работа с него... Пич тотален!

Потребителите на тунелите, предполагам.

Да, открил метрото , хаха И Какво откриване бе, все едно ще го ползват хора.....направил си го за себе си , но ще го открива с официално откриване , все едно го направил за града....а кмета ще покани ли на откриването!?....И после като пробият много такива тунели нали отгоре всичко ще се срути... ужас

Ами поради такива като него сега можеш да се почесваш пред компютъра,защото имаш електричество и технологии,които не се правят от такива като тебе.То се иска и акъл!

ах ти кефъ! таман си напраши трасе-тунел от спалнята до офиса и земат, че те уволнът или те преместът. а по-гадното е, ако земе, че те изрита жената.....язък, трасето прападна. или па да кажеме, работиш на 100 мили от домъ. таман почнеш да ги зимаш за 5 минути със суупеерлуупа и опа: идват ти адвокати, че трасето преминавало през нам си колко части парцери итребвало да им плащаш такта преминавана. че те обвиняват и в кражба на подземните им води и копане на злато у земята им. плащай съгъ 10-20-30 милки според тунела испоред зависи. шантав свет. взривявай.

Докато форумните разбирачи сипят инженерна мисъл под формата на жлъч, Мъск осъществява мечтите си, променя света и става несметно богат в процеса. Та кой е идиота в случая?

2 мили, малко повече от 3 км

Това определено е лоша и скъпа идея. Евентуално за далечно пътуване, но на влакови композиции с високи скорости може и да стане, но много по-лесно е лифтова кабинна система над земята. Верно няма да пътуваш със собствен автомобил, но пък ще е бързо и почти от врата до врата, без да мислиш за паркинги. Пък може и частни кабинки да има. Една такава с тегло 30-40 килограма за двама души ще е в пъти по-енергийно ефективна, а с размерите си, по малки от Смарт, ще може да се прибира в килера. Компютъризирана мрежа и скорост от 80-90 км е напълно реална, а покривите на сградите стават спирки, не пречи и в самата сграда да влиза лифта особено при небостъргачи. Дори става за междуградски пътувания, като кабините се наредят на влакче за минимално съпротивление и скорост 200-300 км. Земята ще е свободна без да има пътища пречещи миграция на животни, а и ще освободи стотици хиляди декари земя. Една релса малко съпротивление, лесно отклоняване на ляво и дясно и разклонения тип детелини. Няколко нива и бъдещето е при нас ;))) евтино и практично.

Как така ще ти вкарват колата във вакуумен тунел .. докато ти си в нея? Ще е интересно.

Обаче НОВО, а не 20-годишна трошка.

Дойде времето когато на богаташите ще им позволяват да правят каквото си искат. Дори и частен тунел на дърважна територия.

На първо място - ти!

Всичко хубаво, ама в този вакум дали ще трябва да си нося водолазно оборудване ей така - до триъгълника и аптечката за мога докато пътувам между другото и да дишам :)

Вероятно си ти.

Този изобщо някой вярва ли му вече?

Мен ме интересува колко пари му е излязъл тунела, на тоя мошенник!

Точно заради това, че е земетръсна зона, е под земята. Когато земята се тресе и земните пластове се огъват - тунелите се огъват заедно с нея, без да се разпадат. Подземните тунели са най-сигурното място при земетресение. За това в Лос Анджелис и в Токио метрото никога не е имало проблеми при земетръс.

Да бе!? Бил готов... и като гледам снимките по него ше движе с конска тяга... Абе нема ли некой светнат там да го упъти да прескочи до София, да види скоростни тунели, да му светнем ламбите дето се казва. Ижелер братоев ше го заведе да види какъв ускорител за елементарни частици имаме в посока люлин... боеко ше му покаже как от самолета директно сядаш във вагонетка и ако не те нападнат сиганите стигаш за няма и петнаесе минути до римския площад...

И да вземе да валне и се промени съпротивлението и вместо у вас кабинка те стоварила във Факултето... але мале!

Под София като е само вода ще си имаме частни подводници.

слизайки с колата надоло някой заблеян в телефона си хипстър ти се размазва на предния капак

Дори само мястото за слизане и качване в подземието ще е проблем. Първо е на пътя и ще предизвиква задръствания. Ако чакат няколко, още повече. Дори да го отклонят от трасето, чакането за вход, може да е на пътя. Такова единично метро за кола, трябва да е скъпо и несъобразено цена-изгода. В метро се наблъскват много хора, а тук една кола. Тук ще е за малко хора. Засега за Мъск. ;) Може да го направи за мултимилионери, но за останалите не е ясно дали ще става.

Е ми... който може го може. който не - бута Лада по баира.

парите са си негови. Той ги финансира. Не е като Боко от държавата. В случая държавата само му дава право да строи. ех...зависливкоо... кажи колко пари излиза на каПутин хипер-ултра-дупа бомбите му.

Един час му е отнемал за 3 километра. Ехеее ами защо не ходи с колело тогава за 10 мин е на работа.

Нормално е да има скептицизъм и присмех в коментарите под тази статия. Българското мислене няма нищо общо с това на хората в САЩ. Средностатистическият жител на САЩ мисли и разбира света по начин, който средностатистическия българин, би нарекъл малоумен. И с право. А подобни статии вдигат акциите на компаниите.

Ти знаеш ли че лъжеш и то наедро? Спрямо средния американец , канадец и англичнин сме направо академици! Там каквото каже телевизията и му вярват безрезервно! Толкова са прости, че не могат да свържат 2 +2 колко е! Може би това ги спасява като нация, оабче да казваш че мислят, ще е пресилено!