Илон Мъск развива нова върхова технология

Мечтае хората да управляват компютрите просто с мисълта си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този ега ти и плоското трампе. Вложил 100 милиона и сега прави реклама на компанията с цел да вдигне цената на акциите за да спечели. А Дир-аджиите се връзват и му правят безплатна реклама.

Статиите за тоз човечец са винаги как щял да... И така вече години наред и с нищо не е променил живота на хората с нещо от калибъра например на смартфоните.

Днес няма голяма автомобилна компания която да не се занимава с разработката на електрически и автономни автомобили, доходоносния бизнес на Роскосмос замина...ама иначе да - твоя живот не е променил 'човечеца'

Мъск си играел на понички когато Балканкар произвеждаха електромобили.

Той и бат Бойко каза : "-Каквото правите с акъл го правете." , ама как да стане тая работа ??? Акъла като го няма , ... чакай го да доди !!!

Ми дочакай го първо пък тогава вряскай публично бе.

та изпущиха санитарите бе кенеф

… хем стар … хем тъп ...

"Най-големият акционер в Tesla изрази подкрепата си за главния изпълнителен директор Илон Мъск, но подчерта, че е отворен за това Мъск, който е и основател на компанията за електромобили, да поеме различна роля, предава Ройтерс..."

Хм, а между другото Стивън Хокинг как "говореше"?

С различни свои все още функциониращи мускули успяваше да предаде на компютъра "да" и "не". Накрая работеше само един мускул на клепача му.

Тези които са ЗА това да се случй нека се запишат за добровилци и да бъдат първите с такова нещо.

Не се наврещя ей. Ако имаш тумор в мозъка и това нещо може да ти даде по-качествен живот последната година, която ти е останала не би се записал, даааа. Упс ма къв мозък та и тумор бе, пак се обърках.

ще надуваме нов балон с мозъка си

Тоя явно ще е начело на корпорацията, която ще се занимава с чипосването на робите.

Даа, ама пък джуджето ка-Пу-тко каза, че през 2042-ра щял да го вдигне. Стандартна на живот в Мужикистан и тогава ще видите вие! :)))

първите чипове трабва да са за нашите управляващи

че чиповете няма да могат да понесат такова колосално количество глупост...

Така де, то откога се приказва за присаждане на чип в мозъка за контрол над хората....така се и започва, уж с грижа за болните....пътят към Ада е постлан с добри намерения!!!

Ало, Средновековието, от кой век по-точно се обаждате?

И после - а кажеш нещо накриво, а чипът ти пуска 500KV директно в ореха между ушите...

Ти явно вече си минал през тоя процес.

Поредната измама в действие!!

Поредния тъпак в действие.

Доразвий поне една от педишните си върхови технологии, па тогаз започни с нова...

Това е като 50 мадами да подпочнеш, и накрая нито една задоволена...

Дотук този не е разработил нищо ново. Всичко е технологизиране на отдавна известни физически и химически процеси .

Пробивите във физиката водещи до нови технологии стават веднъж-дваж на век майсторе, не се напъвай толкова.

Е, за тази година това беше напъна, догодина пак.

Мъск няма нито 1 патент на Теслата ....освен за дизайн. Хонда си притежава патенти и си продава тихо и успешно електрически болиди - $180,000.00. Хибрида е под марката Acura и струва $150,000.00.

Мъск няма върху какво да има патент, освен софтуера в Теслата. Но Мъск не е интересчия. Виж, като си толкова светнат, те и Волво през 1959 са могли да патентоват коланите и в момента да са, не милиардери, ами не знам какво. Не всичко опира до парите, но за такива тясно скроени мозъчета като твоето, това е друга вселена :)

Всъщност, тъпако, Тесла моторс имаkdo 280 патентd, като тези по зареждането на електромобилите са свободни за употреба. Явно за тъпаците тези патенти са за дизайн: 1.Многопортови вентили с множество режими на работа 2.Система за съхранение на енергия с двойно активен мостов конвертор 3.Съоръжения за защита при катастрофа 4.Система и метод за осигуряване на управление на енергията и поддръжка на акумулаторна батерия с висока енергия чрез използване на функции за саморазряд и заряд 5.Сглобки на клетъчни модули 6.Електронна система на батерията против повреди 7.Устройство за съхранение на енергия 8.Модулация на скоростта на зареждане на клетките метал-въздух като функция на концентрацията на кислород в околната среда 9.Система за ограничаване на опасността чрез комуникация между газовите потоци между акумулаторните батерии 10.Станция за зареждане, осигуряваща топлинна кондиция на електрическото превозно средство по време на зареждане и т.н.

Отдавна трябваше да се разработи нещо, което да замени клавиатурата и мишката като средства за общуване с компютъра. Просто това общуване трябва да е много по-лесно. Но не си представях, че за да се общува с компютъра трябва да се пробиват дупки в нещо толкова сложно, чувствително и важно за живота на човека като мозъка. Не бива да си играем с нещо, което не познаваме. По-добре да насочат усилията си в друга посока.

Не е лоша идея да четеш статиите преди да коментираш. Продуктът е прицелен в болни от рак, инсулт и т.н. и цели да подобри живота им до 4 години. Очевидно ако очакванията за живот са над 4 години такова лечение не е приложимо и никой няма да го предпише/разреши. И без друго ще има зор да видят с FDA докато стигнат до пазара ако го направят както се надяват.

продуктът е прицелен да се СЪБЕРАТ едни пари . баш за рак недей да говориш щото рак се лекува по коренно различни методики, в зависимост дали се казваш бай Генчо или Кристиано Роналдо . ако имаш пари шансовете ти за излекуване са 20 пъти по високи .

Четох статията, разбрах че е за хора с тежки увреждания на мозъка, но аз казвам, че подобряване на начина на комуникация между хората и компютрите трябва да се промени-подобри и това да е масово. И ако това стане по един по-безболезнен начин, то няма да се налага да пробиват дупки, па макар и с размерите на нишки в мозъка на хората. Защото мозъкът на човек е все още толкова непознат на хората, нямам предвид като материя, а като начин на формиране на мисли, чувства..., че да се бърка там е много опасно и с неочаквани резултати.

Мъск мисли стотици години напред - интеграцията на човешкия мозък с изкуствения интелект е неизбежна и все някой ще го постигне - Мъск или някой друг, без значение кой.

много ги разбираш нещата бе. брей, брей...

тоя да ходи да си пробие една дупка в мозъка . с пирон

За него не знам но ти би имал проблеми с улучването на целта с пирона ако речеш да му покажеш върху себе си как се прави.

Едва ли ще успее и с пирон с диаметъра на тиквата му. Обаче е гарация, че вече в тиквата му няма да има вакуум.

аз нямам и намерение да пробвам ама ти пробвай