Има ли твърда повърхност на Юпитер?

При всички положения, вървенето на газовия гигант е невъзможно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво значение има,след като при тези условия, човек дори не може да се прибижи с космически кораб,пък камо ли да стъпи на ядрото и.

Не, не и не и пак НЕ

А има ли твърда повърхност в мозъчната кора на авторите или преводача, или всичко е кашестои в лимбично състояние ?

"и по нея определено не може да се ходи" А ако имаш много здрави крака?

Там не ти трябва тенджера под налягане.

шансовете са 50/50 - или има или няма. А ина4е 30 000 градуса и ултрависоко налягане че готвят боба за милисекунди. Яко.

"спорът" през средновековието....колко дявола могат да стъпят на върхът на игла.

На нито една планета от познатите няма твърдост всичко е създадено от тероиди .луната и слънцето също нямат нищо общо от това което ни мият мозъците от малки.всичко е под енергийния купол на земята .стига сте спали събодете се всичката информация може да я свалите от есенсията и за достосверност питате подсъзнанието .всичко което се предлага във вестниците интернета и телевизията е астрална измислица на егтегора който е създаден от душата .мислете нормално не си напрягайте мозъка информацията също може да свалите от айде стига толкова прекалено много ви казах.всичко можете да го снимате нагорр със обикнивен фотоапарат и снимните ще излезнат по добри от фото шопа на наса

ти нямаш акъл да се научиш да пишеш грамотно, а си седнал да ни обясняваш как стоят нещата със Земята, луната и звездите. Нацвъкахте се в последно време сума ти и слабограмотни конспиратори: плоскоземци, кухоземци, куполоземци и всякаква друга неидентифицирана сган! Да се чуди човек откъде ви изравят.

личи си, че като малък са ти плакнели мозъка на мивката в двора! Нищо, се мозъка ти е чистичък ...

Това е чудесно. Респект.

Ко?Не!

На нито една планета от познатите няма твърдост всичко е създадено от тероиди .луната и слънцето също нямат нищо общо от това което ни мият мозъците от малки.всичко е под енергийния купол на земята .стига сте спали събодете се всичката информация може да я свалите от есенсията и за достосверност питате подсъзнанието .всичко което се предлага във вестниците интернета и телевизията е астрална измислица на егтегора който е създаден от душата .мислете нормално не си напрягайте мозъка информацията също може да свалите от айде стига толкова прекалено много ви казах.

Виждам, че ги разбирате нещата! Най-вече ме впечатлява граматиката Ви! Пронвайте следващия абзац да го напишете без интервали между думите - ще се получи далеече по-добре и ще докоснете повече хора!

На Юпитер маже и да има, но в парламента няма

_stankow

Много красиви снимки ! Чакаме и от Уеба ! Засега по малко пускат !

Юпитер бе, да бе, спомянм си го. Като бяхме малки там ни водиха на екскурзия. Малко е тъпо, щото няма много какво да се парави, а ние бяхме деца и много ни се играеше.

Метален водород означава, че се държи като метал и е толкова твърд. При определена плътност, това може да се случи.

Живакът е метал, ама е течен.

Разбира се, че има. Наляганията на определена дълбочина си казват думата.

Като цяло статията е написана(или преписана) като за поп-фолк фенове

"което е около един и половина пъти по-голямо от Земята, но цели тридесет пъти по-масивно" Що мозъчни клетки може да избие това...

Що? нямаш достатъчно да сметнеш плътността ли?

Размерите са 1.5 пъти по-големи от земята, а масата е 30 пъти. Тъй като това е ядро на планета то няма тегло защото няма ускорение (гравитацията е към него самото). Ама явно доста сте спали по физика в 8 клас когато се обяснява разликата между тегло и маса.

Точно, засегнал сте разликата между тегло и маса. Всяка материя има маса, теглото е величина, съществуваща само в гравитационно поле. Така че въпросът с плътността си стои с пълна сила. Във всички формули на физиката участва масата, а не теглото

течен метален водород.???????????

Метал всъщност е състояние на веществото с определен тип кристална решетка, течност е фазата на веществото, а водород е броят протони в атома. Така че е напълно възможно да има течен метален водород, водородът при определени температура и налягане приема твърда/течна фаза, а при специфични условия и с метална кристална решетка. Пример за течни метали е живакът

Даскале, сложих ти плюс, ама не си на 100% прав. Кристалната структура е свързана с фазата на веществото. Течната фаза по определение няма на микроскопично ниво определена регулярна структура. Метал в случая касае качествата електро- и топлопроводимост. Имаме примери за кристали, които не са метали, както и за метали, които не са кристали (примерът ти с живака е такава ситуация).

Металната проводимост е специфична - електроните там не са захванати към определен атом, а се движат свободно в междуатомното пространство. Това дефинира метала, макар че наистина няма изискване атомите да са фиксирани в пространството. Което прави употребата на кристална решетка от моя страна некоректно. Но и вашия опит за връзване на дефиницията за метал към електропроводимостта също е некоректен - йонните разтвори на водата са електропроводими, графитът е електропроводим(с прескачане на електрони между ковалентните връзки), един от най-добрите термопроводници е диамантът, силицият е странен случай (полупроводниците) - достатъчно енергенизираните електрони напълно отговарят на дефиницията за метал(иначе са захванати за атомите)

Наночастиците - графеновият оксид, които ни ги ковиваксинират, също са с изключително висока електропроводимост - специфични антени за 5G нейонизиращото лъчение.

Даскале, не смесвай металите със сплавите. Металите са чисти химически елементи. Мхм е прав.

Даскале, за да не се караме, май трябваше и двамата преди това да погледнем викито за метален водород. Еми казва се метален точно заради електропроводимостта му, а не заради кристалната му решетка (или липсата на такава). А иначе изключения от това какво точно е метал и дали топлопроводността има отношение към дефиницията са все обширни теми. Както казваш, полупроводниците, особено легираните, т.е. един вид сплави на полупроводници, са си доста проводящи, без да са метали. Но се радвам, че обменихме мнения. И аз научин нещо ново :)

Водородъте толкова плътен, че добива твърдостта и се държи като метал. При определени налягания това може да се случи