Индийският луноход измина първите си метри на Луната (видео)

"Прагиян" е оборудван с рентгенов спектрометър за алфа частици за определяне на съдържащите се елементи в лунната почва и скалите около мястото на кацане, както и с лазерен спектроскоп за определяне на химическия и минералния състав на лунната повърхност

Обратно в новината

Коментари - Индийският луноход измина първите си метри на Луната (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега да отиде и да снима останките на руския, че да си го имат за спомен

Амудсен и Скот са били тарикати като са се запътили към Южния полюс. Единият ще е първи другият ще докаже, че първия е достигнал полюса. Американците какво уж са направили. Кацнали уж някъде около Екватора дето няма никаква файда другите да ходят да им доказват безумията. И така до ден днешен. Не са били там.

от Пригожин

Абе, всичко хубаво, ама на мен ми се струва че търсят под вола теле! Ние не можем да си оправим поразиите на Земята, а сме тръгнали за Луната!

те поразиите и на Луната ще продължат. После и на Марс, после и в друга галактика ако може...

Ако една нация иска да прогресира не може да се откаже от космическите изследвания. Успехите на Индия са успех на цялото човечество, но мен повече ме безпокои, че 600 милиона индийци нямат тоалетна.

Най-богатата държава на природни ресурси и световен газов лидер е газофицирала камо няколко града от над 1 млн а 80% имат УДОБСТВА НА ДВОРЕ? В държавата, в която КОМУНИЗЪМЪТ ПОБЕДИ ПРЕДИ 105 г.

Индюгите са машини! Много нахакана и нахална нация постигаща огромни успехи във всичко свързано с компютърни технологии.

А с руската Луна-25 какво се случи, че не помня??? А русофилистици прокажени????

Ей, не се научиха тия индийци на боливудски продукции, до сега поне стотина индийци да се бяха разходи и по луната, че и вода и злато да бяха открили

А какво може да се случи като главният инженер на проекта е с украинско име?

все пак руснаците стигнаха преди индийците! Е, в насипно състояние, но все пак са преди тях! Апропо, те така построиха и комунизма, в насипно състояние....

А какво се случи с рашисткия луноход? Сякаш изпуснах неща покрай стоте статиЙ за пирожкин.

Изгоря като вагнеровеца

Вече Русия май е от по-слабите страни в БРИКС. Китай е на върха, но ето че Индия задминава вече технологично руснаците. Тяхната ракета се взриви и не постигна нищо, а на всичкото отгоре, това им беше седми опит за кацане на полюса на луната и за седми път се провалят. Индийците от първи опит успяха. Да не говорим, че с влизането на Саудитска Арабия руснаците вече са от по-бедните държави в блока.

Анунаките им гледат на кафе Ще им порнат гайдите и ще им земат сичката рикия

Поздравления за индийските учени и инженери!

Добре, руският апарат се разби и ние се смеем подигравателно, индийците пък били цигани бедняци. А къде е Европа в тази космическа надпревара, драги веселяци?

Те и индийците са бедни, но са там. За по-малко пари от холивудския филм на същата тема

Я ми кажи - ако на Европа наистина ѝ трябва такава мисия - как мислиш - дали ще има? Въпросът ти е елементарна провокация и не е зле да се запознаеш къде участва (и къде спря да участва) ЕКА и какво се случи с мисията в която спря да участва?

Ало, Роскосмос? Записвате ли, записвате ли??? :) И да записвате - край, приключи се ... Скоро и Байконур ще го гледате само на картинка!

Всички уж са ходили на Луната, пък една ясна снимка няма. Или клип. Всичко е супер размазано, с уникално ниска резолюция.

Е, на нас вече не ни е интересно там, щото сме били и вече само коментираме :)

Те си плащат за Байконур , но си направиха Восточний . Та какво искаше да кажеш?

И тва ли е снимано в Мохаве ? Или в някоя индийска пустиня? Досега никой не се сещаше за Луната, сега изведнъж кацнаха за 2 дена.

На партньорите и приятелите от Индия .

Не е в Русия

Боливут :)

Не беше ли руски бре, ха ха ха ха ха!

Имам един индиец в екипа си, един сайт с 10 страници го прави 9 месеца. Сега същия прави 3 страници вече 3-та седмица. Но мениджмънта го търпи, може би за това, че са супер успешни при компютрите.

Индийкият луноход написал съболезнователна телеграма за смъртта на руския си събрат.

Попитали радио Ереван вярно ли е че руснаците са донесли пръст от Луната.Радио Ереван отговорило-вярно,обаче среден.

Кой е дежурен по "Защо няма звезди на снимките?" ?

Не, сигански е лунохода! Ше търсат джилезо на Луната! А руските матрьошки са по-долу от тех, унтерменшен - индийците са истинските арийци!

Защо да ти дават безплатно снимка с висока резолюция?

Ще търси останките да направи днк тест на рушкото хвърчило

Ма нали беше мохаве бе, налъмов? От кога Хюстън отиде в Мохаве? Два дни не си помниш опорките.

Впечатляващото с индийската космическа програма е, че някак правят нещата с жълти стотинки. Настоящото кацане му бяха дали ориентировъчен бюджет от 75 милиона долара. За сравнение, като се изчисли инфлацията, само едно изстрелване на ракета носител Сатурн 5 на програмата Аполо би струвало около 1,5 милиарда долара днешни пари.

на кво отгоре още говориш ве, отпадък? :)

Следващата експедиция ще транспортира свещена крава от Ганг за да припекае територия за идийски факир който може да живее на Луната без хляб и въздух 333 дни!

Отваряш си браузъра и в любимата ти търсачка пишеш Apollo (число по твой избор от 11 до 17 без 13), след това избираш изображения и намираш стотици разкошни ясни снимки. И преди да си дошъл да питаш, защо небето е черно и не се виждат звезди е добре с помощта на интернет да се запознаеш с концепцията за експозиция във фотографията и защо не работи като нашите очи.

пасат говеда на два противоположни хълма. По едно време Нане се изцепва: -- Вуте, по радиото казаа дека рюшняците излетели у космосу, бе! -- Сите ли? -- вика от отсрещния баир Вуте. -- Не. Само двама. -- Е па оти зяеш тогай?

си ги може, си го може..

Европа е дала на всички ракетната техника. Германия, по специално. Още преди 80 години. Вернер фон Браун, и не само. Ако не бяха немците да конструират Фау2 и редица други неща, сега всички щяха да гледат като телета в железница. Или като индианци пишеща машина ...

Поздравления. Но всъщност подобно нещо руснаците са направили преди 50 години. Луноход1 и Луноход2. А още по рано , преди 54 години американците кацнаха на Луната с пилотирана мисия. Освен Аполо 11 иматжощежпетбусоешни мисии. 12 американци се разхождаха пинЛуната още преди 50 години. Че и един Роувър караха. При последната си мисия, Аполо 17, този Роувър пропътува 37 км. Не осем метра, Тъй че.....

Толкова години никой не отиде на луната, тая седмица я пренаселиха! И колата на Мъск може да се прилуни! То напоследък анимацията е много яка!

А намериха ли американско знаме? Само питам

Айде бе , щом и бай мангал кацна на луната...Еби му макята и Луната и медийните глупости...

Чистокръвен английски лорд, малко мургавичък...стана премиер на англосакса и хоп. .индюги покориха Луната....Верваме Ви..

от Южна Азия човешко изобретение бе допуснато до лунната повърхност, а от Северна Америка и Северна Азия - не, не бе допуснато ... явно си имат извънземните някаква избирателна политика спрямо регион дет са сглобенИзобретенията на земляните, живи + здрави