Коментари - Учени откриха гените на интелекта | IT.dir.bg
назад

Учени откриха гените на интелекта

Учени откриха гените на интелекта и се надяват, чрез модификация да могат да повишават интелигентността на дадения индивид.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха гените на интелекта | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече ни бръкнаха в мозъка!

Devil

След като са ги открили, да намерят сега начин да ги изключват да се не мъчим!

... Но ако гените мутират или не са подредени по правилния начин, може да се стигне до тъпота на мислене, или дори сериозни нарушения на когнитивните функци.... т.е. става се... мутра!

Екип от Лондонския имперски колеж - определено тези хора там са с недостатъчно "подредени" гени - от години от там излизат само простотии!

Хитростта не е положително качество. Умният може да бъде хитър. Хитрият не може да бъде умен. Умният помни като мисли, глупавият мисли като помни. Хитрият разрешава проблемите конюнктурно, умният принципно. Хитър мишок, умен делфин, куче, кон. Има разлика нали? Дори елемент на благородност да е разликата не е малко. Интелект е наблюдателността, отсяването на съществено и градивно от незначително и описателно.

Хитростта често е по-важна за оцеляването от ума, а това я прави бая важно качество по принцип. Майката Природа е доста прагматична понякога ...

Да, и лисиците са на върха на хранителната верига а хората са по средата - твоята логика...

много ми хареса твоето изказване. много е мъдро. ако ти си го формулирал - поздравления. аз определенo не съм от хитрите, оптитвам се да се убеждавам че съм от умните, но при всички случаи ще се опитам да запомня изказването ти. щастлива коледа! на всички.

Pesh0

Политиците ли дали са интелигентни. И ако ги пратим да ги направят интелигентни , дали ще са политици ? А всичкото мутра от прехода и всички крадци и мошеници на високо ниво , с нови хотели по морето , дали са интелигентни или избиват комплекси с крадене ?

Ееее по-полека де! Вече ни викат ПРЕДПРИЕМАЧИ!!!

Е па да беа питале, да им бех казал. Най-правилно тия гени се подреждат при редовно ядене на филия с мас, препрочитането на "Винету" и ритане на мачлета по полените....

Pesh0

интелекта в България е порок.

Ако всички станат умни, кой ще мие кенефите?

Ако е съвършен - съставен само от умни и добродетелни хора, в един момент той ще стигне предел, от там на който започва масово израждане и залез.

Боко, Цецко, Цецка и компания примерно?

под интелигентност трябва да се разбира: 1/ Способност за бърза ориентация и адаптация в сложна среда и от многото възможни опции да се избира най-добрата, т.е. да се предлага най-доброто решение. 2/ Способност за самопознание. В крайна с/ка всичко се свежда до умствената и психическа енергия и способността за фокусиране на мисълта в една точка и абстрахиране от всичко, което заобикаля човека и го свързва с него- излизане от видимата реалност.

Британските учени май са на тема гени тези дни. Явно бързат за коледните бонуси.

Ще стигнете накрая до идеите на чичкото с мустачките. Той още отдавна беше решил да прилага ганна терапия върху по-тъповатите. Съгласно своите разбирания за генетика де.

"да се стигне до тъпота на мислене" Това ми хареса като изказ. Записвам си го за бъдеща употреба.