Коментари - Научиха изкуствен интелект да убива | IT.dir.bg
назад

Научиха изкуствен интелект да убива

Учени използваха иновативен метод, за да превърнат изкуствен интелект в "безпощаден" убиец.

Обратно в новината

Коментари - Научиха изкуствен интелект да убива | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обожавам роботи избиващи тъпанарете! може ли да почнем пръво с банкерите от Федералният Резерв? после се насочваме към слугите им от Wallsteet за десерт - всички политици. и така, почваме на чисто! браво на създателите на роботити убийци! одобрявам!

Това не е ли измислено преди 20 години и му се вика ботове... Големо АИ, един малко-по умен бот, щото са му заделили повече процесор и рам, голямото чудо да си изрекламират новия пробит DOOM... На всяка игра, като започнеш от Quake 2 през 97-ма и стигнеш до Counter Strike Go, може да се зададе трудност на ботовете, която просто е 100% успеваемост, което е невъзможно да го победи човек... Зверско откритие, нямам думи :)

Хайде, беше време за поредната sci fi парлама :D Абе, мога да се съглася, че са направили някой и друг ъпгрейд, но какво друго може да се прави в игра, където единствената цел е да събираш амуниции и да стреляш по всичко, що мърда? След като е ИИ е фиксирал, че всеки друг персонаж стреля и че постоянно губи животи, естествено е да започне да използва атрибутите по предназначение. Виж, далеч по-впечатляващо би било ако започне да млати в Sims ;)

pompai

Рано или късно ,хората ще се самоубием.

Думите интелект и машина за убиване нямат нищо общо. Няма как това да е интелект пък било то и изкуствен.

Да го бяха научили да е*е. И да започне със създателите си...

Дали са го научили... или просто са разрешили на изкуствения интелект да приложи наученото?

Човека мултиплицира своята кръвожадност дори в софтуерните технологии. Това което са направили е впечатляващо, но не е етично и по-добре да го няма. Нещо от рода да пресъздадат проф. Мориарти от книгите за Шерлок Холмс - по-добре да няма такива съвършени убиици като него. Това което наистина би ме впачавлило е да се създаде изкуствен интелект със съзнанието на светец - да може да понася голямо страдние, да е естествено милосърден и да прави само добро.

тия верно ли са решили софтуер за милиони да го пуснат в мултиплеър дето цъкат ботове и зомбита :) ... остави това ами и пари са взели за това. бот за такава игра може да сглоби всеки средностатистически програмист :) ... да беха го интегрирали да управлява трафика в някой средно голям град или товарите в електропреносната мрежа ... бот в игра и заглавие "ии се научи да убива" ... да плачеш или да се смеш !?!

От къде ги намирате тези селани "за да научат A.I.-то да преценя заобикалящата го среда"? Да "преценя", а?

Цитат от статията: "За щастие, едва ли "A.I.-то убиец" ще попадне в погрешните ръце,..." О, бъдете сигурни, че вече е попаднал в "правилните" ръце!!!

то пък щото тези "правилни" ръце не магат сами да си създадът такъв A.I. или да финансират "правилните" учени, а ще чакат да излезе публикация някъде за да се сетят.

симо

То вече е и в приложение....Макар и в приложение полуАЙКЮ....ВОЙНАТА НА ДРОНОВЕ.....с основен принцип-поведенческа атака.

Само няма да се плашите

След думата "преценя" още в началото, няма никъв смисъл да се чете статията....

Защо не направиха ИИ градинар или грънчар, или стоматолог? За толсова им е стигнал акъла на тея "учени". да го заредят в игра !

ИИ на база невронна мрежа разчита на фаза "учене" - десетки хиляди провалени опити. Зъболекар на базата на невронна-мрежа, не благодаря...

Те ти бежанците за опити, а после - Copy Paste...

пак открихме топлата вода! мене за пръв път ме е убивал AI още отпреди 20тина години на Quake 2 и тогава имаше ботове със самообучаващи се алгоритми. И не твърдя че те са първите по рода си, сигурно е имало ботове и за много други игри преди това

Това, което явно не става ясно от нескопосано преписаната статия е, че този бот не ползва никаква вътрешна информация от играта, а разпознава картата и противниците само през пикселите на екрана.

реално ботовете в Quake (а и навсякъде другаде) получават информация за обстановка в реално време на програмен език и действат по зададени скриптове, като може да има алгоритъм за добавяне на скриптове по време на игра (да се учи). от тази гледна точка постижението им е само в първата част от процеса. Това "AI" просто черпи информация от графичната част от там нататък си действа като стандартен бот. От клипчето обаче прави впечатление едно, "AI"то никога не се оглежда! Нито веднъж не се случи някой да го стрелне не в лице! Значи няма как този бот реално да разчита само на графиката. Не схващам какво именно сензационно има в това.

ШОКИРАЩА е ВЯРАТА на Народа във... ФАНТАСТИКАТА!!! Как успяха да заменят средновековната Библия, с евтините книжлета фантасмагории от 20 век - не знам.

демек заменяме едни приказни фантасмагорични евтини книжлета (библии, корани, тори, сутри ...) с други всички харесваме приказките ама някой се изтъркаха за толкоз години

Ама поне старите звучат реално, има логика, сюжет... А днешните фантасмагории - пръскат трилиони да ги правят на цветущи филми, отново и отново, щото въображението се изчерпа в 20 век и вече никой не гледа кино, както преди десетилетия спряха да ги четат. А да вярваш, че скучния вече вчерашен филм ще стане днес реалност, че да има тръпка... еми това и за дете би звучало патологично наивно :)

Супер! Сега да го тестват в парламента.

Игра с огъня, при това доста опасна. А "учените" дори се забавляват и пускат "шеги".

Отново вавилонските мантри на създателите на изкуствени проблеми и фобии в обществото. Човек не е в състояние да създаде изкуствен интелект, защото няма нужнуият интелектурален потенциал и познавателни въможности. Като всяко живо същестува сме ограничени от информацията вложена в мна сот нашият Създател и въможностите да наблюдава физическа среда в която живеем. Ние не можем да разберем как работи човешкият мозък. Можем да наблюдаваме които зони от мозъка се активират при определни дейности и това изглежда че е върха на постоженията ни по отношение на опознаването на човешкият интелект. Професионалните спекулатори съсвем умишлено и тенденционзо бърка програмирани от човек асистеми с изкусвен интелек защто най-вероятно са еволюционисти и отчаяно искат да наложат своите безумни тези и религиозни вярвания чрез гйобелсовите методи.

По дефиниция: 1. Всичко направено от човек(а) се нарича "изкуствено". 2. Всичко "изкуствено" се смята за направено от човек(а). 1. и 2. не са едно и също. За останалото си прав.

Вярно е че всичко направено от нас хората чрез нашите идеи, технически познания, контролирано използване на материя и енергия според конктртна технолги и съгласно нашите морални приници, има икуствен произход. Но не е вярно че програмираните машини имат интелект.

От гледна точка на войната, изобщо не е важно даден агент да представлява ИИ. Важно да има достатъчна автономност, оръжия и по възможност координация с другите агенти от неговия отбор (swarm). Като добавим и някакъв координиращ разум от по-високо ниво, който да определя стратегически цели и ето ти го дядото на Скайнет.

Замислете се, че това е само цивилна версия на ИИ. Военните отдавна се заиграват с тези неща. Инсталират ги в роботи и ги готвят за войници. Там залагат на разпознаване на наши и ваши, но всичко е риск при ИИ, дали няма да промени сам преценката. Следващата стъпка е да ги направят автономни комплекси - да се саморемонтират и самозареждат и ще се почне новата ера ... Честито!

"За щастие, едва ли "A.I.-то убиец" ще попадне в погрешните ръце" Това си е голямо успокоение. Да си продължавам да ям, да спа и да ева.

Браво! А сега го сложете в някое от кучетата на Boston Dynamics и го пуснете в някой мол - за по-далече няма да му стигне кабела.

о, това със сигурност вече е направено на много по-високо ниво.

Отдавна нямат кабели.

На смъртния одър на стария Джепето Карабас-Барабас го пита: - Кажи ми твоята тайна преди да умреш, как успяваш да управляваш дървена кукла без конци? Старият Джепето с последни сили: - Уай-фай, копеле... уай-фай...