Коментари - Изкуственият интелект може да замени първо шефовете | IT.dir.bg
назад

Изкуственият интелект може да замени първо шефовете

Алгоритмите биха могли да разпределят ресурсите по-ефективно

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Изкуственият интелект може да замени първо шефовете | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефовете са най-големите тъпаци!

А да ако ти каже скачай от прозореца ще го направиш :)

интересна статия за ролята на шефовете. обикновено в работата на шефовете освен чисто аналитичните функции влизат отговорности като: - визия и задаване на хоризонти за развитие - анализ и реакция на дългосрочни промени - координация на хората, избор на екип, мотивация, менторстване при конфликти и т.н. - лидерство при решаване на спорове и проблеми, както и отговорност при проблеми с клиенти и институции. интересно е как ще се справи с по-горните един изкуствен интелект. особено когато се касае за чисто човешките части на бизнеса (доколкото са останали такива в корпоративния свят).

Това би ми харесало

сигурен ли си? как ще обясниш на ИИ шефа си защо кръшкаш от работа и четеш дир.бг

Разбира се, че първо ще замени шефовете. Те и сега ползват максимално чужд интелект, макар и естествен. Само някой да не си помисли, че изкуствения интелект ще лиши шефовете от заплати. Не, всичко ще е същото, само дето масово решенията им ще се базират почти изцяло на препоръките на изкуствения интелект. Може и за добро да е, кой знае?

Истинският пробив ще настъпи, когато заменят политиците и започнат да взимат управленски решения по целесъобразност, а не лобистки. Тогава човечеството има шанс да се оправи веднъж завинаги.

Разгеле !!!! Най накрая !!!

най голям успех ще има при юристите . там даже не е нужен ИИ , ами малко по-добра експертна система . .... само че няма как да го допуснат ...

Като няма да има шефове, секретарките ко ша праим?

дал си 4 тирета ама си пропуснал основното : - проверка дали даден индивид се стресира при натиск и юркане и ако 'ДА ' - да му се скъси живота от бачкане максимално

а бе ти да не си няква селска HR-ka или любовница на шефа та такива кухини си написала ?

Този "интелект" може и знае каквото му е програмирано, не прави разлика м/у лъжа и истина, каквото е написал програмиста. Същото правят и масмедиите дават ви тяхната гледна точка и няма друга.

Грам нямате идея какво е ИИ ама нали сте Ганьо , трябва да се изкажете.

хайде светни ни моля ... човека както и AI са ограничени от средата в която са били обучени човека от неговия жизнен опит AI от информацията с която е захранено и двете могат да бъдат манипулирани

...все още има аптеки...работещи са...пък и психиатри има...не е срамно..НО...

...+ това тоя роб от трябва да я вземе тая инфо от някъде..или някой хомосапиенс да му а 'даде"...справка Карел Чапек...и малко А.А.

по целесъобразност човечеството ще бъде унищожено за да не замърсява планетата ;-)

Обикновено първо заминават дребните риби - кодери стeк оверфлоу копи пeйст. После - нагоре по хранителната верига.

Предлагам цялото Народно Събрание да се смени с ИИ бая пари ще се спестят.

А тези ИИ-та, могат ли да бъдат хаквани? Защото, ако е възможно, ще стане голямо мазало!!! Не че повечето шефове не са "хакнати", де!

Накрая ще заменят и хората - има хора, има проблеми, няма хора - няма проблеми.