Изкуствено око може да помогне на слепи да прогледнат отново

Екипът зад постижението от Хонконгския университет за наука и технологии е публикувал своя труд в журнала Nature

Обратно в новината

Коментари - Изкуствено око може да помогне на слепи да прогледнат отново | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички ще бъдат екипирани с чипове в ретината и фейсбук ще им пуска да гледат само каквото трябва...

А чипа с какво ще се захранва? От шапка със слънчеви панели ли? Да си виждал СИМ-карта да работи, когато ти е паднала батерията?

Проблемът на човешката раса е, че винаги технологичното развитие е изпреварвало духовното, както и съзнанието на човека. Почти всички постижения в науката са се използвали и за деструктивни цели, а в новата ни история, винаги са били първо в ръцете на военните... Това е един много трагичен и важен елемент, от който всъщност зависи дали човешката цивилизация ще може да оцелее и ще продължи да се развива или просто ще се самоунищожи..., което всъщност вероятно вече се е случвало и то не веднъж, според някои теории.

100 пиксела, т.е. 12x8 пиксела зрение.

който не вижда нищо, това е съвсем нов живот! Само който е бил лишен от зрение, може да знае какво е да си възвърнеш дори част от него.

Тия безсмъртните ги избиват в София от години къто си чакат на светофар така че не се страхува ме че ще живеят вечно

Към човека който от тъкани прави очи ..........Ернст Рифга́тович Мулда́шев руски учен-медик (хирург и офталмолог), теоретик в области извън медицината родоначалник на новото направление в медицината - регенеративната хирургия.

Време е някой да вкара поне една молекула в черепната ти кутия.

Ходили сме 10 пъти в клиниката му. Нищо повече от събирани на американска валута. Детето ми виждаше само светлина и сенки, сега вижда същото. Никакъв напредък! Пълни измамници - Мулдашевци им викам аз. Дайте пример за някой, който е прогледнал при него.

Де да беше вярно! Щеше да промени медицината из основи. Но не виждам промяна!

Изкуствени очи се прилагат в Русия от над 23 години.

И изкуствени мозъци от Вакуум също. Виждам че са ти присадили един такъв.

Дай ми примери, адрес на клиника и контакт. Водил съм детето си 100 пъти за 4 години и лекарската грешка, която доведе до 5 степен на ретинопатия никъде и никой не може да поправи, вкл и братушките. Моля без глупости, защото проблема е изкл сериозен!

Дай Боже!

SAMSUNG EUV lithography - НЕ Е ЛЕЯРСКИ БИЗНЕС. layer - СЛОЙ В ПРОЦЕСА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ЧИПОВЕ, КОЙТО СЕ ПРОЯВЯВА (ОБЛЪЧВА) С ВЪПРОСНАТА УЛТРАВИОЛЕТОВА СВЕТЛИНА (EUV)....

На този етап на развитие на медицината, извън възстановяването на изгубено зрение, много малко е вероятно човек с нормално зрение да се подложи на операция за да придобие "подобрено" зрение,дори да е приказно богат, защото все още дори елементарната естетична хирургия крие известен риск, а да не говорим за нещо толкова рисково като хиругическа намеса в зрителния нерв на сантиметри от мозъка. Евентуално някои армии биха приложили технологията, но тя пак е под въпрос.

Скоро изкуствен мозък!

за много хора всякакъв мозък ще е по-добре от това което имат...

То може, ама няма да е сега и няма да е за нас.