Коментари - Учени: В Млечния път сме сами | IT.dir.bg
назад

Учени: В Млечния път сме сами

Астрофизици от Рочестърския университет смятат, че има и други разумни форми на живот във Вселената, но в Млечния път сме само ние.

Обратно в новината

Коментари - Учени: В Млечния път сме сами | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диаметъра на Млечният път е 100000 светлини години.Какво виждат може да се досетите.Не става въпрос за другите галактики. За малко смях.И аз гледам снимки от моето детство, но сега съм с два бастуна и изкривен,можеше и да ме няма,а съм на 80 земни години.По леко се изхвърляйте формите на разум не са само с нашата биология.

Като щрауса-главата в пясъка и всичко е наред--сам съм,други няма..... А дали ние не сме мравките....

Ние знаем, че нищо не знаем... Ако извънземните имат чувство за хумор, вероятно се спукват от смях четейки подобни, меко казано малоумни, статии. И за да не бъда голословен ще дам един прост пример - СЕТИ "слуша" за радиовълни от колко време? - 30-40 години? Колко звезди са анализирани? Това е нищо в сравнение с милиардите планети в галактиката. Освен това, за да засекат нещо, то трябва да идва от много мощен източник, насочен точно към нас. И що си мислят, че радиовълните са единственото средство за комуникация, след като дори не познаваме тъканта на Вселената.

Искрено се надявам да не са прави, защото ако са и ние сме единствените разумни същества в момента в Млечния път, то това означава, че... коментарите по-долу са писани от едни от най-умните същества в галактиката. Това би било трагедия и пълно разхищение на материя.

Попитали една мравка какво е слон. Ами това е една много голяма мравка, отговорила мравката.

Странно къде виждат цивилизация на Земята. Ние сме само едно раково образование, което няма нищо общо с разума! Докато има надпревара във въоръжаването и разработването на все по страшни и масови средства за унищожение на друго мислещите, докато парите са центъта на мирозданието, а не Човека, на ми говорете за Цивилизация! Цивилизациите, ако ги е имало на Земята, отдавна са се затрили, а и ние сме поредния неуспешен експеримент! Докато на единици се дава възможност да се занимават с науки и да развиват високи технологии, а други са обречени да ровят цял живот в кофите за боклук, за да преживяват не ми говорете за цивилизация! Докато една държава се определя за световен жандарм и изсмуква егоистично благата за себе си и няколко малоумника, а другите ги оставят да го вършат и ли са в коалиция с нея не ми претендирайте , че сме цивилизация!

недейте така се изказва! Това Стар варс, Стар трек, Стар гейт, Аватар се обезмислят! Иначе, виждам, че Холивуд си е свършил работата, вече!

Много самозванци, под път и над път, взеха да се наричат учени. Това не е на добре.

Освен с всичко друго сме уникални и с разположението на естествения ни спътник-Луната.Влиянието му за живота е огромно.Иска ми се да вярвам , че не сме сами.

Пълни глупости. За какво взимат заплати тези псевдоучени? Дори да Земята най-вероятно има интелигентни създания, великани, джуджета и какво ли не, за които не знаем. Какво остава за Млечния път! Защо лъжат за историята на човечеството?

важното е, че зимат заплати, пич

Празни приказки, на още по празни и ограничени краятуни.

"В Млечния път сме сами" - разполагайте се! :))

Да взема и аз да стана един учен, шъ въ лъжа колкото си искам, и копче ни мойти ми каза!!!

При положение, че виждаме една звезда на 1000 светлинни години така, както е била преди 1000 години и съответно планетата около нея не излъчва радиосигнали - няма как да сме убедени, че в МОМЕНТА там няма развита цивилизация. Вижте Земята - в края на 19 век почваме да си играем с електричество, в началото на 20 век политаме с примитивни самолети, 50 години по-късно пращаме човек в космоса. А планетите около звезди на 10 хиляди св.години оттук? А тия в Андромеда? Да, технически не можем да видим планета там, щото е далече - 2 милиона светлинни години. Виждаме Андромеда такава, каквато е била преди 2 милиона години - а ние къде сме били преди 2 милиона години? Даже на хора не сме приличали още. Това е големия проблем при търсенето и евентуално контакт с други цивилизации в космоса - големите разстояния и факта, че не ги виждаме в "реално време". Виждаме ги какви са били преди еди колко си години. ЕЙ го - най-близката звезда е на 4 св. години. Ами ако там тепърва си играят с радиосигналите или тепърва си тестват тамошната версия на телеграфа - ще разберем евентуално след 4 години и то ако са достатъчно мощни излъчванията.

Излязла една мравка и казала - не виждам други освен нас на земята само мравки виждам! .....а в мравуняка имало скални рисунки на срещи на дедите на мравките с .."немравки"...били великани викали им богове! Някои от тях летели... но ..нямало доказателства!!! ДО ДЕН ДНЕШЕН! В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА! И така стигаме до извода че в цялата вселена има само няколко мравуняка с мравки друго няма!!!Няма! Точка!

Те се виждат и с просто око, ама що да не източим малко пари от бачкаторите и да търсим под лайно кокиче. Сами сме във всички вселени, открити и неоткрити, паралелни, кръстосани и увити на джуфка. Земята е център не на галактика Млечен път, а на всички галактики. Както Рим навремето е бил център на целия познат свят.

Аман от простотии !

Защо учените приемат че условията за живот трябва да са като на земятс, живот може да има и при условия които са ни непознати все едно да предположим че във водата неможе да има живот понеже човек неможе да живее във водата :)

Глупости на търкалета - лично мен са ме отвличали извън земни, даже ме излекуваха, и това за млечния път съвсем не е така.

ако включат и човечеството в блестящото си заключение! Подозирам, че това е заемка на Дира от "топнаучните" жълти издания..

Обзема ме чувство на самота, като чета заглавието на темата и си представя необятната тиха и необитаема галактика с нейните милиарди слънчеви системи и обитаеми планети.... Ама най-много ме е яд, че изпускам възможността да "резна" някоя яка извънземна мацка, язък!

За отрицателно твърдение не може да има доказателства, тъпанари! Освен това, ние засичаме космически сигнали само от 50 години, още утре може да получим излъчване от планета, която е на малко повече от 50 светлинни години!

Живот се предполага, че възниква сравнително често и съществува докато технологично се развие, че някое средство за масово унищожение стане достъпно и за по-простосмъртни, което е единствено въпрос на време. На всеки камикадзе, ако му дадеш червено копче и му предоставиш избор, резултатите са ясни. Въпросът е единствено колко ни остава. Предполагам в най-добрия случай няколко стотингодини, в по-реалистичния - няколко десетки. При такова стечение няма как нито някой да ни открие, че сме съществували някога във вселената, нито ние да имаме време да открием някого.

Бе имам риза с 8 червени копчета, кое да натисна?

СПОРЕД МЕН ЖИВОТА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА КАТО ЗАРАЗНИТЕ БОЛЕСТИ :) .. А РАЗУМНИЯ ФОРМ Е НЕОБХОДИМ ЗА ДА ИМА КОЙ ПАК ДА ГРЪМНЕ ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ , КОГАТО СЕ НАЛОЖИ :))

симо

ЗА мен най- точното определение за понятието ЖИВОТ е на Майкъл Крайтън,,животът е самовъзникваща и самоорганизираща се материя,,.Формата на живота/съответваща на нашите възприятия и познания/ е нещо друго...

Пълни глупости ... науката която е по земята е тотално изперкала - виж тези който са на 400 - 1500 метра и надолу под земята те никога не спират да се развиват но за тях никой нищо не е чувал ..... за това пък от година на година ставаме по пластмасови ;) ... а уж трябвало 1000 години за промяна на ч. геном е те го постигнаха за 30 - 40 г .... какво ли ще е след 50 г ;)

И аз съм чувал за тях ,но ти откъде си сигурен ,че съществуват?

Цялата Земя е опасана с подземни тунели. Има по всички градове, включително София, Пловдив и из цял свят (Босна. Франция, полюсите, навсякъде). Има тунел, който свързва Дунав с Родопите. И това са тунели, в които ако някой човек влезе, не се завръща. Тогава те не служат на човечеството и не са построени от нас. Най-вероятно хората не могат и да построят толкова много тунели. Част от тунелите са добре поддържани с осветление, подземни езера; топлина, идваща от дълбините на земята и от горещи извори. Всичко това е документирано, но е недостъпно за хората.

К'воси ще работят ли електродвигатели във вакуум? Що е то радиация за да я ползваш толкова неграмотно? Магнитна силова линия е верига от поляризирани молекули според М.Фарадей. А ако няма молекули наоколо, празнината между статора и ротора ще бъде вакуум- преграда за магнитното поле! Кажи ми пак за радиацията от фенерчето!

А тия от обратната страна на Луната дето ни забраниха да стъпваме там , сигурно са китайци !

тези и до 2 не могат да броят! Другата планета е Африка!

Разумни, а сами ще се затрият !!!

Да, и Млечният път обикаля около Земята, около университета в Рочестър. А че Слънцето се навърта около Земята вече сме наясно, нали?

Да вметна,че не сме и сами тук на Земята,има ги по много,а те говорят за галактика ни......ма ние сме роби и трябва да ни се внушава точно това,че сме сами,за да си робуваме без да мислим за глупости. хахаха САМИ, НИЕ естесвено еволюирахме от шимпанзе ?! аре бегай ве :D:D

Да ве само пърчове оцеляхме докато стигнем земята и като натиснахме маймуните ви и се пръкнаха човекоподобните

Ние сме уникални?!? - как неправоподобно звучи това. Щом може да има живот на земяна, то може и да други планети.

И защо задължително трябва да е на планета? Животът може да съществува в най-различни форми и измерения.

Уилям Боруки както и другите смятащи че сме уникални в Млечния път не са надраснали егоцентризма, догмата заради която Инквизицията навремето е горяла дпругомислещи на клади. "Отсъствието на дакозателства не е доказателство за отсъствие!"

Изобщо не ни интересувате!

Свидетелите, които са виждали НЛО каква религия изповядват?

Разбира се, че протестантската и прилежащите и секти !

Аз пък изчислих друго: в Млечния път има НУЛА цивилизации! А сега де! И нас ни немааа....

FuckTheEU

В океана сме сами - заявили учените планктони, слепи да прозрат истината около себе си. Та така и тия "учени", които май бадева носят титли и се окичват с докторати.

Открили центъра на нашата Галактика ама не се виждал от прах! А как се измерили разстоянието и са преброили и звездите из прашуляка? Открили гравитационен център ама не знаят що е гравитация! Дори не могат да ни кажат как радиовълните преминават през вакууууумаа щото не съществува ефир!

Радиовълните са електромагнитна радиация, каквото е и светлината. С други думи невидима (за човешкото око) светлина. Ако светнеш с фенерче във вакуум ще премине ли светлината? Отговора е ДА. Е, колкото и да ти е чудно - същото е и с радиовълните. Вземи прочети малко и стига сте кликали минуси, че се излагате пред самите себе си. Анонимността не може да скрие ограниченията ви.

FuckTheEU

Гледам си начетен, сетих се за нещо четено много отдавна - ако завъртиш едно фенерче със скоростта на светлината, с каква скорост аджеба ще се движи лъчът му да речем на 10 метра от него?

Центърът на галактиката е прекрасно видим в инфрачервения спектър. С подходящата CCD матрица във фокуса на телескопа се вижда. За измерването на разстоянията и статистическа оценка на броя си има математически методи. Изкарай поне до трети курс във факултета по физика или другия до него по математика и информатика на Джеймс Баучър и ще разбереш. Гравитацията е косвено появяваща се сила поради това, че инертни тела с голяма маса забавят времето около себе си и по този начин огъват времепространството назад към миналото. По получената кривина всяко тяло, което съществува във времето се опитва да се търкулне към друго такова наблизо. Накратко, времето, което представлява самия голям взрив, създава гравитацията, когато срещне тежко тяло.

Абе кой ти използва радиовълни. Ограничени са от скороста на светлината, една цивилизация не би ги използвала повече от няколко века. Все едно още да се прилага парния двигател в автомобилостроенето. СЕТИ търсят игла не в купа в сено, а в море от сено. Голямо усвояване на пари падна там неслучайно искат да ги закрият.

като изсмъркате млякото от пътечката ще имате контакт с други цивилизации

Ние със сигурност знаем, че нищо не знаем Всичко останало е в сферата на предположенията.

По-точно казано : В "бялата" пътечка са сами.

По цялата ни планета е пълно с очевидци на НЛО, на всеки континент има рисунки на древни и не чак толкова древни посетители от космоса, пълно е със архефакти и паметници, доказващи присъствие на много по-напреднали цивилизации, НО "учените" от N-ския Great University решиха, че в нашата Галактика сме сами. Поредното доказателство, че като си правиш сметки без кръчмар, и демонстрираш САМО с уравнения колко си умен, можеш само да се изложиш. :) Вече е време да се замени във вицовете Магаданския университет със Рочестърския или просто с "английски учени".

да добавим, че слагат в сметките само екзопланети, с близки до земните условия. Това е несериозно, ако се търси разум другаде, да се допуска, че той ще възникне само на такива планети. Кръговрат на веществата съществува и в други физични и химични условия, и живота може да се породи от съвсем различни елементи и процеси в такива условия. Теоретично такъв може да се породи и в звезда, което променя уравнението...

Ние в млечния път сме още сукалчета.

Не знам кой и какво ти говори, но въобще не сме "СУКАЛЧЕТА". Земята е на около 5 милиарда години и не са много тези планети, които са се образували толкова отдавна и имат благоприятни условия. Възможността да сме едни от първите разумни същества е много голяма.

FuckTheEU

Възрастта на земята не е важна, важна е възрастта на човечеството, което според същите тия "учени" е на от 40 000 години до 2.5 милиона години. Толкоз им е ученството, щом досега не могат да определят точно, но иначе заявяват, че сме били сами в галактиката.

язък,рекох че има подобни на нас наоколо,а то нямало,щеше да ми е интерсно каква им е ракията,а тия учени що не фанат по една казма и да засадят по едно дръвче вместо да се напъват да харчат пари само за щуротии

Едно е сигурно - тези учени хич не са сами.

Много е вероятно по време на мандата на ГЕРБ, да открият извънземен живот ;)

Защо изобщо мислят, че по-развити цивилизации, биха комуникирали с радиовълни с нас? Защо биха ги насочили към нас? Ние сме в задния двор, в "кьошето" на нашата галактика. Напълно невзрачна с нищо отличаваща се звезда. На всичко отгоре ние слушаме радио сигнали едва от няколко десетилетия. Ако цивилизация е изпратила сигнал преди 500 години и се намира в "близост" на 2000-3000 светлинни години, например, този сигнал има да пътуууува, докато стигне до нас... То до преди откритието на микроскопа учените не са знаели и за съществуването на микроорганизмите, едва преди има няма 4 века.

А, ти понеже си обиколил галактиката няколко пъти та знаеш къде и е задния двор.

Ами хората, които се интересуват от това, което е открито досега, са наясно. Измерено е разстоянието до центъра на галактиката, ни, знае се формата и приблизителните и размери, знае се, ние къде се намираме в тази форма и си е точно в задния двор. В края на един от ръкавите. Ти, че не го знаеш, си е само твой проблем.

То в нашата галактика живота е възможен само в задния двор. Близо до центъра и радиацията е нечовешка, а и за да има шанс живота да просъществува трябва гъстотата на звездите да е по-ниска както е в периферията за да има по-малък шанс някоя свръхнова да го изпепели. Така че задния двор е най-доброто място за живот.

Абе и аз така викам! В задния двор е най-добре! То, задния двор на сръбкините, е най-доброто място, където можеш да се разходиш напред-назад... А иначе, на учените от Рочселския университет определено трябва да им спрат пиенето!

...нашата Слънчева система (невзрачна,много си тАп),дава много власт на управляващите ни отгоре,на Земята добиваме ние после всичко ни се взима (КЪДЕ Е ВСИЧКОТО ДОБИТО ЗЛАТО НА ПЛАНЕТАТА!?МИ НЯМА ГО:D ЗАЩО ПАРИТЕ НЕ СЕ ОБЕЗПЕЧАВАТ -- ЕЕЕ ОБЕЗПЕЧАВАТ СЕ С ВЪЗДУХ ...) Та за задния двор,дай боже всеки му такъв :D

Ебати абсурда. Тия майтап ли си правят? Кой дори вярва на такива простотий изсмукани от пръстите на разни смешковци, които се чудят как да си оправдаят или изкрънкат нови субсидии. Доскоро "миселха", че в галактиката ни има около 200 млрд. звезди, после се оказа, че са над 400 млрд. После се оказа, че всъщност Млечният път не е чак толкова по-малък от "сестра си" Андромеда, която отива към 1 билион звезди. А дори не могат да видят отвъд "прашните" пръстени, които скриват по-голяма част от нашата галактика. А решават, че сме сами в галактика с около половин билион звезди, палячовци.

е, учените не могат да са като тебе ти по начало си знаеше колко звезди има

Всичко е хипотетично и се базира на уравнения, хората са го упоменали и не претендират е че нещата са точно такива, ама Ганчо нали теребе да ръсне мозък малко.

Г-н Философ, няма дума "простотий". Евентуално, римски пълководец с такова име може и да е имало някога. Също така, 1 милиард е същото като 1 билион, та сметката ти нещо не излиза. Виж, ако си искал да кажеш 1 трилион - би било добре. Ограмотете се малко бе, хора, постоянно за срам ставате.

Трябва да решиш най-накрая коя скала ще използваш късата или дългата. Късата е много по-популярна в момента и по нея в Андромеда има около трилион звезди, а в Млечния път между 200 и 400 милиарда.

Правилно е използвал човека скалата. Само в едната милиард и билион присъстват - дългата, която се ползва основно в Европа. Всичко излиза. Неправилно си използвал ти скалите, по български мешав вариант(в ЕС сме, ама се дупим на САЩ, където основно се ползва късата), в който се ползва милиард (от дългата) и трилион (вместо билион) от късата, като трилион в дългата е доста по-голямо число, а милиард в късата няма. Така че е неправилно да кажеш милиард и трилион за звездите, освен ако не смяташ, че в Андромеда има над 10^18 звезди. Така че...време е да решиш най-накрая коя скала ще ползваш, но която и да е - ползвай я правилно, особено, ако си решил да раздаваш акъл на тези, които явно са се научили вече да я ползват правилно... ;)