Коментари - Учен: Извънземните би трябвало да са огромни | IT.dir.bg
назад

Учен: Извънземните би трябвало да са огромни

Космологът Фъргъс Симпсън изчисли, че ако въобще съществуват, интелигентните извънземни би трябвало да тежат повече от 300 кг.

Обратно в новината

Коментари - Учен: Извънземните би трябвало да са огромни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Как го е изчислил? Събирал и умножавал простотии и стигнал до 300 кг. Аз пък съм изчислил, че извънземните трябва да имат поне 3 ръце. А най-развитите цивилизации - 4 или дори 5 ръце. Моята хипотеза намира блестящо потвърждение и в цялото развитие на живота на Земята - от най-простите животинки до върха на цивилизационната верига - човека. Огромната част от полезните човешки дейности изискват 2 ръце. И само за едно почесване човек е принуден да спре, да се почеше с едната ръка и едва след това да продължи. Представете си само до къде са стигнали цивилизации, в които вместо да спират да се почесват, хората продължават да работят и работейки се почесват с третата си ръка. Важността на възможността за почесване е потвърдена блестящо от еволюционната теория на Дарвин. Коя група животни е достигнала до най-високо в еволюционното си развитие? Разбира се, бозайниците. Защото могат да се почесват. Насекомите са си останали насекоми, рибите са си останали риби, птиците са си останали птици, защото не могат да се почесват.Освен това повечето ръце, освен за почесване, дават възможности, за които дори не сме мечтали. Само си предствете до къде би стигнало развитието на занаятите и културата, ако имахме по 4-5 ръце. Представете си музиката на виртуозния цигулар Паганини, който си акомпанира на пиано виртуозно като Шопен - със само 2 ръце в повече.

ако баба ми беше с колела щеше да бъде колело..

Ако са по-големи и по-умни би трябвало досега да са хванали сигналите ни в космоса и да са дошли да установят контакт, но не би, значи са по-дребни и по-тъпи просто са някакви тъпи гущери, които се хранят с бактерии и буболечки и друго не ги интересува.

ако средното тегло на земляните е примерно 70 кг. и има толкова гладуващи, как аджиба тез 300 кг. хуманоиди се изхранват ! А , да не забравяме , че сме създадени по образ Божии и подобие

Света е пълен с артефакти и преки доказателства без никакво разумно обяснение и пак"ако"!Важното е да се придържаме към правата вяра-дарвинизма.А за картата на Пири Райс и хиляди други доказателства-мълчанието на агнетата.Всъщност"посветените"знаят. Джон Подеста, досегашният съветник на американския президент Барак Обама съжалява, че не е разкрил истината за извънземните същества.

Като си дал минус обясни за картата!

бате Бойко го опровергава отмах. Що не тежи 300 кг-шото не е толкова умен!

Както вървят нещата, след 50 години някой тогавашен учен ще открие, че извънземните би трябвало да тежат горе-долу колкото нас - по 300 килограма

Вярно, в природата съществува своеобразен Закон за запазване на интелигентността. Той гласи: общото количество интелект на Земята е константа, но населението постоянно се увеличава! Странно ми е как такива откровени идиотщини успяват да прбият в международния новинарски обмен! 1. Гравитацията не играе (почти) никаква роля, ако средата на обитаване е течна 2. Правилото, че едрите животни живеят по-дълго е (почти) вярно само за бозайниците. Костенурките, гарваните и орлите са много по-дребни от слона, но живеят 2-3 пъти по-дълго от него. 3. Интелектът е възникнал като еволюционно предимство в борбата за оцелявне, а по-едрите животни имат по-малко естествени врагове и съответно, по-малка нужда от такова мощно средство за оцеляване. 4. Концепцията за рядко населените ареали е частично вярна само за началния стадий на развитие на разума. В момента човекът е най-разпространеното животно на Земята. Частично вярна е, защото трябва да се взема предвид не само количеството на ресурсите, но и количеството на враговете и на конкурентните видове (конкурентни за същите ресурси). 5. Единственият пример за интелигентен живот, който познаваме, опровергава идеята на този "учен". Чоевекът никога не е бил от най-едрите представители на животинския свят.

Господине, ако не бяхте българин,написаното от Вас щеше да обиколи сайтовете по Европа. А вижте го този "учен", нали е от не балканска страна, колко е велик.Всъщност написаното от него е велика простотия и толково голяма ,че допускам все пак да е журналистическа тъпотия.

Искате да бъда политкоректен ли? Аз съм 100% сигурен че има Творец който ни е създал по негов образ и подобие и ни е обяснил произхода на живота и начина по който да изградим справедливо и развито общество, в което хората да живеят в хармония един с друг. Мислил достатъчно по тези въпроси, но по-важната и основна причина, е че фактите го потвърждават.

Кои факти?

Аз съм розов слон,куку куку!

Времето за доказване свърши. Който научил - научил, който доказал - доказал, който разбрал - разбрал. Знаещият знае, а незнаещият продължава да си лае. Преди да пишеш за "ужаси" можеш ли да сметнеш само хората избити от други хора през миналия век? Или и за това ще обвиниш някой друг освен самите извършители? Принципа на свободната воля означава и поемане на отговорност. Има си закони, дето не ги ли спазиш си носиш последствията, защото всяко действие или бездействие е причина за следствие. Прераждаме се и си плащаме. Доказано е.

По целия цвят от години очевидци, наблюдения, записи, физически и химически следи, та чак и рисунки и писмени източници от древността, но "учените" с голямо У "нямали" доказателства за съществуването на извънземни. За разлика от всички нормални хора. И пак четем свещената мантра "ако ги било имало (извънземните)". То тяхното си е по-зле от секта. СмЕх през сълзи. И това са хората, дето наричат себе си "учени". Жална ни майка, щом с такава "наука" карат учителите да промиват мозъка на учениците.

Библията е съставена от много книги писани от различни автори по различно време, които са в пълна хармония една с друга защото са писани чрез Светият дух. Там е събрана божията мъдрост и истина за света. Не нам за какъв хорор говорите, когато дявола го създава на тази Земя, от както се е появил още в райската градина след като е бил изгонен от бижието царство и от тогава основното му занимание е да организира обединявайки слабите духом в бунт срещу Бог, като им обещава неща, които не смята да им даде тъй като няма какво да им даде. Той само взема. Твореца създаде живота във вселената и специално на тази планета сътвори хора по свой образ и подобие по волята на неговата същност, която е истината и любовта. Съмнявам се да сте чели библията след като нямате представа за божият характер, но това си е ваш проблем след като предпочитате да угаждате на чувствата си и да пренебрегвате истината.

Действащите в момента физически закони само поддържат порядък за известен период от време. Те не създават по-висок порядък. Вероятно има живот на други места във вселената, но той също е създаден от Твореца. Такива учени обикновено имат специализации в жанра фентъзи.

Дрън-дрън. Като гледам онова космато чудо от Мелмак, хич не са големи.

Верваш ли, че уукитата живеят по дърветата?

Тоя учен май е пропуснал факта, че за сега използваме около 5 процента от мозъка си, и без да ставаме огромни, може да сме свръх интелигентни! Ако не се изтребим до тогава

Вие наистина ли смятате че ползваме едва 5 % от мозъка си. Може да има такива хора по изключение , но повечето си ползват пълният потенциал. Къде четете тези митове и легенди?

Гледат филми и се вживяват после :)

Всъщност, 2%. 5% са гениите. Въпреки това, това проучване е доста спорно. Преди 30 години, когато учих биология, ни казваха, че мозъкът съдържа около 7 милиарда клетки. Сега проучванията сочат, че всъщност те са над 100 милиарда. С по 10,000 синапса (връзки) средно всяка. И въпреки, че клетките функционират в групи, пак е изключително сложно да се правят заключения. Смятай за какви пермутации става на въпрос.

ако почетеш по-внимателно по темата, ще откриеш, че това е мит. Няма начин да се установи точно колко процента от мозъка се използват, ОСВЕН ТОВА в една ситуация се използват едни части от мозъка - в друга - съвсем различни. Няма как 100% от мозъка ти (или чийто и да било мозък) да са активни през цялото време.

stan_posta@

Интересно, цифрите съвпадат с натоварването на процесорите. За съвременния компютър в многозадачна и многопотребителска среда натоварването на централния процесор е между 3.5% и 5.25% измерено за денонощието. Но има много секундни и дори минутни интервали, в които натоварването е 100%. Необходим запас за критични ситуации.

Значи Искра Ф. и Делян П. са извънземни.

В сравнение с тях такива лилипути като Айнщайн, дето е тежал 50-60 кила, са си направо тъпаци.

В голяма грешка си. В статията ставаше дума за РАЗУМНИ същества, не за всеядни.

"Колкото по-голяма е една планета или биосфера, толкова по-вероятно е на нея да е еволюирал интелигентен вид." - това обяснява положението на нашата малка синя планетчица...

Значи приличат на американци?

оказа се, че не съм дебел! порсто съм твърде интелигентен! :)

Не са чак толкова, поне тези с които съм се срещал не са.

с големи чепове

Не били зелени човечета бе, великани се оказаха :D .

Не си умен, грозен си!

Тоя учен ги е приказвал тия работи на маса в кръчмата.

Е добре де, не са толкова големи, ама па са с ейййй-такива големи очи!

По-голяма глупост не бях чел скоро. Ако това наистина го е казал учен, би следвало сам да се гръмне веднага.

Нали в Канада и ФАЩ имат бази..

Във ФРашия има, ама Путлер ги крие за себе си. Щото таман им стига до чатала.

Преди години през '70 се казваше че не може да се изгради изкуствен интелект подобен на човешкия, защото за това се изисква огромна памет от един гигабайт и това щяло да заеме две сгади като емпериал стейтс билдинг в Ню Йорк и щяло да хаби енергията на две ядрени централи.

Все още изисква огромни - може би не непосилни - ресурси на нивото на днешната технология като хардуер. Но да се програмира нещото не е тривиална задача; а при това размазване което днес е модерно да се нарича програмиране е просто невъзможно, няма да дойде оттам.

Мдаааа те и преди квантов компютър са имали само в научната фантастика ама вече правят експерименти с такива....така че ти не ги мисли ресурсите, а и кой е казал че трябва да има програмиране в съвременния смисъл на думата

Както се казва хората са еволюционо стъпало към изкуствения интелект.

Това обяснява защо интелигентен човек като мен тежи толкова много.

не го отдаваш на кифтеата.