17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Maйната им на Марс, няма кой да копа 1.5 км да лови риба евентуално. Проблема е че тука на Земята дните ни са преброени . С това източване на петрола все по-надълбоко в земната кора се образуват огромни кухини, които се пълнят с вода . Оттук следва първата опасност - нарушаване кръговрата и превръщане Земята в пустиня , а втората е при земетресение изливане на огромни водни маси върху магмата и взрив на планетата, получава се свръх мощна водородна бомба, която ще разруши планетата.

Вода достигаща магмата?! Ти си втори Айнщайн и по твоята теория....всеки изригнал вулкан в океана трябва да е водородна бомба ха.ха.

макар и бомбата да не е водородна пак си е бомба. Когато водата стигне магмата се образува пара и налягането рязко нараства, с което и възможностите да се отхвърли капака върху магмата нарастват. Парата прави налягане, прави цепка отгоре в земното "покривало", излиза от там, влиза въздух, реагира с магмата и става още по-голям взрив. Магмата се разкрива и излива, че е с голям визкозитет и трудно може да се провре през дупката

браво на руснаците. пак стотици години пред краварите. всичко те откриват. само те имат ракети. другите имат батути.

Измислици и лъжи на соросоидите и евреите и турците и гейропа. Всеки православен славянин знае че Господ е създал Човека-славянин и то само на земята. Другите човекоподобни на земята са за да служат на славяните. А други планети няма, от което следва че не може да има живот другаде.

Ами ... никъде. Щото при практически нулевото атмосферно налягане на марсианските полюси няма как да се задържи течна вода. При затопляне ледът направо сублимира.

Ей не се научи да си траеш като не знаеш. Вероятно затова и не можеш да се научиш.

Търсиш атмосферно налягане под 2 километра лед ли?

Няма два километра лед. През зимата има тънък слой скреж от въглероден двуокис, който изцяло се изпарява през лятото. Всякакъв сух и мокър лед на полюса на Марс през стотиците милиони години бавно но неотклонно би се изпарил и разпространил като атмосфера по цялата планета без механизъм да се върне обратно. Конкретно водните молекули се разпадат от космическото лъчение на атоми и отлитат безвъзвратно в космоса. Което пада зимата като скреж, това е. Марс е по-сух от излят преди 50 години бетон. Буквално.

Аха. Тънкия слой скреж от въглероден двуокис изолира идеално водата от външните минус 80 градуса и тя не замръзва? Глей са! Добре е да четеш повече и да проумяваш написаното. Това е ледена шапка на полюсите и като такава си стои там без да се разтопява. А "езерото" е с течна вода щото не замръзва очевадно, ама за това трябва дебел изолационен слой, за какъвто говорят, с дебелина 1,5 км, който и както пише, добре предпазва от космически лъчи.

Какво трябва да означава други луни? Луната е спътник на Земята. Другите спътници на планетите не са луни, а са други спътници. Прости хора не бива да се допускат до медии!

Голяааамо проникновение ей. Как не се уморявате да сипете тъпотия след тъпотия бе.

Аха. И на другите звезди викат слънца, а само нашата звезда се казва Слънце. И приземяване се казва и при другите планети, а знаме че само на Земята може да има приземяване. А някои направо на почвата и викат земя, а всички знаем че Земята е третата планета в Слънчевата система. Всъщност тука има и екзистенциалния въпрос - кое е първичното кокошката или яйцето. Дано съм помогнал да осъзнаеш че простите хора са точно тези като теб.

спътник в живота, а? на къде пътуват? не е ши сателит? или трЕбе да е от електроника според тебе :)))

Не разбирам защо наричате компютърните рисунки снимки?!? Това НЕ са снимки.

В сайта на BBC под същата вчерашна новина си пишеше "artists impression" под картинката показваша планетата и спътника около нея. От друга страна картинките от радарния анализ могат да бъдат наречени и снимки, резултат са на реално проведени измервания. Под "снимки" в статията тук са сложили всичко, голяма работа.

Това най новата продукция на холивут ли е.

Може ли такава новина да мине и без Стенли Кубрик от психиатрията, къде ти. Слушай санитарите слушай че нали си знаеш.

Блажени са вярващите-простотията е голяма.

""МарсEкспрес" - е направил множество снимки и замервания около Червената планета" "Замерваме" с камък, кебапче, пържола... и т.н. Правилното е "Измерване"!

И мене ме дразни ужасно тоя израз а рядко се дразня от дреболии.

Само да не донесат някоя зараза от там,ако изобщо има някакъв живот разбира се...

Не бива да се отваря това езеро ! От там ще излезе гибелта за Земята !

какво езеро ще има на тази холограма? :-) хахах :-)

Ако слушаш санитарите може да те пуснат и в басейна на психиатрията, може дори да го напълнят с вода.

Добре,че не са открили петрол,че горките марсианци...