17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми как да мине...във дълбока мизерия.Гътнали са се двама адмирала от препиване ,няколко джепанета фърлиха зад борда ръждиви ракети и всичко това под музиката на частушки и ръколпескаюа подпийнала вата.

Добри, лоши, силни, слаби, много, малко. Хиляда мнения по въпроса. Но защо се набляга на това, че е в родния град на Путин? Ами там Петър I е създал руския флот. И за ужас на света е успял да победи шведите, чийто флот към момента е бил супер сила. Къде другаде да празнуват? Не разбирам от военно-морски сили и нямам мнение колко им е силен флота сега. Но като чета коментарите в 90% от тях просто прозира кой чий з-к лиже.

Rusnacite se izpraviha ot kolene, bravo

Защо всички кораби на Русия така пушат. Разобличителя

Парада мина отлично! Има го в туба който иска може да го гледа. А руските кораби както винаги са със светлинни години пред краварските бангии като разрушителите Арли Бърк блъскащи се като скотовози по морски фарове, гемии, танкери траулери и какво ли още не! Един прост факт! Руските фрегати са по тежко въоръжени от краварските и ПУТО-НАТОвските разрушители, и това при двойно по малко водоизмещение! ФАКТ! А дори малките ракетни кораби на които залагат руснаците, въоръжени със Калибри, оникси а скоро и Циркони спокойно могат да обстрелват цяла Европа, Близкия Изток, Африка и Азия, а са със тонаж четри -пет пъти по малък от говедарските разрушители които са въоръжени с крилати ракети!

Ти много се въодушеви бе. Те затова ги правят тези жалки паради, тъпите русофилски гниди като тебе да се радват и да пляскат и да си мислят че са велики. Гнидоо, българите избягаха на запад и си оправиха живота. Никой не го интересува Ватландия. Н-и-к-о-й. Руснаците бягат от там, и тях не ги интересува. Който руснак се позамогне, първата му работа е да изпрати децата да учат на запад, поне те да не живеят в грозната руска депресия.

Ти в Русия скоро бил ли си ?. Вярно е че в малките градове е мизерия ама то и в малките американски градове е мизерия. Ама айде вземи се напарви една екскурзия до Москва или Петебург или до Тумен ако изскаш и после говори глупусти. И ти препорчъвам да погледнеш заплатите в големите градове и цените на стоките и бензина. После погледни същите неща в САЩ. Щото много тапаци като теб се изказват за нещо което не са вижадли. А аз съм бил и в САЩ и в Русия. И двете държави имат хубави и лоши страни. Например думата здравеопазване в САЩ не съществува. Само ще ти кажа че майчинството е 2 месеца !!!! От друга страна в Русия не може да се говори за реална електроника и технологии в областа на електрониката. Така че не прави нещата черно бели.

имиграция им и ОТ райските съединени щати ! към : канада, Мексико, куба, ЕУ, австралия , нова Зеландия , германия

Ти добре ли си. Не, не съм бил в Русия скоро. Ама 2018 имаше рекорден брой кандидатстване за зелени карти от Русия за САЩ. 28 милиона май беше. Каква е миграцията към Русия? Незнам точно, четох че към 3-4хил китайци идват да работят в източните части всяка година, ама и техния номер намалява последно време.

Наистина си "хижар"и живуркаш някъде в шумата-кретен селски,ако изобщо си ходил до щатите къде очакваш да видиш "електроника" защото дъщеря ми беше в силициевата долина на стаж от фирмата си а такива селски тъпанари като теб обикалят само магазините......това зомбирано комуноидно поколение е ТОТАЛНА ЩЕТА!!

ти тотално си изтрещял , червен шизофренико ! И във флота ли руснаците са на светлинни години от хамериканците ? Има ли някъде дето не са ? я малко съпоставка ( list of active russian/US ships ) : -самолетоносачи : един дизелов пушилник (Кузнецов) с 15-20 самолета срещу 10 атомни стохилядници (Нимиц) с по 60-70 самолета , отделно още 8 броя десантни (Wasp ) с по 26 самолета , няколко хеликоптера и ок.40 бр. V-22 Оsprey (туй са едни машини дето руснаците нямат ) - тежки крайцери : само руски ( 2 бр. , Киров) , американците отдавна пенсионираха своите - крайцери : руснаците имат 3 бр. ( Слава ) , малко по-големи от американските Тикондерога ( 22 бр. ) - разрушители : 11 бр. руски ( два класа ) + един стар и малък от 69-та година....................американците - Арли Бърк ( 67 броя ) , по-големи са от руските и с по 90-96 VLS ( Vertical Launch System , ракетни шахти,туби или там както се казват ) , руските са с ПО-МАЛКО - отделно десантни кораби клас Сан Антонио ( 11 бр. ) - т.нар "litoral ship"клас Independence - като направят руснаците такива , ела ми се обади П.П кажи сега как руснаците къртят при и подводниците , че да те опукам и там

Самолетоносача може да бъде аргумент само срещу държава с въоръжението на България. И срещу Ирак и срещу Сърбия повече от 90% от полетите се извършваха от летища на сушата. Отделно самолетоносачът в днешно време е само една дебела тлъста мишена. Срещу ракети летящи с 3000 км/час и повече е абсолютно безпомощен. А такива ракети имат Русия, Китай, Индия и още няколко държави от Индокитай, на които Индия продаде БРАМОС. На кого Китай е продавал своите, няма информация. А, да има и държави, които нямат такива ракети. Например Великобритания, Франция, Австралия,Италия, Белгия, Нидерландия и др.. Те трябва да слушкат щатите, защото нямат с какво да се противопоставят на самолетоносачите им.

Бабена ти. Самолетоносачите са огромно предимство за всяка армия. Мобилно летище. Все едно да кажеш че тия острови дето Китай ги строи в средата на океана нямат смисъл. И китайците вече купиха един руски стар носач, да прекопират технологията и сега си строят техни. Първият почти завършен.

До ака: Не съм казал, че не са предимство. Но има ограничения - предимство са за държава, която няма добри въоръжени сили, например България. Както виждаш, Иран не се уплаши от американските самолетоносачи и си плени един британски кораб. А САЩ дори не му скръцнаха със зъби.

Всичко това е вярно. Но нали уж са големи миротворци. А и самолетоносачите не са предназначени да отбраняват собствената територия, а за нещо друго, да налагат силата си по света.

С такива талантливи фантазъори кат тебя, пабедата в информационната война будет за нами. Маладец!

Колко крилати ракети носи 1 Арли Бърк и колко 'тежко въоръжена' руска фрегата? Колко такива фрегати имат - май само 2 (Арли Бърк са 64) Малките ракетни кораби имат ли ПВО и ПЛО и при колко бала вълнение им се рарешава да излизат в открито море? И кой дава целеузазание за калибрите без ДРЛО самолети? Сигурно несъществуващата спътникова система Лиана..

Русия е интересна за повечето българи, защото с тях споделяме много от славянската си култура. Мое мнение е че Русия е единствената която отсрамва славянският свят..другите са меко казани евтини и продажни. Флота за Русия никога не бил много важен...въпрос на военна доктрина. За тях е важно земя, ПВО, Ракети и до някаква степен подводници. В 3 от тези 4 сфери, Русия е лидер и по бройка и по възможности на технологията..особено в ракетната сфера на която е базирано и ПВО-то. Това е!

Нещо си се объркАл, дорогой Дурачок-Иванушка! В нито една от посочените области твоята матушка не е и не може да бъде лидер. Това е обективната реалност. Инак... мечтайте си... и... пийте руски редбул, т.е. бояришник, защото...защото той дава крилаааа!...

И нас старшината в казармата ни учеше колко е велика руската техника но не ни трябваше много време за да разберем колко е заблуден старшината . Всички разбираме че надъхването на пролетарята е по важно от действителноста

А си се оказал по-тъп и от старшината.

Русия не е лидер по ПВО възможности на технологията, а само по продажби. И то заради политическото решение сама да ги финансира, при положение че С400 струва 2.5 пъти по-евтино от Пейтриът ПАК3. Що се касае до технологията - кинетичен прехващач 'hit to kil' напр. все още не е по силите на руската военна индустрия.

показали са няколко пребоядисани легена от 50те и може би оня параход дето е флагман. ако не е на ремонт в момента, че нали го ползваха наскоро...

Сами си проектират въоръжението и си го произвеждат, не са зависими от другите. Противника трябва да се уважава.

Кремъл поддържа флот, с който може да води световна война и то напълно успешно. Америка освен такъв флот има и друг...за налагане на влияние в мирно време...самолетоносачите. Естествено САЩ ако желаят могат да направят такъв парад, дето путя и не мечтае. Само че САЩ затова са велики, щото доналд а го е направил, а са го ощавили, щото пари за глупости дава само глупакът или затрудненият от обстоятелствата политик!

Сигурно. Даже имат най модерните и много на брой самолетоносачи. И никога в историята си не са поръчвали на Франсетата да им правят кораби. И в историята на Русия, така де ссср са записани множество военни победи в морски битки. Бе от къде ви намират такива. :)

Незнам от къде ви изравят, но можеш ли да кажеш една война на САЩ дето са спечелили срещу сериозен противник. Знаем само две изгубени - Виетнамската и Корейската. Срещу Ирак, Афганистан и един куп други е само тероризъм.

самата концепция на самолетоносача е да ходиш да изтрепваш ЧУЖДИ държави

За руснаците разбрахме... а кога ще ни информирате така подробно и за деня на виетнамските военноморски сили? А за деня на египетските военноморски сили? Що така само за руските?

В парада са участвували виетнамски и индийски кораби... така че чст от молбата ти е изпълнена;)

Имат военноморски сили, празнуват.

Имат ама олигарсите - 20те им най-големи яхти надвишават по стойност путинската военно-морска жалкария пусната на вода през последните 20 години.

Смешници! Соросоидни тролове!!! Те пък, на вас ще си покажат новите оръжия........!

важното е че на тебе са ги показали, мажоретке путинуидна...или и ти май само на фантазии и пропаганда караш..

Освен катери , малки корвети , една модерна фрегата и много стари съветски железа , друго не видях ! Никакви големи модерни кораби , с който може да претендираш за нещо .... Слаб флот

си е нашата белгийска корвета пета употреба и четирите гумени лодки, подарък от САЩ. Къде ще се мерят тези с нас, НАТО-вците!

Нака с само с Германия или Франция се премерят на Запад, или с Япония на Изток пък кротко да си поплачат..

Русия няма претенции да покорява задморски територии, каквато е основната задача на самолетоносачите, та и затова подържа отбранителен флот;)

Така е, гроздето е кисело. Защо да ядеш хляб, като ще те засити и качамак?

Путин се опита да изпие океана за да задмине Чък Норис