Как Швеция създаде "най-невидимия" кораб (снимки)

Корветите от клас Visby са незабележими на противниковите радари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледайки този кораб си мисля за българския боен флот ...... или поне какво би било едно идеално състояние. Примерно ето така. 1. Да речем 4 фрегати, може би клас "Заксен", те са по около 700 милиона евро, та стават към 3 милиарда. 2. Допълнително около 8 корвети като тази, те са по около 200 милионая евро, ето ги още 3 милиарда; 3. За капак 3- 4 подводници Тип 212/214 на HDW, дето са по около 350 милиона та сложете още милиард и половина. Е с тази база можем да попропуснем другите важни неща като миночистачи, ракетни катери, патрулни кораби и т.н. ..... :::)) Ама сметката нараства на къмто 7-8 милиарда евро, а това означава че от България трябва да не се краде поне 3 години !!! Ако повторим упражнението и със Сухопътни войски и с ВВС, то след има - няма 10 години можем спокойно да напуснем НАТО и да обявим въоръжен неутралитет !!! :)))) АМа кражбите, кражитееееее ..........

Без аналог,Волво,СААБ-лидер във военните иновационни технологии и ноу-хау,жалко че нашите не избраха изстребителите Грипен.

Как смеете!!!!

Капитаните на тези кораби ще са жени, а екипажите - от 2-ро поколение афганистански и сомалийски мигранти

ей тва са пуснали и най смешното е че нещо го няма великото антирадарно стелт покритие

Невидим, ама за нас, дето нямаме с кво да го зяпаме! Аре бай Гоговски писаници...

Дори и малка Швеция строи кораби, които деградиралата руска държавица, нито може да построи, щото няма мозъци и пари. Мурзилките потопиха със Кузя стария шведски док и сега са изпратили Кузя на ремонт в Китай - ето това е "свръх" недодържава.

мнението ви беше много ценно за нас много се вълнуваме

и аз ще рендосам астрата така и ще стане невидима за КАТ!

Е оно и стелто беше невидим па сърбите го свалиха да го ева.....

Помня , че сърбетата вместо да се бранят с руските си самолети Миг , като видяха Ф16 напълниха гащите и си скриха русските хвърчила под мостовете, че на населението да ги брани , вместо обратното , и да разчитат , че милостта и добротата на американците няма да позволя да се атакуват мостовете и хората по тях и ще запазят самолетите. Прави сметка колко са наясно самите летци с негодността на руските боклуци, та предпочетоха като циганите да пуснат жените и децата напред да бранят руските хвърчила.

аха и ти си бил там

нали ти казах къде да разказваш

Ти явно си голям авио експерт и стратег, защо не работиш в нашето ВВС да даваш акъл?!?! Щом имаш претенции че можеш да изкараш 200 пилота с каквито и дае самолета (при равни условия) срещу 1031 също поне толкова подготвени и добре въоръжени.....Айде да спрем да спамим само защото трябва да "зачовчим" и тази тема!!

Веднага да бъде закупена една ескадрила кораби!!!

мм флотилия?

И във военното корабостроене.Преди време четох статия за много ефективно съвременно оръдие с голяма скорострелност и точност на стрелбата.Предполагам,че са го монтирали на ,,Висби” Подобна флотилия би била добра и за Българския Вонтоморски фот

А нашите кораби са 100% невидими. Никой не ги е виждал, но за сметка на това са платени прескъпо.

Вашите ги видяхме колко струват в Сирия и по дъното на Северния Атлантик. ,,Кузя”, ,,Курск” и оня ,,научния” в който екипажът беше от полковници и генерали

а вие кои сте?

Да се говори за километри в час в морето или във въздуха е меко казано нелепо! Там играят много други сили и фактори, а мерките за скорост се измерват най - често във възли, макар и че това е относително. А твърдението, че бил невидим ще разсмее и първокласник...!!

кви глупости ръсиш за километри в час може и в космоса даже да се говори тва е мярка за скорост

Най-добре при това ниво на интелекта да не драскаш по форумите!!!

Невидими радари и малко бремена булка.

Хайде малко по-сериозно, господа! Няма такова нещо като "невидим" самолет или "невидим" кораб на тоя свят! Ако е "невидим" при една дължина на вълната, то на друга блесва като коледна елха! Хората отдавна са го измислили!

Е тогава тия идиоти шведите що са се пънали да го правят уж невидим, кадо дължинини на вълните колкото искаш ??!! И не ти ли еминавало през ум, че шведските инженери също знаят за характеристиките на радарните вълни и може да са предвидили ниска радиолокационна забележимост в няколко спектъра ... или поне за най-често използваните в руските радарни системи. Чудно ми е, защо смятатате хората за идиоти, и то точно тези, дето са на светлинни години от вас и като знания и като възможности, и като технологии ..че и по други показатели също!

Ние пък ще купим американски, трета ръка на цената на стелта! Да ни виждат отдалече и да бягат!!!

Дори и малка Швеция строи кораби, които деградиралата руска държавица, нито може да построи, щото няма мозъци и пари. Мурзилките потопиха със Кузя стария шведски док и сега са изпратили Кузя на ремонт в Китай - ето това е "свръх" недодържава.

тва ли ти роди мозъчето в 4 сутринта?

събира центове за кренвирши за коледа

- Татко, виж Корвета. - Курвета, курвета, ама гледай ква кола карат.

няколко невидими ревизори с реална власт из дебрите на властовите финансии.... УЖАС, УЖАС...

АКо 47 пак се изказа и то много мъдро с псувни, джендърска терминология (която той неразбира но муъ е казано да мрази) Освен това прави впечатление любоват му към чепа за зеле което е естествено като се има предвид силната му родствена възка със споменатия обект. Освен това той обича да чете най вече прости наставления и опорни точки от Русия и е добър в бомбастичното изказване на лъжи неистини, полуистини и просто глупости. Разбира се дирник.бг е щастлоив да публикува всичко написано от този титан от Българистан - нали АКо 47 е важен член на екипа.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Всяка сутрин се събуждам с надеждата да прочета за някакъв руски успех... а то само и навсякъде - руски осирания.

Ще можем да предплатим 10-11 корвети за да охраняваме

Предпочитам 10-11 курвета.

И аз, ама 2-3, като удариш седемсетака става все по-трудно деца.

Абе не разбирам от кораби, но този ме кефи като дизайн :-)

От Космоса се вижда всичко. Корветата няма къде да се скрие, освен под водата

Вижда този който има спътници. А този който няма средства, не може сам да си ги прави и е под санкции (и предстои да му изпопадат Глонас-ите) - духа супата.

Вижда се, ама ако знаеш точно къде да гледаш и то в рамките на няколкостотин кв. метра.

Който търси, намира! - стара истина.

Айде сега да не се изхвърляме, а? Най невидимия кораб едва ли е, най невидимата корвета може би, но надали.

След като даде акъл за ракетите на американците, мина през разработката на чипове, сега се изсра и за корветите на шведите... Айнщайн ряпа да яде бе! Тук си имаме гений, не виждан до сега в галактиката. На сън да го бутнеш, всичко знае... Само не проверявайте това което казва, че отиде гениалността му на кино...

Ми за разлика от тебе джендърче, аз се интересувам и чета. Това че си тъп и прост като чеп за зеле, не те оправдава и определено не прави другите хора тъпи кат теб. Не съди за другите хора по себе си. факт.

Вестник Правда е много достоверен източник, като ти гледам простотиите. Не е проблем, че се излагаш, просто си леко досаден и много жалък... нищо лично :P

ти си мноУ простоа парче бе. Ама кажи ми що си гей и какво толкова хатресваш на каПутката?

Абе като гледам теб джендърите толкова са те клатили отзад, че вече мозъка ти е яко, ама много яко изклатен и е пълен с малки рибочета сперматозоиди.

не ми обяснявай какво виждаш в огледалото като си отвориш устата. педьо нАКан.

има разлика от невидим за радарите и невидим за пияния им разчет, макар че понякога пиния вижда повече.

Хаха профила на корпуса няма значение, пускат си радарите и всеки ги вижда :) после са чал. Една торба пари на вятъра. С тях могат да изхранят много африкански и аЗиатски пришълци!

Ак-47 ника си мени, ама акъла му е все същия - на амеба :)

Аве педофакар малоумен! За разлика от теб европедалски чеп за зеле, аз не си сменям никовете през 5 минути НААКАния капутляк.

Ма хич бе... или... какво? Шизофреник? Сега вече доста неща се изясниха, мерси за пояснението :)

Радарите може ли да са "невидими"? Или в тази ситуация няма да ловят сигнала.

Има токива радари и се наричат пасивни радари. Не излъчват, а само приемат сигнали от обекта.