17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шийсе и седем рубли за идин долър...

Москва постигна военно превъзходство над Вашингтон. Факт! А уж всичко беше само анимации, а? :))

" Мирът се крепи на върха на копието!". Ясно е написано: " Американски анализатор" и " Вторичен удар". Само страхът от Русия все още ни спасява от пълно американско робство!

Нямам думи. Без аналогови фантазии на пияни идиоти. Интересно кой и колко получава за да пропагандира това у нас. Ало, службите, спите ли???

Генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг, краят на 2017г. се оплака, че Русия от 2014 е произвела 13 подводници. Тоест за някъде 4 години. С оглед какви ги правят в момента, би трябвало да са Борей. Които имат по 16 отвора за ядрени ракети. Сигурно Булава. Те пък са с 6 ядрени глави. Като умножиш 13x16x6=1248. Или това са възможните им ядрени глави само на нови подводници, само за 4 години. Може да не са напъхани само такива. На най-големите щатски Охайо и другите ядрени слагат например и томахоуци. Но все пак тези подводници Борей (24000 тона водоизместимост), макар и двойно по-малки от Акула / Тайфун (48000 тона водоизместимост), като водоизместимост, са по-големи от най-големите щатски Охайо (18000 тона водоизместимост). Принципно на Булава ядрените глави били по-маломощни - по 150 000килотона тротилов еквивалент. Такава е съвременната тенденция, че много малки, са по-ефективни от една голяма. Но дори само тази бройка от 1248 е колкото на всички останали ядрени сили, без Русия и САЩ. Поред Пакистан, Китай, Индия (трите в конкуренция по 200-300 глави), Франция, Великобритания, Израел и може би Северна Корея. Така че подобни "без аналогови фантазии", разправя генералният секретар на НАТО! ;) В момента Русия военно превъзхожда САЩ за подводници и ядрени ракети и не само. Нищо че САЩ се води номер 1 за конвенционална война. За ядрена най-готова е Русия и във всяка класация е ядрена сила номер 1. Въпреки че по договор вървят към еднаква бройка активни ядрени глави със САЩ. Но в последно време разни договори падат. Като тази антибалистичните ракети, отхъварлен при Буш-младши 2001г. И сега готвено за ракетите със среден обсег. Тези които могат да бълват най-големите ядрени подводници, като нищо могат да произведат такова торпедо. Само сега им измислят нови названия, иначе се казваше Статус-6. Те всички си имат и номера разни.

Това "150 000килотона тротилов еквивалент" е 150 килотона тротилов еквивалент, след като е в килотонове. В тонове щеше да е вярно.

Ясно е кой иска да унищожи света.

Ясно кой НЕ ИСКА да бъде унищожен или "демократизиран"

Това е разработка от преди над 60 години от младите години на Сахаров. Иначе в Русия всичко е ново , като пионерската връзка на главата на забулена православна тетка.

Това са откровенни глупости. Сахаров е имал такава идея но тогава технологиите не са позволявали да се направи това. Сега вече може да бъде създадено такова оръжие. Малко си неграмотен, но ти е простено. Толкова ти е сториджа.

Сакън! Какво е туй сторидж, каква е тази скверна дума?

Пред компютърната пропагандна анимация (с американски компютри и програми)на хвалипръцкото лъжец и по голям комплексар от мен(ех,чи кеф)Путин предпочитам новите серии на ,,Ну погоди”

Що тогава глупаците от пентагона са толкова изплашени? Или щото не са те питали тебе?

Русия или действително се страхува от ефективността на американската ПРО или - работата по новите руски балистични ракет действително не върви.

Чък Норис вече трака с бастунчето, Рамбо и той се пенсионира, а други там няма. Сега кой ще спасява човечеството. А, да, Миротвореца? Но той пък, сега има грижа да сменя памперси... Много лошо за експертите надъхани от измислените холивудски продукции. Защото реалността не е тази, която ни я представят от киното. И Русия не е такава, както е популярна сред джендърята и Скрипалите. Лошо!

Реалноста е такава:Огромно технологично изоставане на руската военна,информационна и космическа промишленост.Изолация на режима на Путин който е един клептократски режим и поражение на руските военни в Украина и Сирия където се вижда огромната разлика и технологичното превъзходство на САЩ,Израел и Американските европейски и арабски съюзници над руската армия и въоражените с руско и съветско оръжие ирански терористи и президента касапин на Сирия Башар Асад

Ако руснаците с това оръжие са изостанали, сигурно краварите дето не могат да се защитят от него са много напреднали?

Без значение кой ще изпрати първи ядрен удар.Всички ние ще пострадаме от това дори и на пръв поглед да не видим реално разрухата.Радиацията няма да ни подмине това е сигурно.

Даво само вие пострадате ако късият ви вожд се чалдиса донолкоз,че да си повярва на лъжите! И да му гръмнат ракетите и самолетите още в русия,а ,,атомните торпеда” да потънат на дъното на океана!

Дано ама надали

извънземен съм и ви се чудя що си давате парите /дето и ги нямате/ за неща дето никога няма да ползвате? като гръмне ню йорк и ла и понеже земята се върти кво ли ще се случи на москва? вместо рашите да къркат водка без пари а в щатите да папкат още по евтино те се канят да се избиват, НО НИЕ ИДВАМЕ

EMEC

ЕМЕС Абе тази военнолюбива държава, само с оръжие ли ще се похвалява?

Коя визираш...

Това не са торпеда за вторичен удар. Там им е грешката на американците. Оръжието е безссмислено за далечен удар. Целта му е за близък изненадващ удар в подкрепа на ракетен такъв. При далечен вторичен удар е лесно унищожимо от ядрено торпедо с мощност 2-3 килотона и няма как да стигне брега. Това е ясно на всеки имащ грам мозък. Но при изстрелване от подводница от 200-300-400 километра ще удари заедно с ракетите изстреляни от територията на Руслямска държава по САЩ, тези дронове ще ударят по американските морски бази и Самолетоносачни армади, с цел да се минимизира възможността за ответен удар. Руски болни мозъци.

Ахъм, а твоите неболни господари, под флага на демокрацията за 100 г. изтрепаха десетки милиони. Аре чупката боклук.

Точно за вторичен удар си е. В случай, че руските балистични ракети бъдат унищожени в силозите от изпреварващ ракетен удар на САЩ. Иначе със сигурност има насочени ракети към всичко потенциални цели на това торпедо. Друга потенциална цел са авионосните групи на САЩ. Те са добре предпазени от малките торпеда - конвенционални и ядрени, ама това дори и да се взриви на 50км от бойната група, цунамито от него пак ще отнесе дори самолетоносачите.

Значението е кратко и ясно...Ако Говедарника Америка нападне Русия....От говедарника ще остане радиоактивна кочина, превърната в коака от радиоактивно цунами помитащо крайбрежните градове и вътрешноста на страната! Просто...и ясно!

ама де ще си харчи парите целокупния руски олигарх? Мизерник!

Значението на това торпедо е малко по различно! На практика торпедото освобождава ,термоядрен потенциал на руснаците за по наситен ядрен удар по максимален брой цели наведнъж. А крайбрежието остава за после,като със малко средства ще се затрие почти цялата крайбрежната ивица на Сащ!

Това оръжие е безмислено! Няма да убие милиони ,защото американците вече знаят за него и няма да има ефект на изненада! Бавно е и не може да изненада никой! Просто когато полетят ракетите ,ще евакуират всички от крайбрежието навътре във континента и тъпото торпедо единствено ще нанесе поражения на инфраструктурата. Вярно е ,че пораженията ще бъдат страшни,но е много вероятно да няма загинал дори един човек!

И още нещо! Стоежа на бункери за защита на населението е много по евтин околкото производството на ядрени оръжия за вторични удари! И не такива бункери под земята а под открито небе със евтини огромни въздухонепроницаеми прозрачни палатки от материала милар на дюпонт,могат да се покрият хиляди декари плодородна земя и инфраструктура . По този начин радиоактивният прах ,няма да замърси почвите и селищата под палатките и хората ще бъдат във сравнителна беопасност ,ако няма пряк термоядрен удар върху тях! Това ,което ще е нужно под палатките ,ще е плодородна земя и чиста вода.

И се надяваш някаква оранжерия да те спаси от ядрен удар ?

Абе, торпедото се движи с около 200км/ч, поне така казват руснаците. Реално руските подводници биха могли да се приближат без проблем на около 500км от брега, че и по-малко, ако са решили да жертват подводниците. Това значи, че ще имаш реално около 2 часа за реакция и евакуация. Няма как евакуираш нищо за 2 часа.

Само чиляк който не е запознат що е то ядрен взрив и последващите ударна вълна, светлинна и топлинна не е наясно какво го чака! А след това идва ядрената зима! Знаеш ли какво е това ? Не е като да си на някой гръцки остров и да щракаш с пръсти! Най малко 2 години ще продължи, най добрата защита и до сега си остава укрития дълбоко под повърхността!

Пич,нито едните нито другите имат достатъчно ядрени средства за да покрият плътно със удари цялата територия на противника. Масиран ядрен удар ще се проведе само срещу военни обекти и градове със цивилно население. Какви ударни вълни на разстояние стотици километри от мястото на взривовете? Ядрената зима ще бъде за около една седмица ,а не две години. При математическото моделиране учените ,си признават,че не са отчели силата на земната гравитация,която ще привлича праховите частици . Ще бъде ли унищожителна една трета световна война? Отговорът е -Да ! Ще загинат стотици милиони! Може ли някой да оцелее след ядрените удари ,ако се намира на стотици километри извън периметъра на ударите? Със сигурност ,ще оцелее! И ако има площи предварително подготвени за дългогодишно отглеждане на реколта и вода разбира се,един прост найлон върху терена стига като предпазна мярка за да бъде защитен от замърсяване със радиоактивни частици. След време,когато радиоактивните частици развяни от въздушните потоци по Земята паднат върху ппвърхноста и всичко се нормализира. Найлонът внимателно се събира и се погребва на място където няма да пречи. Площите във Сащ,които няма да бъдат засегнати са във централната част по цялата територи,и са със големината на Европа. А във Русия ще бъде още по добре защото засегната ще бъде само западната част на русия и някои северни територии.

предназначено за унищожаване на големи градски единици, както и за постоянно радиоактивно замърсяване, след което животът би бил невъзможен Не знам колко извратен ум трябва да имаш, за да измислиш подобно нещо.

Който пуска ядрени бомби в градове (Хирошима и Нагасаки).

Данните не са съвсем точни. Нещата са далеч по страшни отколкото изглеждат. Проектът е известен под названието "Статус-6". Въпросният подводен дрон е с ядрена енергетична установка и има неограничен обсег на действие. Диаметърът му е 1,6 метра, а дължината 24 метра. Придвижва се на дълбочина до 1 000 метра със скорост до 185 км/ч. Голямата дълбочина, високата скорост и променливата траектория на движение го правят на практика неуязвим. Противодействие няма. Може да носи термоядрена бойна глава с мощност до 100 мегатона. За сравнение, най-мощната водородна бомба взривена на остров Нова земя на 30 октомври 1961 година е с мощност 58, 8 мегатона. Специалисти са изчислили, че при взрив в залива на Ню Йорк, през първите секунди ще загинат 8 милиона души, а ранените ще бъдат 6 милиона. След седмица жертвите ще достигнат 20 милиона. Вълната цунами ще е с височина над 100 метра, за радиоактивното заразяване, да не говорим. Дай боже никога да не се използва това оръжие!

А кога ще започнат да пускат в Кравария Родните Козяци БЕЗ ВИЗИ? Само ги режат по интервютата и им казват, че са неблагонадеждни. Даже на екскурзия не ги пускат

едно не успяха да усвоят и това пак ще е за главата им...Това, че в надпреварата във въоръжаването те винаги са на страната на булката и такова състезание завършва много зле за тях...Разпадна се "великият и непобедим" СССР, забраниха "великата партия на Ленин", вдъхновител на всички...провали в Русия и т.н. Като "бонус" - рязко спадане на жизнения стандарт и крах на валутата...

е още гладни в колхозия...

Колко да са гладни? Като американски федерален служител във фалит ли?

Още от най-древни времена, от самото зараждане на човешката цивилизация, още от момента, в който се е повела първата война, целта е била да се присвоят материалните блага на Другия. ВСИЧКИ войни, дори и религиозните, са преследвали една и съща цел - присвояване на чужди блага. В съответствие с тази цел са били създавани и оръжията - да убият противостоящия! В даденият случай, при използването на това оръжие, "победителят" няма да придобие нищо! В използването на такова оръжие няма нищо... човешко, защото не се придобива нищо. Дори най-дивите животни и насекоми водят войни за придобиване, а не за тотално опустошение - ловна територия, натрупани хранителни запаси и др.п. В случая имаме поведение на самоубиец, който иска да повлече всички в унищожението. ТОВА вече е диагноза и хората, проповядващи подобни действия, трябва да бъдат своевременно изолирани и... лекувани, ако е възможно лечение.

Това оръжие е предназначено да всява страх,да смачка чувството за безнаказаност на краварите.Това не е подводна лодка с екипаж с ограничение за дълбочината на потапяне,много по-малко по размери,много по-безшумно.

Явно, че не си в състояние да разбереш написаното от мен, на литературен български език. Четеш написаното, но не го разбираш. Нормално. Доста сте с това заболяване. Дано се пооправиш някой ден.

Когато се създава едно оръжие, то се създава, за да бъде употребено. И рано или късно, то ще бъде употребено.

Що бре много ясно си го написал този който бъде унищожен не трябва да си отмъщава и да лишава победителят от радостта на победата... а според статията това оръжие е точно за това;)

страх ще да ги гони западняците, чийто жизнен стандарт е 7-8 пъти по-висок от този на Колхозия...

Каквото повикало,такова дошло.

Пропагандата в действие... Видиш ли колко е лошо торпедото на руснаците... На хАмерикаците ракетите/оръжията да не би да са по-хуманни? Всичките са един дол дренки, само дето няма кой да го проумее.

кажи няколко, че нещо тука не ги пишат. Като гледам новините само за руските оръжия пишат и за американските постижения в другите сфери. Хайде погледни ПОНЕ заглавията за последния месец. Аман от тъпаци с фразата "всички са маскари" като едните се маскарят по 5х на ден, а други по веднъж на година.

Две "Little Boy" и "Fat Man". С нещо друго да услужа?

Това нелепо оръжие не е предназначено за водене на война, а за безогледно опустошаване на територии, правейки ги негодни за живот в продължение на векове! Това е престъпно оръжие, използването на което не цели военна победа, а унищожение на цивилизацията. Поръчителите, разработчиците, производителите и приемащите го на въоръжение са военнопрестъпници и подлежат на съд!

+1 Вярно е. И не за векове а еони. За съжаление доктрината M.A.D. на МакНамара продължава да се следва и в 21 век. А за безумуето трябват поне двама участника (да ме прощават троловете и от двете страни).

За пръв път е предложено от Сахаров. Подкрепен e от Юли Харитон, ако изобщо знаете кой е той.

Ами да, знаем кои са. Но MAD официално се приписва на МакНамара. Подобни идеи "пълзят" още от времето на Гатлинг. Но термоядреното оръжие е това което може да бъде т.н. doomsday machine.

Да ти имам "знанията"...

Гадния гнил долен шорошчийски запад: "Космическият апарат "Опортюнити" на НАСА навършва утре 15 години на Марс, съобщи ТАСС." Добрата, мила, човеколюбна Русия: "Руското "суперторпедо" е предназначено за унищожаване на големи градски единици, разположени по американското крайбрежие, както и за постоянно радиоактивно замърсяване, след което животът би бил невъзможен" Какво повече да се коментира?????????????

Русия е велика и Русия може всичко. Краварите треперят от страх пред руското технологино и интелектуално превъзходство.

си просто болен, лекувай се ако не е късно!

и като паднат салелитите ще изплува да определя мястото си със компас и секстант .

как подводниците си определяха мястото в подводно положение, и то още преди ерата на сателитите... айретен че освен нагоре те могат да "гледат и надолу когато инерционните системи не работят?!

има какво да учиш. С компаса в море си загубен дете. Поне прочети малко относно магнитното поле на земята.

Егати, всяка седмица поне две новини за това торпедо... с едни и същи приказки вътре... Това не е новина, това си е жива старина...