Какво знаем за изтребителя F-16V, който бе предложен на България

Това е най-скорошната модернизация на дебютиралия през 1974 г. американски самолет

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за изтребителя F-16V, който бе предложен на България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За цена от 220 милиона по добре да вземем ф35 а не този таралясник блок 70

Какво знаем ли? Ами, че половината му компоненти ще бъдат произведени в Китай. Бъдете сигурни, това няма да е американското качество от 80те години.

Референдум . Аз искам Миг 35 .

Путяра, подари още С-200,300, 10000 ако имаш на Асад - много добре се справя, човека, еваларката му бичим.

абе знаем, че руска ракета не го лови ако наоколо има руски самальот

Щом руските уродите тук са против, значи е добър за България!

Пълен кош.

Трол за грош!

Трябва да купим С-200 Хем са евтини Хем свалят руски самолети без проблем А рашата е най-вероятния ни противник

Муахаха :)

Трети път ще ти е противник а жена ти или мъжът ти пак ще ги посрещат с хляб и сол като бабите ти навремето.

Искаме оферти от всички производители (Руски западни ) и избираме най-добрата оферта .Това е пазарната икономика нали така КОЗЯЦИ........ Или искате да захлебите т комисионите от американските олигарси. За нас оръжията произведини от другае са разход тоес трябва да платим най-малко за да сме на далвера......... САЩ кога ще почнат да плащат за базите си . Нека направим swap . Парите дето досаега не са платили за безплатни самолети ........

Какво плащане какви пет лева-нали сме надупени продажни такива сме от панти век боклук племе.

1)НЯКОИ ДУХОВНО МНОГО ПРОСТИ , КАТО НЯМАТ АРГУМЕНТИ, ЗАПОЧВАТ ДА РЪСЯТ ОБИДИ. СЛУШАЙТЕ, ДУХОВНИ НИЩОЖЕСТВА, МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАСЕГНЕТЕ ОПОНЕНТА С ДУХОВНИТЕ СИ ФЕКАЛИИ? КАЗВАМ ВИ, ЗЛОБАРИ-БЕЗБОЖНИЦИ, НЕ! ВИЕ ОПОЗОРЯВАТЕ ЕДИНСТВЕНО СЕБЕ СИ! ВЕДНАГА ЛИЧИ ВРАГЪТ НА БЪЛГАРИЯ! А, НИЕ, ЗДРАВИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪЗДАВАМЕ 1 МИЛИОННА ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАСЕГА ИМАМЕ 100000 БОЙЦИ. МОДЕЛЪТ Е ИЗРАЕЛСКИ-И ЖЕНИТЕ СЛУЖАТ. КОНЦЕПЦИЯТА Е ШВЕЙЦАРСКА-ИЗБОР НА КОМАНДИРИТЕ И ОРЪЖИЯТА СИ ДЪРЖИМ ВКЪЩИ. КАНДИДАТИТЕ ДА СА ЗАВЪРШИЛИ ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И ДА СА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ. И САМО СМЕЛИ, ХРАБРИ И СЕБЕОТРИЦАТЕЛНИ ХОРА, ГОТОВИ ДА ПЛАТЯТ НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕНА ЗА СПАСЕНИЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ, БЪЛГАРИЯ! 2)ОТИВАМЕ КЪМ Т.Н. ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ; НО, ПЪРВО, НАЛАГА СЕ ДА МИНЕМ ПРЕЗ ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. СКОРО СЛЕД ТОВА-РЕФЕРЕНДУМ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ. ИМАМЕ ДЕТАЙЛЕН ПЛАН-ПРОГРАМА, КАК ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ТАРИКАТИ, ДЪРДОРКОВЦИ, ПРОСТАЦИ, ОСЪДЕНИ И ФАНАТИЦИ НЯМА ДА СЕ ДОПУСКАТ ДО ВОТ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! С НАС Е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС! НАШЕТО ДЕЛО Е БОГОУГОДНО! ПОБЕДАТА Е НАША! ,,Когато ние направим малкото, Бог е силен,да направи ГОЛЯМОТО!" АМИН!

да ти го сметна елементарно. БВП на България е 100 млрд лева. при 5% които даваме за НАТО това значи 5лмрд лева. Разделено на 100 000 войничета за които мечтаеш. Това са 50 000 годишно или 4167 лв месечно. Ама това не е само за заплатите им. Сигурен съм, че ще им дадеш по 500 лева заплатка и ще искаш да си дадат живота за тебе. Да ама трябва поддръжка. Ток, вода, бензин и нафта за колите, униформи, ремонти на сгради, коли, администрация и още 1000 неща за които хабер си нямаш. За техника просто няма да говорим. Ама само да те питам... ти колко левчета данък плащаш на месец? На каква заплатка се осигуряваш?

Едно е ясно, колкото и тъпите платени ватенки да реват тук: 1. България вече НИКОГА НЯМА ДА КУПИ руски самолети-боклуци. 2. България е в НАТО и ще купува продукция на НАТО. Като не ви харесва - чиба във ватното блато. Какво правите тук червени мърши?

1. В НАТО България е вкарана не по желението на Българският народ 2. Над 3 пъти повече Българи виждат САЩ да не говорим за Турция като опасност за националната сигурност в сравнение с Русия. 3. Купувайте НАТОвско оръжие с вашите пари не с парите на хората който не искат да заробват децата си с безумни разходи. 4. Пазарна икономика нека най-добрата оферта победи.

Хаха.....слабоумник! А по чие желание е България в НАТО бе, нещастнико прост?

Ситуацията с една грешна стъпка на Малайзия, да купи руски боклук : През 2007-2009 г. Малайзия направи фатална грешка и купи 18 бр. Su-30MKM. Частично сделката включваше доставка на малайзийско палмово масло за Русия. През юли, заяви министърът на отбраната на Малайзия Мохамад Sabu, че само 4 от 28-те руски изтребители, които са в ВВС, които са способни да летят в момента, а другият се ремонтират. Според него покупката на технологии от Русия, а не от САЩ и ЕС, е свързана с корупцията-руснаците са платили подкупи, за се купят техните боклуци. Съветникът също отбеляза, че системата за закупуване и обслужване при възлагане на обществени поръчки и купуване на самолети от САЩ е проста и систематична. "В крайна сметка това означава, че всичко, закупено в Америка, както и последващата поддръжка са много надеждни", каза източникът. В бъдеще ще бъдат купувани само американска техника. Поддържането на самолетите , закупени от САЩ е много по-лесно, отколкото подобно сътрудничество с Русия, заяви пред FMT новини висш служител запознат ситуация, в ВВС, Малайзия. Ватники, кушайте пальмовое масло, пока Малайзия все еще дает вам за ваш хлам. Основной девиз российского "бизнеса" - не обманешь - не продашь....

Самолета Ф-16 е свален от въоръжение във всичките си модификации в САЩ. Останалите на въоръжение екземпляри ще водят свалени от дежурства в 2022 год. Това означава че ни се предлага музеен експонат на цената на космически кораб 130 милиона евро при това разходите са за 2 години. След това доенето продължава. За сравнение Су-35 с радар СФАР Ирис М в пъти превъзхождащ Ф-16 Вайпър и по скорост и по маневреност и по въоръжение струва 85 милиона долара с ракетите и 10 годишна гаранция плюс наземното оборудване. Прибавете и не обичайното управление на Ф-16 със страничен стик (изисква специално обучение) и цената на този самолет излиза колкото но Ф-35 или на Ф-22. На тази цена бих се заинтересувал от Су-57 подобно на Турция. Да не сме по тъпи от тях я?

Поредната нагла путлерастска лъжа. List of active United States military aircraft F-16 Fighting Falcon in service 1017 Air Force 26 Navy

Абсолютни лъжи. 1. Ф-16 не е свален от въоръжение в Америка. 2. Защо никой вече не купува руски боклуци-дори у су-35?

те затова и хамериканците модернизират самолет, който е свален от въоръжение. Ей, ма Ентелигентно бе...

Мъчат се да го пробутат на балъци като нас. На другите им ги подаряват.

И кой те излъга за тъпотиите дето си ги написал?? Имаш ли доказателства за нещо от лъжите си?? Ф-16 ще опука Су-35 където и да го срещне , без да му мигне окото. Виждал си ти нещо на руският радар, те само на теории говорят, няма нищо на практика при тях!! Бил по маневрен?? И на кого му пука, ако изобщо е вярно. Тя на ракетата много ще и хареса Су-35 да почне да прави фигури във въздуха, че да го прасне по лесно!!

9 Май, 2018 15:3211 41445 САЩ се отказват от изтребителя Ф-22 Самолетът не може да отговори на руската заплаха Снимка: Shutterstock Снимка: Shutterstock Мария Атанасова Американското военно списание National Interest обясни защо в САЩ повече не искат да възобновяват производството на скъпоструващия стелт изтребител Ф-22 Raptor. Преди това Пентагонът публикува за Конгреса отчет, в който мотивира своето нежелание да строи доказалия се положително Raptor. Изданието пише, че новите доставки на Ф-22 могат да бъдат осигурени не по-рано от 2020 година, и то само след като самолетът започне да съответства на изискванията и заплахите на времето за следващото десетилетие. В доклада на ВВС се отбелязва, че сегашният вариант на изтребителя не може да се конкурира с нарастващата заплаха от страни като Русия и Китай. Към 2030 г. изискванията на времето сериозно ще се изменят. Възобновяването на производството ще отнеме поне 5 години и ще бъде скъпо. Новите 195 самолета ще струват около 42 млрд. долара. Към тях трябва да се прибавят около 10 млрд. за рестартиране на производството. Ще възникнат проблеми с експорта на „рапторите”, тъй като неговите продажби ще пречат на реализацията на Ф-35, предаде Блиц. В Пентагона считат, че такива огромни средства може да се насочат към други проекти, които ще са по-адекватни за борба с новите заплахи към 2030 година. САЩ

Блиц ли цитираш? Проводника на лъжливата руска пропаганда? САЩ не се отказват от Ф-22 и ще ги ползват още поне 30 години.

Тоя па блиц чете.....муахаха!

Ще купим ние, ама на кукуво лято тия краварски пръцки с лук! От тия летящи гробове, никой няма нужда, совен фекали педокозяци Дада и другите отрепки мазнещи се на лудите говеда, и облизащи чепа на Боко Тиквунята и ГРОБ!

Какви самолети бе гяури? В центра на разпиляната ви столица падат диреци, вие самолети бълнувате. Тъпо овче племе! Електрически стълб падна в центъра на София (снимки)

Колко наистина струват руските боклуци Су-35. Ми 10 милиона по-скъпо от уж скъпите Ф-35. Забележете не Ф-16В, а Ф-35. А тука наглата путлерастска лъжлива сган предлага да купим от тези недоразумения, щото били евтини, цитирайки лъжите на пропутлераската платена преса от преди няколко години. 14.06.2018 Россия объявила Китаю стоимость истребителя Су-35. Цена одного самолета Су-35 дороже F-35 на 10 миллионов долларов Российская государственная корпорация «Ростехнологии» 24 мая на открытии Петербургского международного экономического форума заявила о том, что в 2015 году Россия и Китая подписали контракт на поставку 24 истребителей Су-35С на сумму в 2,5 миллиарда долларов. К настоящему моменту Россия уже поставила Китаю 14 самолётов Су-35С, оставшиеся 10 истребителей будут доставлены в течение этого года.

Айде да посмятаме: 1. 24 су за 2,5 милиарда прави по 104 милиона за самолет. 2.ф35 са с 10 милиона по-евтини, което прави по 94 милиона за самолет. 3.ние плащаме около 115 милиона за един ф16. Нещо да ти прави впечатление?

Миг 29 - 1500 часа ресурс до основен ремонт на 2 двигателя (чака се с месеци). Ф16 - 6-8000 часа ресурс и ПЕРФЕКТНА логистика и обслужване. А с AESA радара си (руснаците нямат НИЩО подобно) е най-модерния самолет от 4то поколение.

Ф-16 е с ресурс от 12000 часа, а не 8000

Само че, 6000 часа включва няколко основни ремонта. И на миг 29 и на ф16 реалният ресурс преди основен ремонт, е около 1000-1200 часа.

Американски военни загинаха след катастрофа с транспортен ... https://www.actualno.com › ... › Америка 3.05.2018 г. · Девет американски военнослужещи загинаха при катастрофа на военен самолет, който се ... Самолет кацна аварийно във Филаделфия, една жена загина ... https://www.vesti.bg › Свят › Америка 18.04.2018 г. · Най-смъртоносната самолетна катастрофа у нас остава мистерия 16.03. ... Това е първият смъртен случай на борда на самолет на американски авиопревозвач от 2009 г. 16 американски войници загинаха при катастрофа на самолет ... https://novini.bg › Свят › US „катастрофи на американски самолети“ от novini.bg 11.07.2017 г. · Американски военнотранспортен самолет се разби в южния щат Мисисипи. Всички 16 души на ... Петима загинаха при самолетна катастрофа в САЩ | Dnes.bg ... https://www.dnes.bg › world › 2018/05/03 3.05.2018 г. · Самолет пък кацна аварийно заради пукнатина в илюминатора ... разбил се близо до летището на град Савана в американския .. 16 загинали при катастрофа с американски военнотранспортен ... https://news.bg › disasters › 16-zaginali-p... „катастрофи на американски самолети“ от news.bg 11.07.2017 г. · В американския щат Мисисипи падна военнотранспортен самолет KC-130 ( първоначално бе ... Оценка 5,0 (4) Катастрофа с военен самолет в САЩ - News.bg https://news.bg › disasters › katastrofa-s-... 2.05.2018 г. · Катастрофа с военен самолет в САЩ. Автор: ... Самолетът е изпълнявал тренировъчен полет. A U.S. military plane .... Американски компании могат да напуснат Русия. преди 1 ... Оценка

Една и съща катастрофа с няколко източника, а сега кажи за онези пеещите руснаци колко бяха на борда 92? Всяка година в Педерусия загиват над 3000 военни.

В Педерусия падат повече при 1000 пъти по-малко полети

Нафакания в анала педеКозяшки боклук Дада. Абе мноо нещо те те факат в анала мюслитата на които духаш на площада в Кьолн ве Дада педала:) Олигофрен като теб, с кофа с лайна вместо глава не може да излезе срещу ФАКТИТЕ!! НАЛИ ТАКА ВЕ ПАЧАВРО! ФАКТА СИ Е ФАКТ!! Аз цитирам данни, ти цитираш говна излезли от устат ти:) КАКТО Е И ФАКТ, ЧЕ ДАДА СИ Е ПАЧВРА ИЗКАЛТЕНА:)

January 20 A US Army Boeing AH-64E Apache crashes during training at the base in the Mojave Desert, California, killing both pilots.[297] March 14 US Navy F/A-18F Super Hornet BuNo 166683, of VFA-213, crashes roughly a mile off the end of the runway at Naval Air Station Key West in Florida following an in-flight fire. Both pilots are able to eject, but die shortly after recovery.[309] A preliminary investigation revealed that the aircraft was attempting to land with one engine out. 15 March A US military Sikorsky HH-60G Pave Hawk helicopter, of the 176th Wing of the Alaska Air National Guard, crashes in Western Iraq after striking a power pole, killing all seven aboard.[311] 3 April A U.S. Marine Corps AV-8B Harrier crashes in Djibouti shortly after take-off.[315] 4 April A USMC CH-53E Super Stallion, of the 3rd Marine Aircraft Wing, crashes near Naval Air Field El Centro for reasons unknown, killing all 4 crewmen.[318] 5 April A US Air Force Flight Demonstration Team F-16 crashes in Nevada, killing the pilot.[319] all F-15Ks (except those needed for national defense) as a result of the crash. 6 April A US Army Boeing AH-64E Apache helicopter, of the 101st Combat Aviation Brigade, crashes at Fort Campbell in Kentucky, killing both pilots.[321] April 13 A United States Air Force F-22 Raptor fighter jet was damaged when it experienced an engine malfunction during takeoff. Apparently the left engine basically stopped working on takeoff, suddenly depriving the pilot of enough thrust to continue ascent after he had already raised the landing gear, forcing for a hard, belly landing that lasted for more than a mile.[323] April 24 United States Air Force Lockheed Martin F-16C Block 42, 90-0760, c/n 1C-368, of the 56th Fighter Wing, overruns the runway while attempting to land at Lake Havasu City Airport. The pilot is able to eject safely.[324] May 2 Main article: 2018 U.S. Air National Guard C-130 crash United States Air Force Lockheed WC-130H Hercules 65-0968, c/n 4110, of the 156th Airlift Wing of the Puerto Rico Air National Guard, crashes on Georgia State Route 21 in Port Wentworth, Georgia while on climbout from Hilton Head International Airport and catches fire, killing all nine on board. This was to be the aircraft's last flight before retirement at the 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group (AMARG) base in Arizona.[326] May 23 A United States Air Force Northrop T-38 Talon crashes in Mississippi during a training mission, both pilots eject safely.[329] June 11 A U.S. military F-15 fighter jet crashed in waters off Japan’s southern island of Okinawa, where the bulk of U.S. forces in Japan are based, during a routine training mission. [331] July 27 Къде ти ще се сравняват руснаците с лудите телета по брой катастрофи! кравите държат златото, неоспоримото първо място!

МиГ-31 се е разбил в Нижни Новгород на 17 км от базата.

и летял цели 17 км...та това е рекорд за руски самолет :)))

за момента Лавров се въздържа да обвини евреите

Искам Оферти от всички производители Американски ,Руски итн.....Няма нашите деца вместо да имат пари за образование ,вместо да има пари за заводи да купуваме боклуци. Нека йа добрата оферта победи......... Ако САЩ искат да сме в тяхната сфера на влияние ще ни продадът самолетите по евтино от Русия...... СССР така правеше. Иначе САЩ да си еб-т ма-кта и да се изнасят от България

Знаеш ли кога е последната сериозна сделка за руски изтребители? 2015, с Египет. Питай се защо нищо не могат да продадат - нали уж поне В БРИКС са голямата работа.

Чакайте, чакайте! Къв е тоя Ф-16V?! Нали ни предлагаха 50 годишни краварски антики Ф-16А, едни летящи гробове с характеристики по лоши от тези на МиГ-23!!! И то на цената н ЧИСТО НОВИ САМОЛЕТИ!!! И сега изведнъж хоп Ф-16V!!! да не е защото Грипеха превъзхожда по всички показатели античните Ф-16, та сега се опитват пак да ни пробутат тия краварски щайги, като за тях Боко Тиквунята и ГРОБ ще вземат и приберат огромните комисионни!!!!

ВСЕКИ ДЕН ПАДАТ Изтребител МиГ-31 от военновъздушните сили на Русия претърпя авария в Нижегородска област, но двамата пилоти са успели да се катапултират, съобщава руското Министерство на отбраната. „Полетът се е изпълнявал без боекомплект, самолетът е паднал на безлюдно място и по земята няма разрушения. По предварителни данни, причина за аварията е техническа неизправност“, отбелязват от военното ведомство. Самолетът е изпълнявал планово-тренировъчен полет. Пилотите са евакуирано оперативно от специалисти от службата за издирване и спасяване, техният живот е вън от опасност. Подчертава се, че за установяване на причините за аварията на мястото на падането работи комисия от МО. Както е съобщил източник от силовите структури, самолетът е паднал в близост до населеното място Кулебаки. Той уточни, че след падането изтребителят се е взривил и е изгорял напълно.

Червените фашистки тролове бълват змии и гущери. От друга страна им влизам в положението - изнервени са горките. Губят държава след държава - все бивши васали и роби на господаря си. Американските самолети ще бъдат купени , и вие нищо не можете да направите с тъпите си коментари, освен да ходите да правите свирки на ботоксовия пигмей в кремъл.

Никой не е искал да робува на СССР, обаче как така ти искаш да си роб на САЩ, та и други да те последват.

Експерти обясниха, че Ф-35 наистина е добър самолет, но скъп и трудно можем да си го позволим. Новопроизведените Ф-16, блок 70 имат ресурс от 12 000 часа , казаха от компанията. Изтребителите за България ще бъдат произведени в Южна Каролина. На въпрос на „Труд" предвижда ли се разсрочено плащане, както е гласувано в НС, отговорът бе, че за това ще преговарят правителствата.

Щайгата Су-35 е с 1000 часа ресурс. Излиза че Ф-16 е 12 пъти по-добър от педеруския боклук

По време на Сингапурското въздушно шоу 2012 Lockheed Martin представи плановете си за новата версия F-16V с V-суфикса за своя Viper псевдоним. Той ще разполага срадар с активна електронна сканираща матрица AN / APG-83 (AESA), нов компютър за мисии и електронна война, автоматизирана система за избягване на сблъсъци със земята и различни подобрения в пилотската кабина. този пакет е опция за текущото производство на F-16 и може да бъде възстановен в повечето F-16s. [175] [176] Първият полет се проведе на 21 октомври 2015 г. [177] Напред към флота F-16 на Република Китай (Тайван) стартира през януари 2017 г. [178] Първата държава потвърди закупуването на 16 нови F -16V блок 70/72 е Бахрейн. [179] [180] Словакия обяви на 11 юли 2018 г., че възнамерява да закупи 14 самолета F-16 блок 70/72. [181]

F-16 Block 70 разполага с модерна авионика, доказан активен радар с електронно сканиране на антенната решетка, модернизиран кокпит, усъвършенствани оръжия, конфортни резервоари за гориво, автоматична система за избягване на сблъсъци, усъвършенстван двигател и водещ в индустрията удължен срок на живот от 12 000 часа. С доказан боен опит F-16 продължава да се доказва като най-успешният, многофункционален изтребител в света. Към днешна дата 4604 F-16 са закупени от 28 клиента по целия свят. Приблизително 3000 оперативни F-16s днес летят в 25 водещи ВВС, включително и ВВС на САЩ.

Lockheed Martin получи договор от правителството на САЩ на стойност 1,2 млрд. долара за производство на 16 нови самолета F-16 Block 70 за Кралските ВВС на Бахрейн. Това е първия договор и първа продажба на F-16 Block 70 и тов аще са първите самоленти, които ще слязат от новата поточна линия за F-16, която ще се намира в Грийнвил, Южна Каролина.

"Грипен" и F-16 е почти еднаква

тактически радиус "Грипен" е с 800 км., а F-16 е с 1600 км

„Грипен” е с малък тактически радиус, няма да сме пълноценни при операции на НАТО

Точно там е целта русофилите искат смешен Швестерски самолет за да не може да прави поразии в Крим и с тоя мальк боен радиус/800 км/ да издиша оше по средата на евентуален полет до Москва

Я правни 3 бири с 3 водки да се освестиш.

Крайно време е нашата армия да се превъоръжи със Западно оборудване по стандартите на НАТО. F16V е чудесна опция за нас.

Много интересно... Чета и си задавам разни въпроси... Според непотвърдена информация цената на една бройка с 2-годишен логистичен пакет ще е над 220 милиона лева. Или с отпуснатите пари можем да си купим 7 такива... А на друго място чета : Руското военно министерство в края на декември е съгласувало с компанията „Сухой” петгодишен договор за доставка на 50 нови изтребители Су-35 на стойност малко над 60 млрд рубли (около 17 млн долара за самолет... Вземам каклкулатора и на него излиза, че за същите пари можем да си купим 45 от тези последните... И не мога да си отговоря на въпросите...

Ми не е политически коректно бе!

руски глупак, Америка в бойни действия нямат нито един загубен самолет в небето над Сирия и Ирак. А ватните боклуци в сирия падат като камъни. Така че хубавото е скъпо. Никой вече не иска руски боклук, Индия се отказа напълно от руски самолети: 1. Индийските военновъздушни сили се отказват повече да купуват руски Su-30MKI. 2. Последните няколко Су-та, които Ватания изнесе преди десетина години за Малайзия се изплащат с палмово масло. И ватенкитеб ручат като прасета палмово масло, докато все още го има. А малайзийците реват от проблеми некачествени самолети: В 2007-2009 годы Малайзия получила 18 истребителей Су-30МКМ.Частично сделка предполагала поставки в Россию малайзийского пальмового масла. В июле малайзийский министр обороны Мохамад Сабу заявил, что только 4 из 28 российских истребителей, находящихся у ВВС, способны подняться в небо, тогда как остальные находятся в ремонте. По его мнению, покупка техники у России, а не у США и ЕС, связана с вопросами коррупции. Собеседник отметил, что система обслуживания и закупок в США отличается простотой и планомерностью. «В конечном итоге это означает, что все, что было куплено в Америке, как и последующее обслуживание, было очень надежным», — сказал источник. Техническое обслуживание купленных у США самолетов гораздо проще, чем аналогичное сотрудничество с Россией, сообщил FMT News высокопоставленный чиновник, знакомый с ситуацией в военно-воздушных силах Малайзии.

Е, не всички можем да сме американски глупаци. Ама ти, гледам, доста се интересуваш от руските неща... Та да не се окажеш и ти руски глупак, а?

какво има да се чудиш?Су-то е доказано неефективен и слаб самолет без съвременен радар и електроника.Освен това Русия е наш противник и до голяма степен грабител на нашите ресурси който чрез агентурата си ни ограбва и не спазва договореностите и договорите! Пример може да бъденеизгоднооят договор за ремонт на миговете ни във който има предвидени самкции за България,но не и срокове и наказания за руската компания

Не знам за Русия, но мога да ти кажа, че САЩ са наш мним приятел.

Крайно време е нашата армия да се превъоръжи със Западно оборудване по стандартите на НАТО. F16V е чудесна опция за нас.

В статията лъжат за цената един нов Ф16 супер вайпър б75 струва 80 милиона с обучение и въоръжение

Питайте Плевналиев да каже дали е добър вариант - той много ги разбира тея! Радев го оставете... той не разбира от такива работи а и, както каза Плевналиев, няма популярност сред американските ни другари. Той сигурно ще говори глупости, че е по-добре екадрила от 12 Грипена вместо 3 Фалкона (модел на 40 години, с модернизарана електроника).

220 милиона лева!?! За този самолет? Приемам го единствено като шега. Да я намалят двойно и може да се обсъжда предложението

Шведа няма конкуренция в България. Всяка жаба трябва да си знае гьола, когато става дума , за цена в десетки (Грипен) и в стотици милиони (Ф16) всичко е ясно.

Публикувано във факти.бг: относителната цена на нов Gripen е с около 20% по-ниска от цената на нов F-16, а разходите за експлоатация и поддръжка са два пъти по-ниски. Цената на летателен час, включваща цялата поддръжка, без горивото и заплатата на персонала, е около 4 хил. долара, докато на F-16 е 8 хил. долара, а на F-18 – 14 хил. долара.

нещо по-отлежало нямаха ли

Потърсете : Gripen E VS F 16 block 70 which one is best choice for replacement Защо триете модератори ? Жалки сте.

Крайно време е нашата армия да се превъоръжи със Западно оборудване по стандартите на НАТО. F16V е чудесна опция за нас.

няма проблеми събирайте парите от вашите соросидни надници и ги купувайте. Аз искам най-добрата оферта ... Ако е американска хубаво ако е Руска също хубаво. Дайте да видим коя от всичките оферти за нас е най-добра

Като искаш руско бегай в Сибир. Да те путам като си такъв руски примат: Лукойл колко данък внася в хазната на България???

Толкова е як че една ракета за нищо пари сваля много милиони а да вие честито бунаци.

руски глупак, Америка в бойни действия нямат нито един загубен самолет в небето над Сирия и Ирак. А ватните боклуци в сирия падат като камъни. Така че хубавото е скъпо. Никой вече не иска руски боклук, Индия се отказа напълно от руски самолети

толкова ли е скъп този Ил дето го свалиха вчера сирийците?

Не е предложен а наложен на България. България няма думата иска ли в НАТО или да си избере изтребител. Няма достойнството да удари с юмрук по масата като южната ни съседка Туция в подобни ситуации.

Я сметни колко пари харизаха на ватниците, за да няма и един читав руски таралясник. Както вижадш има избор. Седим си в НАТО, одупили сме се на Русия и целия свят ни се смее на тъпотията.

Ако произвеждаме самолетите е едно ако ги купуваш друго..... за нас тези самолети са разход за САЩ приход. Така че на нас ни трябва най-евтин самолет. Американците ако искат да купим от тях да почнат да дават 200 милиона на година за базите тук и готово

Ако Ф16 има някакво предимство пред "Грипен" ,то е в масата на въоръжението и поголемия наборор въоръжение !Шведският самолет е много полек като собствена маса ,но въпреки това носи 6 тона въоръжение!Последната модификация също има радар със фазирана решетка на антената,който по нищо не отстъпва на Американския.Какви са предимствата на "Грипен" Е/Ф?Един час полетно време е много поевтин отколкото при Ф16,сервизното обслужване е много побързо отколкото при американецавсички електронни компоненти са на блокове,а на този принцип са построени само Ф22"Раптор" и хеликоптера РАН66"Команч"и двата СТЕЛТ!Тоест в бойни условия един старшина и двама войници зареждат с гориво ,боеприпаси и извършват леки ремонти,докато за Ф16 са нужни поне трима високо квалифицирани специалисти!Грипен е поевтин и разходите за обслужване са помалки,което не е запренебрегване при нашите възможности!Но сделката за нов самолет е по_скоро политическа ,отколкото технологична .Така че има ли сделка вероятно ще видим в небето си Ф16!Просто конкурс не беше нужен!

Наи убича да са крий зад ИЛ 20

Лъжеш вате плъх. Истината за ватната трагедия и кремълските лъжци излиза наяве. Официалното изявление на израелската пресслужба ЦАХАЛ наред с други неща, които каза , съобщи и за първите изводи от разследването на израелската армия: 1. Обстрела на сирийската въздушна отбрана беше масивен и както винаги неточен.(сватбарски) 2.Когато сирийската ракета попадна в руският самолет Ил-20, израелските самолети вече се бяха прибрали в летището си в Израел!!!!!!. Това доказва че никой израелски самолет не е използвал Ил-20 за прикритие, (както твърдят кремълските фашисти.) 3. По време на нападението на израелските самолети по ирански обекти в Латакия руският самолет не е бил в зоната на действие. Поради бавната му скорост той се появява в този район, когато израелските самолети вече са се били върнали на своя територия. 4.Зенитните ПВО батареи на Сирия са стреляли на посоки (сватбарски), без да имат определена от радара цел и доколкото става ясно те дори не са знаели че има руски самолет във въздушното пространство в дадения район. 22:10 Четыре израильских бомдардировщика F-16 вылетают на задание. 22:29 Израильские бомбардировщики находятся на высоте 12 км на удалении 100 км от Латакии. 22:30 Израильский Генштаб сообщает русским о предстоящей атаке. 22:31 F-16 выпускают управляемые бомбы GBU-39 в сторону цели и ложатся на обратный курс. 22:43 Бомбы поражают цель. 22:50 Израильские самолеты прибывают на свою базу. 22:55 Сирийские ПВО начинают беспорядочную стрельбу. 23:00 Русский ИЛ-20 исчезает с радаров во время захода на посадку.

Колко харчи? Хубаво е да се сравнява и годишната подръжка, цена за час полет и т.н.

За тези 220 милиона колко други самолети можем да купим ??? например Грипен Е, или J20, или Тайфун дори ..... или южнокорейските копия на Ф16

А Русия сама ще пази тръбопровода с нейната авиация. В момента ни газопровод, скъп руски газ, ненужни летящи Кадилаци и ....до гроб длъжници на американските банки.

Попитан за бъдещи поръчки на F-16, говорител на Локхийд Мартин разкри, че отвъд 100-те 200 бойци, които Индия ще купи, "възможностите за производство на F-16 включват много страни в Близкия Изток, Средиземноморието, Централна Европа, Югоизточна Азия и Юга Америка - приблизително 200 самолета. " Освен това "Lockheed Martin също има три програми за ъпгрейд на F-16V, които са сключени днес - общо около 325 самолета - и обсъжда с няколко други клиенти, които се интересуват от модернизирането на техните флоти F-16 с най-новите технологии". Приемайки цена от 80 милиона долара за всяка текуща версия F-16 Block 70 боец, производството на 200 нови бойци ще донесе на Индия бизнес на стойност 16 милиарда долара. И като екстраполира от гръцката поръчка цена за надстройване от 20 млн. Долара за F-16, Lockheed Martin вече има поръчки за надстройване на стойност 6,5 млрд. Долара. Със своите 4 588 F-16, доставени през последните десетилетия на около 25 военновъздушни сили и приблизително 3000 от тях все още в експлоатация, индийската линия F-16 може да очаква да надстрои около 1000 F-16 през годините, като донесе 20 млрд. ,

България може да се включи в тази сделка за производство на Ф 16 Супер Вайпър