Коментари - Глобиха 86-годишна баба за пиратство | IT.dir.bg
назад

Глобиха 86-годишна баба за пиратство

86-годишна баба бе обвинена в пиратство, защото от нейният IP адрес "незаконно" е била свалена екшън играта Metro 2033.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха 86-годишна баба за пиратство | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-полицеската държава в света

...лошото е, че е само за сега, а въпросът е това "за сега", ДО КОГА ще продължи...;-)

Метро 2033 е много добро описание, какво ще се случи с Москва, ако Путин продължава в тоя дух.

ГЛУПАК...

Кво се засягаш бе мухльо

Уважаеми господине! Когато нямате какво да кажете не го казвайте тук, моля.

Гогов рулира тотално: "За щастие, в България пиратството все още е напълно безопасно и вие спокойно може да свалите Metro 2033 от торент тракерите, без да се притеснявате от солидни глоби."

казвам се Радка.

дърпа от торентите. Глупаците да плащат, докато не ме осъдят не плащам нищо...дори тогава пак няма да измъкнат нищо от мен:)_

На 21.10.2016 г. излезе 6 версия на известна игра. Същия ден в ThePirateBay я теглеха около 5000 човека. От сътрудник на компанията предлагаща играта знам, че е пусната в торентите от техен сътрудник със знанието и одобрението на президента на компанията. Питам го аз този сътрудник защо са го направили? Той отговаря, че се очаква около 10000 човека да я свалят, около 1000 ОТ ТЯХ ще си я купят до коледа. За да си възвърне разходите компанията трябва да продаде около 500 копия. Останалото е чиста печчалба. Виждате че самите компании имат интерес от пиратството. Организацията за защиита на авторските права е една група хрантутници които се издържат от глоби на обикновените хора. С подкрепата на корумпирани правителства, те са намерили своята ниша и там виреят.

Е как нема да я дръпнем първо от троент, след като Steam иска 60 евро за нея? Да си кажем направо - иде реч за Civilization 6. Да, ще си купя след една две години, след като стане на нормална цена - аз повече от 30-40 евро за игра не съм склонен да давам. За протокола - имам всички версии на Цивилизацията, като се почне от първата под ДОС до 5тата. Легално купени.

500 х 60 = 30 000$ не разбрах какви точно разходи на компанията се покриват с това. В САЩ това е заплатата на един програмист за месец. С тия пари въобще не може да става въпрос за разработване на игра, която да бъде оценена на 60$. Някой полу-безплатен пасианс може би, но нищо повече. пускането в торентите има съвсем друг смисъл. има огромен дял хора, които така и така няма да си купят играта. Ако я няма на торент ще джиткат нещо друго което го има! Затова фирмите предпочитат тези хора да джиткат техните игри просто за слава. Да се чува името на игрите им по-често!

След сключването на СЕТА между ЕС и Канада, вече пиратството се преследва както в Канада...

няма с истината това.

Благодарение на пиратството тези игри, музика и филми са известни. Ако не беше пиратствана въпросната игра само няколко хора щяха да знаят за нея. Фирмите които не искат да им се пиратства продукцията трябва да вземат мерки. Пример: Софтуер за e-learning на фирма SumTotal Systems: ToolBook 11.5, Ползват го 400 човека легално по целия свят и нито един нелегално. Продукта го няма в торентите, зощото няма смисъл. Фирмата SumTotal ти позволява да си го свалиш напълно безплатно от сайта и да го ползваш 30 дни безплатно. След това ако искаш да го ползваш трябва да си го купиш. Това е начина да се бори пиратството, но негатива е, че продукта ти няма да е известен.

примера ти хич не е показателен за нищо. е-learning си е една суперумряла ниша на пазара на софтуеър. игрите си имат безплатни trail и demo версии и какво от това? Всеки иска цялата. Няма как да дадеш цяла игра за месец. То почти няма заглавие което след седмица яко джиткане да не си го превъртял веднъж-дваж. Всеки ше ти изджитка играта за седмица и после ми що да я купува вече я е изиграл. Игрите (някои) са много известни не заради торентите, а заради милионите ръснати за реклама (точно като филмите, качеството няма почти нищо общо с популярността, главното са рекламите). Тия твойте SumTotal Sysyems за реклама въобще чували ли са? Щот аз не съм чувал за тях! Кво очакват да продадат, като явно рекламата им куца!

Ами не е точно така. ВоВата може да си я играеш до 20 ниво безплатно, нещо подобно беше и с Диабло 3. Хората са го измислили, зарибяват те и после се бъркаш в джоба и продължаваш :)

Одавна съм отказал да плащам игри. И то не заради Замунда, а просто щото има безброй качествени безплатни заглавия. Пък и аз съм си от хората дето като ми хареса нещо го джиткам с години и малко сменям игри.

шми пиратстват бабите я, кат' нема кво да ядът...

Вие пирати-негодници не знаете какво е да започнеш от нулата да градиш бизнес. Не знаете за инвестираното време, пари, усилия... И после идва негодника и започва да те краде... Ако видиш хубава кола или игра -не посягай, седни си обратно в Трабанчето и иди да играеш Тетрис. Или помисли какво можеш да създадеш и продадеш. Когато почнеш да работиш здраво и негодниците почнат да те крадат, тогава ще проумееш какви си ги вършил преди...

За "музиката" и "филмите", еле па за компютърните игри, идещи от САЩ, трябва ПСИХИАТРИ И ПРОКУРАТУРА да се сезират!!! А наместо това, тия психопати трупат МИЛИАРДИ, а избиват и насилват хора из конц-лагерите си, че уж били престъпни пирати. Факт.

пийни си хапчетата и си дай сметка, че българите просто нямат пари да си купят играта - просто и ясно. Мен пък особено ме радват разни милионери рапери, които много се възмущават, че ги крадели...

Трябва да се краде,иначе не сме никакви пичове.Циганите и политиците могат да крадат,а обикновените хора-не!Аре бе!Нет си крада от 3-4 места,торенти си свалям,даже и една мацка свалих с шитторент :)

Като съм автор на ИТ продукт ще го продавам на цена съобразно покупателната способност на пазарут.Знаете ли колко струва тоя шит в Канада?20-30 канадски долара.Знаете ли колко струва в България 100-200 лв в зависимост колко е нова (новата струва повече)Тва е 25-50% от минималната работна заплата.Предполагам се досещате ако в Канада я продават на стойност 50% от една ниска заплата колко хора ще си я купят?Около десетина,не повече.Между другото лъже е че там не пираъстват.Пиратстват,но по друг начин.Копират диакове и си ги подават/продават.Проверил съм от живеещ там.И те не умират от щастие като дадат 50$за диск и вътре излезе пълна тъпня.

Metro 2033 струва 9.99 евро. Меtro 2033 Redux струва 19.99 евро. нев иждам за какви 100-200 лв говориш - такива пари струват само хитови заглавия в момента на излизането им и до 2-3 месеца цената им пада с поне 10-15%. Като нямаш пари - не играеш ! Има достатъчно безплатни заглавия. Защо като нямаш пари не ходиш на почивка ? Нямането на пари не е оправдание да крадеш, защото е лесно и достъпно.

да купуваш софтуер, музика или филми в тези времена ... трябва да си меко казано тъп

За теб сигурно е тъпо да ходиш на театър или да купиш картина за милиони, но това е защото нямаш култура явно.

не останаха мивки. Значи викаш, ако си купиш картина за милиони, значи си ценител на изкуството?

Г-н Гогов, ако вие сте автор на ИТ продукт, сигурно нема да ви приятно да разберете че продуктът ви се сваля нелегално в някои торент саит. В същото време вие насърчавате пиратство.

Аката, ако си ИТ некадърник, а имаш вече няколко милиарда долара и насилваш бедняци, осмелили се да учат лайната дет си натворил, не е ли редно Психиатри и Прокуратоура ТЕБ да прегледат???!

Не си прав. Ако не изкарваш пари със съответния софтуер е съвсем разбираемо да го изпиратстваш за вкъщи. Най-малкото в свободното си време да тренираш по него. Да не говорим за млади хора, студенти или токущо завършили. Единствения шанс да придобият умения е да ползват софтуер, който в доста случай струва хиляди и десетки хиляди евро. С'а разбирам, че ти си от преписвачите на код дето правят софтуер от типа съединяване на точки по екрана и наричането му на игра.

Бабата не е глобена, а и е препратено писмо с искане да плати. Което тя има намерение да игнорира. За да я накарат да плати трябва да я съдят, а тогава ще трябва да докажат, че тя го е направила. От друга страна, не трябва да се краде и който се е закачил на нейната мрежа е идиот.

Там писмата идват със съдебно решение и печат и подпис от съдията, който е решил колко да платите! Питай патило и платило!!!

Пиратството е лошо за много хора, защото не взимат и 1 стотинка от бедните БГ стотинкаджии, които само свалят free и псуват по форуми. По това си личи и БГ културата на какво ниво е. Който разбира и има хубава техника си взима оригинални игри и филми, а не сваля прошляшки торенти рязани от някой. В БГ е пълно с хора със скъпи телевизори, а гледат на тях кабелна и торенти с лошо качество. Както и с колите и телефоните тук се казва на гол гъз чифте пищови. Не стига, че крадете американците та после и ги псувате. Затова БГ е това, което е.

Добро чувство за хумор, жалко че малцина ще го разберат!

Иначе американците могат да крадат от цял свят а? Мозъци, петрол, изкопаеми?

АБЕ, Авторски права и ПАТЕНТИ се поддържат в дадена страна с ПЛАЩАНЕ на ТАКСИ! КОЛКО ПАРИ САЩ ПЛАЩА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ИМАТ ЛИЦЕНЗНИ И ПАТЕНТНИ ПРАВА В НАШАТА СУВЕРЕННА СТРАНА????! По международните стандартни тарифи - спираме "пиратството", те тогава ни дължат суми равни на целия наш Бюджет! Ко прайм???

То се види - наш'те ЗвИзди, снимали 2-3 долнопробни порно-клипа и вече МИЛИОНЕРИ. Живи да ги ожалиш!!! Дано ДЕЛАТА им ги застигнат! Ояли се и Съвестта им УМРЯЛА.

Добра реклама на нещото Метро2033. Може да е игра или нещо друго, но не го бях чувал и въпреки рекламата пак не бих отделил 1 час за да я свалям и разглежда даже и без заплаха от затвор.

Роман е (принципно), но тука става дума за игра (в същност те са няколко игри със сюжети от романа). Романа определено си заслужава да се прочете.

и трите книги са супер...

Наличието на каквито и да било защитени с авторски права филми, музика и игри на компютрите на обикновените потребители които са там без комерсиална цел не представляват престъпление в EU към момента. Тоест, ако не ги държите с цел продажба могат да ви посплашат но не могат да ви направят НИЩО. А ако си превишат правата при обиска сте в пълното си право да ги съдите.

симо

Ами след СЕТА?????

Това не е вярно. Пълно е с осъдени в Германия. Има и много българи също.

То щото Законът пази Богатите, с Бедните си правят НЕЗАКОННО к'вото си щат :( Освен това НАРОДЪТ Е Законът!

Муахахахаха.... Следва обвинение за спам, детско порно и заплаха за убийство на канадския президент (ако изобщо Канада има президент де). Честно, случаи като тези трябва незабавно да се разгласяват, за да бъдат пердашени гадните капиталисти през ръцете - виждал съм пенсионери геймъри, но обикновено си падат по съвсем друг тип игри.

Не лъжете хората, в БГ съвсем не е безопасно да сваляш. При нас не се следва закона, а личния интерес. Полицаите изземват компютри, явно след това си ги присвояват, защото не съм чул за върнат компютър. Ако не открият достатъчно свален софтуер си имат "специалист" който се погрижва да имаш, следва присъда и глоба.

Внимавайте с наказанията, че в Исландия Пиратската партия скоро ще оглави правителството! А примерът е заразителен и не се знае какво ще последва.

Да ги съди за подслушване. Това тук би трябвало да може да се прави само със специални разузнавателни средства, след заповед от съдя.

играта е доста стара... нещо не ми се вързва толкова сериозни санкции за игра която може да си купиш за десетина долара...

Какво не ти се вързва? Просто демонстративна наказателна акция на случаен принцип за сплашване на всички пирати. Достатъчно е под 1% от пиратите да санкицонират финансово и раздухат акциите си като новини публично, за да настане масова паника и откажат над 90% от пиратите. Елементарно.

Пиратите са предимно млади хора, и ще намерят начин да теглят анонимно. В случая са намерили начин чрез тази баба. Така че, канадските следователи и съдии просто отбиват номера, точно се едно са в България.

Наказателна акция е. И не е първата - преди няколко години някъде в Скандинавия осъдиха една баба, която си беше оставили безжичния интернет отворен за обществен концерт и някой от гостите беше свалил цяла една mp3-ка.

...в България пиратството все още е напълно безопасно... Не се знае. Тук местната колониална администрация стриктно слуша какво им казват"началниците". И CETA подписаха тихомълком...

разбира се накъде биеш, но би ли споделил като коя страна би искал да сме? Ако говорим за Русия, там торент сайтовете не са на почит и корпорациите държащи авторски права дефакто ги тъпчат както си искат през държавата, затова и непрекъснато си сменят имената или домейните. За 2-3 години са затворени към 140 торента. Тук замунда и арена не са закачани сигурно от 10 години. Та какво точно не ти харесва ?

Човек трябва да е изключително прост за да продължава да сваля от Замундата. Там не само те логват по IP, но и пазят години назад историята и логовете за даунлоуд/ъплоуд на всеки малоумно саморегестрирал се потребител. Така че на бабето случаят за пиратство е далеч по-лек. Да му мислят онези с многогодишна логната история в наш'те тракери, когато настъпи времето еврогейовете да потърсят изкупителни жертви за пиратство и в БГ.

А ти пък защо искаш да сме като някоя друга държава?! Не винаги чуждият пример е добър.

В Германия има подобен закон, но само най-големите идиоти си плащат. Дори и да се стигне до глоба, просто се наема адвокат, който се разправя с тях и това е. След няколко години това губи давност и край.

Хайде бе! Сигурен ли си?! Не, нали и пишеш, колкото да не заспиш! Точно в Германия гонят до дупка и много трудно можеш да се отървеш, какъвто и адвокат да си наемеш. А понеже, като стана дума за адвокати, знаеш ли колко струва такъв да те защитава? Не, нали или е правиш на разтрелян. Стажант адвокате най-евтиния, който ще ти свърши толкова работа, колкото да хванеш някой случаен човек от улицата започва с хонорар 100 евро на час. Това е за консултация. При явяване в съда цените са от 250 евро на час. Слагаме съдебните такси, които също са майака си и баща си и излиза, че по-евтино ще ти е да си платиш глобата. Точно в Германия са може би най-смотаните закони за авторското право в цяла Европа и наистина гонят до дупка. Ако си сключил договор с интернет доставчих погледни го и го прочети! Следят те и записват всичко, което правиш и при поискване дават информация на съответните органи без изобщо това искане да е минало през съд и да го е разрешил съдия. Контрола на немската държава върху населението е тотален. Всичкото идва от лизането на хАмериканските здници. Същото е и в Канада.

Живея от много години в Германия. Един приятел имаше подобен проблем. 250 евро даде единично на адвокат и повече не чу от онези дето му искаха глоба. Така, че говоря от опит.

Ало прокуратурата, Дира Гогов склонява към извършване на престъпление: "За щастие, в България пиратството все още е напълно безопасно и вие спокойно може да свалите Metro 2033 от торент тракерите, без да се притеснявате от солидни глоби."

Ами той това казва де - в България това НЕ е престъпление :) Все още...

КАНАДСКИТЕ ЛАЙНА- СЕГА ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМЕ С ТЯХ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОНЯ ГАД ВИНЕТУ

Отдавна си плащам за софтуер и музика.

Виждаш ли ги цървулите как злобно лющят минуси... :D

Аз пък защо ли си мисля, че най-протритият и миризлив цървул си именно ТИ?

прекалено тъп и не можеш да си откраднеш :):)

Свободата, Санчо...

Бабка фърст пърсън шутърка!!! Опасно бабе!! Добре че не им е раказала играта с Контрата на полицаите:)

Разгеле, най-накрая хванаха биг-боса на "Анонимните"!

Хванаха "майката" на Анонимните, както е прието да се казва напоследък.