Капсулата "Дракон" потегли към МКС (видео)

На борда й има 3,3 тона оборудване и материал за експерименти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъск е менте, Гогов още по голямо менте

Защо си нервен бе, налъм, да не са ви намалили заплатите в тролефермата?

Аааа жив бил наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър бе, само се криел. Може ли такива работи, аз проявявам загриженост и питам за тебе а ти ми триеш поста. Да не са ти предозирали някой от медикаментите? Или се напъваш от врякалник да се превърнеш в нещо друго? Последното би било похвално, дерзай. В приказките и жабите поянкога се превръщат в какво ли не.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Това е 86-то успешно връщане на първа степен. Всяка първа степен има по 9 двигателя, значи са спестили пари като за 774 ракетни двигателя. Руснаците продаваха техните РД-180 за $9млн през 2010. По груби сметки Мъск си е спестил еквивалента на над 170 бройки РД-180 (РД-180 е около 4.5 пъти по-мощен от Мерлин), т.е. към $1.5 милиарда от повторната употреба. И това е ползата ако тези двигатели са използвани два пъти. А някои двигатели са използвни много повече от два пъти!

Много приблизително изчисляваш парите. Не си предвидил, че има разходи за повторното използване на първата степен, няма как директно да се монтира. Отделно има и гориво за повторното връщане, а при еднократно използваните двигатели вместо това гориво се извежда полезен товар. Въпреки всичко спестените пари може да са много повече, просто не знаем подробностите.

Според теб НАСА нищо не разбират и за това купуват от Русия? Съветът ми е: Остави Мъски да си играе а хората да работят.

Тази година бе последна за РД-180. НАСА вече няма да ги ползва.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Видео!

Айде бе, орки козяшки!? Ура! Ура! Ура! Аз ли да ви върша работата, мързеливци гнойни.

Много рано си прекалил с водката!!!

УрЯ-кането е само ваша специалност, пишман-ватни нещастници :)

Сърбела е гадно нещо, а? Иди да те поначешат в циганската махала.