За пръв път: Китай разкри как ще прати хора на Луната

В края на това десетилетие на земния спътник ще стъпят първите китайци

Обратно в новината

Коментари - За пръв път: Китай разкри как ще прати хора на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай поне имат план как биха кацнали. Американците не само че нямат никакъв план, ами никога не са стъпвали на луната Тоя смешник мъск пък щеше да ходи до марс, направи един бидон за зеле за 5 милярда и не може да отлепи

Американците, викаш, нямат план, за това тяхната ракета вече обиколи Луната. Китайците имат план, ма още нямат дори ракета. Май пак ще ти цъфтят налъмите, блядке.

Как е налъма вгз, свикна ли вече? Свиквай защото ако чакаш на мъск да отлепи бидоня - много ще чакаш

Айде и под тоя подпис ако не се да се изврещи щатният русодебилен врякалник може ли.

Няма как да кацнат на нещо което е плазма и свети само на долу към земята ще се спукат да лъжат тея китайци подръжатели на роскосмос и наса забравете на 60км е невъзможно да премине човек без да е защитен от магнитното поле на земята трябва да измайторят нещо подобно за да защитава космонавтите или отказват веднага еднин след друг органите и умират.единствения който е минал със 5км по нагоре е бил Леонтиев и на 65км се е почувствал зле и веднага са го спуснали.Стига сте гледали анимации и фантастични филми няма нищо общо земята със това което са ви промивали мозъка от малки всичко е със цел за военна индустрия и кражба на пари.

Отде ви изравят бе.

много си назад с материала ... тези не ги изравят, те падат от някъде!

Китай е първата страна, чийто космически апарат кацна на обратната страна на Луната. В последните десетина години китайската космическа програма се развива с много бурни темпове .Със сигурност китайски космонавти скоро ще кацнат на Луната и дано до тогава, американското знаме побито там да не се скъса от силния лунен вятър, за да могат китайците да си направят селфи с него.

А като си направят селфи с него, обещаваш ли да си резнеш вените от мъка?

Русия няма да ходи на Луната. Тя превръща Земята в Луна.Вижте ландшафта при Бахмут,Мариупол и т.н. Защо да харчи за ракети до Луната. Достатъчно е да харчи за ракети до Украйна.

Не мой да одите там!

Колкото едните, толкова и другите ще стъпят на луната. След смъртта на Стенли Кубрик ще помага ИИ

И лъвицата ви се оказа диво прасе. За Леопардите вече разбрахме, че не стават.

Гълтай си лекарствата и стига врещя бе, вечно си олигавен до над ушите от това врякане. Та и се пънеш да имитираш диалог уж с другиго, жалкото ти русодебилно мозъче това ли успя да съчини.

Руснаците изпратиха луноход-танк да превземат лунния Донецк и Луганск. Само че танкиста малко манекен, не разбира от тероризъм.

Щом китайците са казали, ще го направят! За първи път човешки крак ще стъпи на Луната! Да живее великият китайски народ!

Викаш, рублите нищо не струват, ама с юаните поне една баничка ще си вземеш :)

Русодебилният щатен врякалник ако не се изврещи - та и да се олигави от врещене под статия като тази - не го бива ей.

Ти нещо другокато аргументи да напишеш освен “врещене”, дали си способен?

> 2023-07-22 09:48:25 >Щатният dp (нерегистриран) > >Ти нещо другокато аргументи да напишеш > освен “врещене”, дали си способен? Ти продължавай да врещиш творенията на жалкото си русодебилно мозъче и очаквай някой да ти каже, че не врещиш невъобразими глупости. Научи се да работиш нещо свястно вместо да врещиш тъпотиите, с които изкарваш жалката си прехрана.

НЯМА ли КОЙ да каже на китайците,че Земята е плоска , а Луната ВИРТУАЛНА ,та да не се ХАБЯТ напразно ?

Не знам дали САЩ ще “стъпят” отново на Луната, но виж китайците като нищо да го направят. Преди 5-6 месеца имаше доклад до Конгреса от Пентагона и НАСА относно космическите програми и в него изрично се споменаваше, че Китай до 10 години може да изпревари технологически САЩ в Космоса. Изрично се споменава по-тясното сътрудничество между Русия и Китай в космическата сфера. В крайна сметка китайската космическа програма е базирана на съветската и до ден днешен руснаци и от други републики основно от Казахстан участват и подпомагат Китай.

"Китай ЩЕ стане едва втората страна след САЩ, постигнала това, пише South China Morning Post" И тия Соросчии вярват че американците са стъпили на луната... и то 6 пъти.

Не вярват, а знаят. Все пак заснеха някои от местата на кацане на американците и километрите стъпки оставени около тях. Явно според сганта Холивуд е пратил снимачен екип и екипи по специалните ефекти директно на Луната, а изчезването на Кубрик за няколко дни е за да е можел да снима директно на Луната сцените с кацането на Луната.

китайците питали ли са македонците?

Ами тия си нямат Кубрик да ги снима, както и кавала амстронг поумря малко, та наистина ще кацнат и ще има истински снимки!

Как да си нямат, ей те тебе бе дивеч - наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, от колко години врещиш до посиране все същите тъпотии. Тебе ще наемат да ги снимаш естествено. Ненаврещял се щатен русодебил врякалник ей.

Китайците ще си направят градове и села на Луната. И ще има секс до посиняване на лунните кревати. И като пренаселят Луната ще се местят на Марс . И така.

Руснаците щом даже не са опитвали ми става ясно как американци и китайци ще кацнат.

А, опитаха, опитаха, ма всичките им ракети казаха бум и се отказаха.

Педирази, като карате БМВ 2023 модел с къв двигател е, като на форд преди 150г. Майкятевипроздабулгаропитеци.

Да, да, добре, съгласни сме с теб, а сега си изпий хапчетата и се прибирай в тапицираната стаичка.

Абе за съжаление китайците в'ерно са велика нация с древна история, и затворени към света шовинисти. Но и са напреднали и плащат мноооого добре на чужди специалисти и вече си имат и ноухау. За разлика от Руснаците, които искат да са такива. Които вече не са фактор в Космоса. И за съжаление ни чака сериозна нова космическа надпревара, в която русия може и да участва като просто снабдява Китай с ресурси, но битката ще си е ЕУ/САЩ/Индия с Китай. Не знам до колко ще е добре това за всички.

За ЕС не съм сигурен че ще участва. Твърде много бюрокращина твърде много харчене а резултат нула. Освен ако не се намери някой европейска компания да дръпне напред по примера на СпейсХ

С Али Експрес?

Щом е Китай може, те са приятели на господарите, иначе всички знаем че още никой не стъпвал там, Колю Гравитацията ви го обясни вчера

Аз пък знам как ще го направят още преди ди разкрият "за първи път". Това е щото по принцип не се информирам от дирника.

Те вече са започнали да ги пращат ( по няколко седмично) , но към 2030 се надяват да има някакъв успешен опит и да го обявят.

>>>Ракетата ще има втора и трета степен, които ще разчитат на същия двигател. Той успешно се ползва от 2015 година и е считан за доста добър избор от Китайската космическа агенция. Разбира се, че е добър избор. YF-100 е копие на руския двигател РД-120. Разработен в НПО "Енергомаш", дълги години произвеждан в Южмаш - Днепропетровск, от 2019-та година производството му е възстановено в "Енергомаш". Ако искаш да успееш - трябва да работиш с най-добрите.

В 21-ви век технологиите от началото на 20 век са най-добрите:)))) Ех де да беше вярно:))

_stankow

През 1929-та година американският инженер Роберт Годард изстрелва първата ракета с реактивен двигател с течно гориво. Използва бензин, за окислител - азотен оксид. Точно преди век. През 1932 г. - бензин и течен кислород. Бензинът и днешният керосин са все деривати на нефта, близки. Та до ден днешен ... нали разбирате. Но не са едни и същи технологиите, все пак има разлика. Има голям напредък. А принципите са същите.

Нема начин да не е така. РД120 912 kN YF-100 1360 kN RD120 16 Mpa YF-100 18 Mpa RD120 1285 kg YF-100 1912 kg Руслямците са зациклили и не са мръднали от 50 години с РД120, докато Китай е отишъл много напред.

_stankow

Да, такива са цифрите. Но руснаците нямат нужда да "мърдат" на никъде. РД-120 се използваше за средни ракети и то във втората степен. За първата степен имат РД-171, а там числата са съвсем други, малко така, десетократно, едни 8000 kN ...Китайците са тези, които правят тежка ракета и поради липса на по-добро (свое) слагат по 7 от тези само в една степен и, разбира се, го доработват малко по малко. Както виждаме - с успех.

От пауърпойнт до първа стъпка на луната, това е бая ориз. :)

_stankow

Не е просто презентация. Long March 10 е следващия модел, доразвитие на тежката ракета Long March 5. Която има 9 старта, от тях 8 успешни.

И веднага разни плоскоземци започнаха да развиват малоумните си от теории:)))

Откакто Китай станаха комунисти нещо хич не им вървят изследванията. Донякъде ги бива в копирането ама да направят нещо ново хич не ги бива.

Китайците ще стъпят на Луната като американците. Филмово студио, малко лунни декори и готово

И Китай ви мина, та пушекът му не можете диша, боярщници кирливи. Затова злобеете и си пейстите опорките запенени като псета хаххахахахахаха От Фашия и чеп за зеле не става.

Тук вече си личат идиотите - платени или не. В статията няма и дума за Русия, ама то и каквото да пише, те си лаят. Така е като нямаш акъл за повече от плюене - както се казва едно си баба знае, едно си бае.

ако я прочетеш ще видиш че се споменава роскосмос

Прост народ, слаба държава. Народна мъдрост.

НАСА първо да си намери снимките и записите от мисиите до Луната, които разбирате ли - се били загубили.

Ама на тебе мозък в главата не.

НАСА с компютърен център през 60-те години, мощен колкото телефон Нокия 3210 Имаш много поздрави от Стенли Кубрик, който малко преди да умре, в едно от последните си интервюта призна, че всичко е измама и той е снимал тези холивудски продукции.

Да бе, видяхме виедото - някакъв батка с брада, шапка и слънчеви очила, в затворено помещение, си признава някви глупости. Такова видео и аз ще ти спретна. За 1000лв ще ти призная всичко.

Нямате нито руска територия, нито руски език, нито руска култура. Това е езикът на киевските славяни, предците на днешните украинци Още щяхте да живеете в землянки и да чукате медведи. Измислена нация от полуживотни! Т. н. “руснаци” сте амалгама от славяни, татари, монголи и прочее азиатски примитиви. Варягите ви дадоха държавност. Византия ви даде вяра. България ви даде писменост. Европа ви даде цивилизация. Украинските казаци ви завладяха Сибир и ви създадоха огромната държава. Руснаците сте пълни боклуци, нищо не сте създали, само крадете и копирате. Примитивни боклуци руски.

Баси фанатиците!

Проф.Иво Христов; 80% от българите са дебили. Прав е, а мога и да добавя още.

Каква е връзката със статията, че нещо не разбрах. Ти имаш един пост за всички статии ли?

_stankow

>>>>Измислена нация от полуживотни ! Това е расизъм. И език на омразата. Типични евроценности :) >>> Т. н. “руснаци” сте амалгама от славяни, татари, монголи и прочее азиатски примитиви Забравихте угро-финските народности. И още 100 други етноса >>Варягите ви дадоха държавност Вярно е. Както на нас прабългарите ни дадоха държавност >>>Византия ви даде вяра Както и на нас българите >>> България ви даде писменост A те я запазиха и развиха през турското робство >>>. Европа ви даде цивилизация Тц, руснаците вземат от Европа толкова, колкото им трябва. Иначе те сами са си цивилизация >>Украинските казаци ви завладяха Сибир Когато Ермак е завлядявал Сибир не е имало никаква Украйна и никакви украинци >>> и ви създадоха огромната държава. Иван IV, Петър I, Екатерина II Велика създадоха Великата руска империя. Впрочем те създадоха и Украйна :D :D

Виж кой ти е разменил главата и задника и го осъди.

Станков, не веднъж съм ти казвал - няма как да разбираш от всичко. И историята не ти е силна страна. Като за начало, научи се да правиш разлика между "етнос", "народ" и "даржава". Когато се е създавала киевската Рус като ДЪРЖАВА, екатерина и останалите руски царе още не са били в ташаците на бащите си. Учи история, помага.

Станкич, а що Русия е взела колкото й трябва, а пък Запада нищо не е взел от Рашата?

_stankow

Димо Киевската Рус е Украйна ? Или предшественик на 3 славянски държави - Русия, Украйна, Беларус ? В България също имаме първо, второ, трето българско царство. Ама все са български.

Американците с оная тенекия от снимките ли са летели до Луната ?

То и тенекия не е. Виж официалните снимки - по това нещо има и ТИКСО!

Не втори. Първи ще стъпят на луната. Трябва вече да си пълен наивник да вярваш, в това десетилетие, че американците са ходили и то три пъти подред.

Недейте се хаби за гадните руснаци, никога не са ни обичали, въпреки че и тях са им промивали главите 45 години да ни обичат, както и на нас. Мразят ни затова, че са ни освободили, давайки 200 хиляди жертви. За такива като нас…. То не че и те не са едни…. Мразят ни, че ни хрантутиха 45 години. Нас, някакви, както ни наричат "мургави далечни братовчеди". Имам колеги руснаци, говорили сме си доста. За тях ние сме една сива, буферна зона, която винаги трябва да е бедна, зависима и покорна. За тях, такива като теб са просто ленинските "полезни идиоти". "Братушки, русчушки, крушки"... всичко са на дедо Вазов “изверженията”….

Хапчетата, психодесен платен некадърник!

Кравите с една ракета летяха до Луната, кацнаха, излетяха пак и се върнаха на Земята ли ?

Тоест реално на Луната първи ще стъпят китайците. Иначе ясно, че филмово пиндостанците вече и в черна дупка са влизали.

Никакъв Гагарин не е летял, изстреляха празна ракета, а него го спуснаха от самолет. Дъщеря му признава.

Разбира се че не е летял, той тогава даядо ти е ебал, който се е насрал, от което ти си се появил, лайно гнусно.

Да видят американския парцал дали е там? Тъкмо да докажат ходили ли са или не.

никой не търси парцали, има оставени огледала

Проблемът за полет до Луната и Марс от 50 години не е в ракетата. А главно в радиацията. На МКС, която е все пак в зоната на защита от земното магнитно поле, дневното радиационно натоварване е равно на 30 рентгенови снимки.

Около 0.7mSv на денонощие!

И тя се появи сега ? Преди 60г. не я е имало ?

Имало я е. Става дума тук за продължителен престой. До Луната за кратки полети и символичен престой е възможно, до Марс не е. Понеже до Луната се лети 3 дни, а до Марс половин година.

Не е само радиацията проблема, макар и да е основен. Различната гравитация на Луната и Марс също е съществен проблем, като престой от няколко месеца при различна гравитация със сигурност ще нанесе непоправими щети на здравето. Да не говорим, че при полет до Марс в рамките на шест месеца, не е ясно как астронавтите ще слязат на планетата след толкова дълъг престой в Космоса.

Не е лошо китайците да бъдат използвани, като първопроходци, по заселване на луни и планети. Така, ако има някакви извънземни настроени негативно към човешката раса, ще бъдат своевременно сготвени и изядени. С ориз.

и докле ке я докарат земнопланетните двуного изправен0дещи жители в стремежа им да земат - без разрешение на лунните жители неземни (не)твърди първични промишлени суровини ?!! галиба че се маскират да изглеждат външно като лунни ,,човеци" ама едва ли ще им се получи на 100% щот онея на най-близкия ни планетарен спътник технологично са по-напред от нази, живи + здрави

През това време Русия пак ще гледа от страни ще цъка с език и ще вика "те такова животно няма". Не Русия, а русия на каПУТИН.