Китай разработва марсиански хеликоптер, който е по-бърз от звука

Проектът обаче може да се сблъска с много технически проблеми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия почнаха да трещят “новини” в стил руските глупости на Съюзмультфильм :)))

язе па имам хеликоптер които се движи със скоростта на звука на луната. демек стои на едно място

"Една от целите на бъдещия хеликоптер ще бъде свързването на потенциални бъдещи колонии на Марс. Тези общности вероятно ще бъдат разпространени по повърхността на Червената планета, така че възможността за пътуване между тях ще бъде много полезна, особено що се отнася до споделянето на ресурси." Е те щото бъдещите заселници като пълни идиоти ще си постоят най-първите колониите на хиляди километри една от друга, от различните страни на Valis Marineris, и умишлено ще направят достъпа на тежкотоварни колесни машини невъзможен, та ще трябва да се разчита на дронове да носят леки товари на час по лъжичка. Другите параметри на проекта (скорост на придвижване, максимална височина на полета) ми се виждат непостижими. Този дребосък, дето прави кръгчета на Марс в момента тежи под два килограма, и витлата му се въртят с над 2 хил. об./мин.

Колонии се строят при ресурси...

Абе казвам им аз, на тия комически агенции - "идвайте и четете форума на дир.бг - има невероятно ценни идеи и решения на всичките ви проблеми ! Ето - например видният експерт, нарекъл себе си Иван Арнаудов дава съвети напълно безплатно !"

Аз разработвам хеликоптер с хиперсветлинна скорост. Уловката е дали става въпрос за скоростта на светлината в стъкло- около 150 000 км/сек или във вакуум. Е става въпрос за скоростан светлината във вакуум. Надявам се след 40-50 години да реше проблемите и хеликоптера спокойно да лети с около 650 000 км/сек. Това ще помогне на колонията в Арфа кентавър.

BajMihal

30 години... Поне не се хвърлят съвсем на абразурата. Не че пак е реалистично де - хеликоптер, който развива 4000км/ч. Да, на Марс атмосферата е много по-разредена, но това означава, че и перките трябва да се въртят по-бързо отколкото на Земята за да имат същата подемна сила. Дано са им правилни изчиленията.

По бърз от звука значи свръхзвуков, а не хиперзвуков.

Хеликоптер...по-бърз от звука!!! Хеликоптер! Не ми е смешно пък ме напушва.

Първо не трябва ли концепция за колония на Марс или това на Мъск го оставят китайците.