Китай ще прави фабрика за Хигс бозони

Новият суперколайдер ще функционира като завод за елементарната частица

Обратно в новината

Коментари - Китай ще прави фабрика за Хигс бозони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хич не ми е ясно защо съвременните китайци се отказват от понятието ИН, за сметка на Х-бузон.Тази най-малко частичка твори ЯН, който от своя страна твори ИН.Няма по-малка частичка освен ИН. СТрува ми се, че не бива да се хвърлят маса пари за този колайдер ли беше, али бали работа. така го виждам. Има информации, че в Древна Атлантида са познавали най-малката частичка, била като два пресечени триъгълника. И да се знае, не може да се произвежда като стока, а може да се получи нещо катастрофално - някаква изключително силна реакция подобна на тази на избухването на свръх нова звезда.

Няма "най-малка" частица. След време ще открият нещо по-малко от това. После още-по малко и т.н. Навремето се е смятало, че молекулата е най-малкото нещо. После атома. После електрона и т.н.

Ми ако можеш разбий електрона. Това още никой не е успял, ама ти дерзай.

Това,че никой не е успял да направи нещо, не значи, че след време няма да успее някой да го направи. Ако си мислим,че всичко знаме, тогава да избием всички учени и изобретатели! Няма нужда от тях ли?

Определено много си наясно с понятията ЯН и ИН. Но... "Х-бузонът" както го наричаш ти е съвсем друго нЯщо. Апропо - не се стряскай насън - ЗАЩОТО сноповете в тези ускорители обективно не притежават "енергията" за да създадат СВРЪХ НОВИ ЗВЕЗДИ, или черни дупки или...или... Единственото което става при сблъсъка на двойката срещоположно" хвъpкащи" снопа е появата образно казано на фойерверк приличащ на горящ бенгалски огън - а искpите- те това са ТЕЯ пусти елементарни частици и там някъде в искрите си "фъркат" и "Х-бЛУзони" да ги нарека (и аз мога да сътворявам нови термини, я). Около тоя фойеpвеpк пък са монтирани камери, камери и още камери (ама не охранителни де) в които има датчици, и още датчици, и електроника много, която регистрира, анализира и т.н... Може и никой да не прави нищо и да чакаме ЯН и ИН, но тогиз и днесКА още ще да си палиме огина с два кремъка

Е да де, ама за да се сблъскат частиците трябва енергия, за да се ускорят, тоест частиците стават носители на огромна енергия.