Китай става лидер във все повече индустрии

САЩ и Япония отстъпват позиции, според изследване на Nikkei

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко, което не е китайско, е с извънземен произход. :)

Китай се насира само като види Мечо Пух. Един туит не им дава да спят спокойно. Затова и всичко е с цензура до дупка. Държавата на клоуните и робите може да съществува само чрез подтисничество, лъжи, манипулации; но това само до време - и СССР го водеха вечно, но вече е в историческия кенеф. Между другото, Китай са 1.39 милиарда роби срещу 0.36 и 0.26 милиарда свободни хора от САЩ и Япония съответно. Естествено, че в сектори с къртовски труд, като сглобяване на телефони, ще доминират над останалите. Но в крайна сметка, емиграционните потоци са винаги към Запада, а не обратното.

Ако ние бяхме 2милиарда души и произведем по една кола за всеки щяхме да изпреварим всички! Но пак Англичаните ще бъдат първи защото имат по 3 коли на всеки?

Напред назад. Алъш Вериш тека е в търговията всеки Божи ден Нищо НОВО под Слънцето!? Ако излъжеш Днес ще те излъжат утре!?

който е рабоптил с китайци знае , че това са пълни измищлотини на руски тролове ...комунизма в китай никога няма да осигури естсвена среда за разваой, внедряване и равитие ...каквито ги има в Европа и САЩ... так, че аре у лево

хахаха промития мозък пак се изхвърли на метеното, кви руски тролове те гонят ве олигофрен, новината е за Китай, че измества вече САЩ и Япония и става Nо1 в много сфери и това го пишат твоите любими господари от запада, то затова е и цялата тая анти-китайска истерия от САЩ, опитват се с пропаганда и нечестни средства да спрат конкуренцията, а ти многознайкото пак си знаеш глупавите коментари за руски тролове и лоши комунисти, хахаха

точно затова е и цялата тая американска истерия, анти-китайска пропаганда и санкции, преди време беше същото и с Русия, американци вече не са Nо1 и се побъркаха, че не може да диктуват на всички какво да правят

Краварите загиват прави ! След 10-15 години ще бъдат посредствена държава,а след 50 години ще спре съществуване .

Беше написал Александър Дюма .... в една книга.

когато Александър Дюма е живял в културна Европа и е писал книги, краварите в окупираните индиански територии още са се стреляли за добро утро

Когато Англия и Холандия са поставяли основите на капитализма в 17 век, в първобитна Раша още са бухали с каменни брадви. В още по-далечната 1215 в Англия е съставена революционната Магна Карта, а в днешна путинува Раша още не са проумели значението и.

Благодарение на COVID 19

1,26 млрд Китай задмина 126 млн Япония. БравУ.

Много се забавлявам! Всички бивши русАфили-комундета сега станаха върли чайнофили! Разбраха, че от сибирските орки нищо не става и се пренасочиха към по-перспективната лапчка!

Кати си приберат първо Владивосток (китайски до 1860та) и другите територии, ватниците ще запеят друга песен ама ще е вече късно. Щото Китай наистина има нужда от ресурси и Lebensraum а има 4000км сухопътна граница с едни неразвити районо дето ахм.. не са на САЩ.

Че той Шаломов нали на два пъти им продава руска земя на Китай, по примера на неговите предшественици, който продадоха Аляска. Бе няма друг народ продаващ родната земя за която са умирали.За мръсни долари всичко си продават.

КО речИ! Аз ти говоря за квантови процесори е, умник! А за джипиес системата кво! Всички си имат! раССия - глонас, Индия и ЕС също си имат собствени!

Китайците са бъдещите господари на света !

Дали ви харесва или не,но това ще бъде факт !

На тебе също едва ли ти харесва, но значителното мнозинство от хора по Света препдпочита свобода и демокрация пред комунизъм и тирания. Китай беше толериран досега защото твърдеше че не възнамерява да изнася авторитаризъм - опита ли се ще си го получи по наглата муцуна.

@ха Още един смешник - китайците от миналата година вече произвеждат в собствени заводи памети и процесори по 14 микронна технология и до две години ще достигнат Тайван за 7 микронната. Имат изоставане при сплавите за ракетни двигатели. Двигателите с вътрешно горене са един сложен анахронизъм. Предвид това, че скоро всички коли ще са електрички и те са най-големият пазар, очаквй недоразумения като Рено и Фиат да банкрутират до10 години, а народа да подкара китайски коли. И произвеждат стоки със всякакво качество ( и с много високо). Това че ти можеш да си позволиш само от боклуците, си е твой проблем.

Много високо качество в западните заводи,по западни технологии и контролирани от западниръководители,за да бачкат качестевно. Китаецът няма мозък да изобрети нещо,не креативен,обича да копира в това е гениален и лидер. Дори правят ментета кредитни карти и пари,които носят на починалите си близки.

Електрическите автомобили ще станат масови след 10 години, двигателите с вътрешно горене са пример какво могат китайците ДНЕС. От 15 години се говори как китайските автомобили щели да 'залеят Света'и.. нищо. Корабните им дизели са също пълен боклук - руснаците си купиха за военните си кораби и се напатиха след като немците (MTU) ги отрязаха след Кримнаш. Процесорите? Недей много се връзва на китайските обещания. Само от Интел вносът им е за $150млрд/год - за да ти сложат в 'китайския' ти лаптоп. Nvidia? Има да чакаш за китайскo GPU. Продължавай да надуваш бузи и да се мислиш за умен.

'Лидер' който все още не може да произведе 3 свестни ОСНОВНИ технологични продукта: 1. Двигател с вътрешно горене; 2. Самолетен двигател; 3. Микропроцесор И сега като си показаха рогата, прогресивно ще се намали търсенето и на евтините им боклуци. Очаквайте реклами от рода на Made NOT in China

Най-авангардните технологии са космическите, изкуственият интелект и роботиката, а чайниците са назад там! Изобщо ги няма при квантовите технологии, в космоса едвам изпратиха един дрон на Луната, а по роботика САЩ и Япония ги бият съвсем! напред са само да сглобяват евтини телефони с чужди части! И да заразяват света с гнусни болести!

Да не си завършил школата в Симеоново? Китайците са водещи в областта на квантовото криптиране, доколкото знам са единствените които са го осъществили. Имат собствена навигационна система (макар и основно над Азия), собствена совалка. И до три години ще имат собствена космическа станция в орбита. Имат в серийно производство високоскоростен влак достигащ 650 км/ч. По отношение на обема и анализа на данни са водещи в света, поради големината на икономиката си и липсата на законодателни пречки. По отношение на системите за лицево разпознаване и проследяване са водещият ДОСТАВЧИК в света. По отношение на роботиката също са в челните редици - имат над 650 хиляди внедрени индустриални робота (тяхно производство) само през 2019 г. Не се хвалят с военни роботи, което не значи че нямат. В момента в Либия се хората на Хафтар се сражават с китайски дронове. И въоще си толкова далеч от истината и китайците в толкова области вече са достигнали САЩ и Япония, че най-добре си наблягай на пърцуцата и ходи да спиш, и не разправяй смешки по форумите.

Много китайски филми за Шаолин си гледал, жълтур.

Само ще ти кажа едно име на водещ производител който е Китайски от 4 години KUKA ROBOTER. Много си далеч от действителността.

Данни за 2019. Кол-во промишлени роботи на 10 000 работещи: Сингапур – 831 Южна Корея – 774 Германия – 338. САЩ – 217 --------- Китай, 'работилницата на Света' – 140

Светът се променя, а ние отново сме на губещата страна... Но, то, така си е било от край време. Докато умуваме и накрая успеем да се отървем от единия чеп, вземем, че се наденем на още по-голям... И винаги, ама винаги сме в грешната посока на махалото. Просто сме зле с ориентацията, да не говорим за далновидност и прочее...

Ти кво искаш да станем! Китайска провинция ли! М!

Китайците се развиват технологично и със смайващи темпове, а кучетата лаят, докато керванът си върви...

Технологично са доста назад чайниците! Развиват се само икономически, но това е заради аутсорса там!

дали? ако беше ходил в Китай щеше да видиш колко са "назад" технологично

Как се прави по наглия комунистически начин! Първо заразяваш целия свят с гаден вирус, като подкупваш комуниста шеф във СЗО! После след като съсипеш света се хвалиш, колко си бил дръпнал напред!

Ама наистина си много зле бе, зеленчук!... Главата ти е пълна само с руска салта! Направо не е за вярване, че има такива безмозъчни човекоподобни, като теб...

умри от РАК, комунист гнусен

нали знаеш, че който плаща той поръчва музиката, ай сега пак виж кой е основен спонсор на СЗО и на кой е протеже въпросния шеф? вече не сме в 1970 да няма информация и разни комунисти като теб да лъжат и обвиняват другите, всички виждаме какво става, а ако наричаш коронавируса "китайски" по същата логика знаеш ли колко вируса трябва да бъдат наричани "американски" или "английски", просто отдалече си личи, че си един тъп фатмак комунист, който се опитва да се прави на демократ за да се облажи

А ние и смешния съюз, в който се водим, къде сме в тези класации?

Евразия, където гниете вси комунисти е в дъното на всички класации

2 + 2 = 4 Преместваш всичките си производства в Китай. После преместваш и развойната дейност на почти 100 % и печаташ пари и продаваш акци. И изведнъж Китай станал лидер. Е кой друг да стане?

Веднага да им се наложат санкции! Какво си мислят, че правят тези ?

Санкциите доказаха, че всъщност са двигател на Прогреса. Санкционираните се развиват по-бързо и качествено, докато санкциониращите вървят към неизбежния си крах...

Личи си по руските свинье. След кримнаш и санкциите станаха топ икономика хахахахахахаха

предвид картинката с интерес четох и очаквах да прочета нещо за космическата индустрия на Китай ... явно не е за споменаване.

Споко и там всичко им е наред...

ами явно още живееш в 80-те на миналия век, щом задаваш такъв тъп въпрос

Гогов, накрая трябваше да завършиш със ситен шрифт "Платена реклама от китайското посолство". Не че не е ясно, но реда е такъв - рекламодателите искат да се изписва името им.

Човекът е преписал данни, предоставени от анализатори. Ти какъв си, че ги разбираш повече нещата?

глупако тези данни идват от любимите ти демократи от запада, те затова американците вият на умряло и изпадат в истерия вече

Лидер са само в производството и заразяването с вируси.

Лай си, лай си! Той керванът си върви.

Един Ухански вирус и Америка е детронирана.

днес май диррника е получил транш денги от китайското посолство!

Я денги, я йоани, че нещо напоследък печатницата на долари не спира и валутата губи стойността си.

Да, прав си, боздуган недоклатен... Доларът се е превърнал само тоалетна хартия, с която скоро и за гъзпапир няма да става...