Китай започва създаването на своята космическа станция

Извеждането на централния модул ще се състои в края на тази седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На път да ги последват!

Пеша

Да се присъединиш in the club.... Бай дъ уей, шаолините са запретнали яко ръкави нема лабаво, сорососифилистиците и дружките им османоислямистите получават гърчове и спазми, бяссс капе пяна от устата.... тва не е като на село ходжата да ти промива мозъка колсо велика била османоислямската"" "цивелизация" "

Цървул прост. Само ти си се разпенил против "соросоидите", другите са спокойни. Ще се насереш от злоба, тъпа кратуно! Няма лошо китайците да направят това, което направиха САЩ преди 60 години. Един ден и те ще отидат (китайците ) на Луната, но и тогава ти ще си все така тъп и неграмотен.

От сайтчето най обичам коментарите в раздела IT, в който присъстват Русия, Китай, САЩ, Луната и Галактическите стопаджии! Пълно е с идиоти...и веселие

Леле "...Основният модул на китайската космическа станция ще е приблизително с размера на американската станция от 70-те години "Скайлаб" и на бившата съветска "Мир", която действа 14 години от 1986 г..." Излиза че основния модул ще е с тегло към 77 тона и ще е по-тежък от цялата станция от 66 тона. Явно другите модули ще са с отрицателно тегло. Пък и 6,6 метра диаметър е добре при диаметър на ракетата ЧанДжанДан 5 м. както и дължината от 25 метра при дължина на втората и третата степен на ЧанДжанДан от 15 метра е също забележително, щом е колкото основния модула на Спейслаб. Сигурно ще го надуват с компресор. Пък и основния модул на Мир е 7,7 метра дълъг и с диаметър от цели 2,9 м. За да се равняват с него пък ще трябва да свиват диаметъра.

Няма проблем китайската станция да е сравнима по размери, предвид че обитаемият модул на Скайлаб е дълъг само 14.7 метра и тежи 35 тона, а осталите 10 метра и 42 тона са прочее железария резултат на безобразно проектиране, като например въздушен шлюз тежащ 22 тона или телескоп за наблюдение на слънцето от 11 тона на който фотографската лента се сменя с излизане в откритя космос.

Обитаемият модул? Явно говориш основното обитаемо пространство от 270 куб.м, само че обитаемо пространство имат и Multiple Docking Adapter от 32 куб.м и Airlock module със 17,5 куб.м общо към 320 куб.м. Само че основния китайски модул е 22 тона с диаметър в най широката част 4,2 м външно и максимален обитаем обем около 100 куб.м. Ако говориш за цялата станция може, само че със ОСНОВНИЯ китайски модул е сравнен с основните на Скайлаб и Мир. Така че "Да бе"

66 тона е доста скромно за сега, 2021 г. Скайлаб беше с един модул, 76 тона, преди 50 години. Мир беше с няколко модула, завърши с тегло 130 тона преди повече от 20 години.

Е... тия са дребни и им трябва 2-3 пъти по-малко място.

Браво на китайците!!! Сега като са казали А да кажат и Б. Да вземат да се преселват към където са се запътили и да ни оставят на мира... Там да си правят корони, морони каквото там партията им каже

Всичко, което касае ПОДкосмическите планове - защото МКСто е на жалките триста и кусур километра над повърхността, което повече приляга на МЕТЕОРОЛОГИЧЕН БАЛОН, нежели на космическа станция, лол - приемаме, ве е вярно, защото не противоречи на науката. Дори когато става въпрос за плановете на чудвищните лъжци от НАСА и СпейСекс. НО всичко, което е обявено за Реалния Космос - Луната или по-далече - автоматично е лъжа, особено ако касае изпращането на живи същества!! Сега разбирате, защо винаги контрирам мръсните лъжи на НАСА и Мъск - и не нападам особено Русия, Китай и останалите. Просто защото те лъжат несравнимо по-малко на фона на американските юдо-мангали.

че си руска подлога която се опитва със стария лаф - всички са маскари. От дълече ти личи че си на верижка и си руски анал-лизатор.

Щот си руска подлага и всички те знаем.... и ти се хилим :)

МКС е на 415 км. дори и това не знаеш боклуко, но пък лъжеш като за световно, че и нагло обявява другите в лъжи. Всъщност единствените лъгали официално и това е доказано са СССР и Руслямска държава, които най-официално о ибезсрамно излъгаха за Гагарин и кучето Лайка. Но пък СССР прати животни около Луната, които се върнаха живи и здрави, което още едн път доказва какъв долен и жалък боклук си.

Да качът и Слави че се уби да се крие като мишка, там поне няма да го притесняват медий и някакви си човеци!

Не им вярвам на тези, преди 50г когато други летяха до луната, тези ходеха с гуменки и дочени дрехи и правеха културна революция.

Никой никога не е летял до Луната, идиот.

Нито един идиот не е летял до Луната. Това е известно - нито ти, нито любимите ти руслямците са летяли, но доказано и ти и те лъжете най нагло и безобразно. Но за сметка на това са летяли американци 9 пъти, като 6 пъти кацат на Луната напълно успешно.

Летяли са до луната и са кацали. Аз съм виждал снимки.

В смисъл? Ракетата е на стартовата площадка в момента. Или мислиш, че утре ще я приберат и ще кажат, че всичко е било майтап?

Плюсовете - и хората - друго казват. Мълчи си там, зомби.

Ами браво на китайските другари ...

по същия начин, по който ползвате официалните правила за транслитерация на ЕС от и към български, намерете най-после една таблица за пинин транслитерация китайски към български (да, има официална такава) и почнете да изписвате правилно китайските имена - освен че е признак на неграмотност и неуважение към езика, много затруднявате всички, които знаят китайски, да си представят кое точно се има предвид.

Това е една от първите френски книги, които прочетох в началото на 80-те. В превод значи , “ Когато Китай се събуди, светът ще затрепери”. Авторът е французин, който беше видял потенциала на Китай още през 60-те. И беше казал, още тогава “Оставете Китай да спи, защото като се събуди, всички ще треперим. Мисля, че нещата се случват, вече.

Бързо взеха да пипат жмичките. Ще сложат едно пръстче отзад на големите демократи.

да не се обърка нещо?

ЩЕ правят нещо което демократите са правиЛИ преди 50 години? малееее...

Дай сега и как са откраднали първата европейска станция ... а може и единствената американска ?

че МКС е на 80% амариканска собственост и 70% произведено в Америка. останалите 30 се делят м/у Япония, Русия и Европа. Или не знаеш чии модул на кого принадлежи?

Скок в близкото бъдеще.