Китайската сонда с проби от Луната се завърна на Земята (видео)

"Чанъе-5" е кацнала във Вътрешна Монголия малко след 01:30 местно време в четвъртък, съобщиха китайските медии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бля, бля, бля лъжи, лъжи, лъжи и тези проби ше бъдат засекретени следващите 100 години , защото ич ги нема!!!

Браво, донесли хем прах, хем пръст, че и почва дори, сега остава да чакаме и хумус.

Веднага да им бъдат наложени санкции за навлизане и крадене на изконна македонска земя.

Отговор до поредната тролска забележка по-долу: Всички лъжат, тъпако - хиляда пъти съм ви го обяснявал това. Просто НАСА лъжат най-много - много ясно, нали са евреи. Сега приложи веднага обратно собствената си логика: излъгали ли са руснаците за Гагарин и т н - признаваш, че да. Значи признаваш и за Аполо лъжата! Просто и ясно. Кубрик е мръсна лъжа на ЦРY - точно като Плоската земя. Кубрик няма нищо общо с Аполо. Мога да ти кажа точно как са заснели сцените "на Луната": то веднага се вижда с просто око - особено ако разбираш и си се занимавал професионално с кино, както аз.

Като всички лъжат, това не изключва и теб! Но никой не вярва на лъжите ти и това май те вбесява! Затова и обиждаш, от безсилие!

Бе щом искааш и копираш малоумните си изцепки да ти отговоря и тук: Приемам фактите бе боклук нещастен. Руслямците единствени доказано са излъгали съвсем официално цял свят неколкократно. А са излъгали, защото е било непроверимо. В последствие обаче по един или друг начин си признаха, защото една лъжа, в която са замесени много хора трудно може да се прикрие. НАСА не е излъгала за нишо, което е направила или не и няма как да излъже за нещо, което оставя следи и артефакти като доказателства и е лесно проверимо. Това че си долна гнида смръдлива и си фантазира маолумни идиотщини е съвсем отделен въпрося който е за психиатрията, а не за Космоса. Аз няма какво да признавам за руслямците, бе червей! Това е факт. Световноизвестен и признат от самите руслямци. Щом е факт мога само да го приема. Тис си малоумния идиот които иска нещо невярно да се признае, въпреки планината от факти и доказателства. "Сцените" тъпако са над 300 часа и то по времето когато специалните ефекти бяха смешни. Кое се вижда с просто око, бе боклук? Естествено че Кубрик е лъжа и не е на ЦРУ, а на идиоти като тебе. Даже направиха фалшиви признания на актьор в сянка, за да не се вижда, представящ се за Кубрик десет години след смъртта му.

мухлясал старец да да - докога ще разказваш вицове за величие на едно фалирало гето като САЩ където самите америкнски икономискси го оприличават на Зимбабве с фондова борса ,и догога ще громиш руснаците по нета с тролене и ще "затвяраш" Роскосмос.Те руснаците знаят ли ,или ако не , направи нещо да узнаят бе дядка с деменция.

Да кажеш, че фашистките инженери пратили с Аполо американци на Луната са евреи, е повече от малоумно.

Не познаваш Нанайси! :)

Новите образци много по-различни ли са от старите отпреди 44 години? Ако да... някой някъде по веригата сериозно понаслъгва...

Новите образци НАРОЧНО са различни от старите. Китайската машина е пробивала в дълбочина за да ги вземе.

Освен че са от различна дълбочина, са и от различно място. Нали не мислиш, че Луната има хомогенен състав?

Роскомикс чао, чао, чао. Руслямска държава изостава много вече от Китайците. Браво на жълтурите. Заслужиха си второто място сред космическите сили, а Руслямска държава пропада със всеки изминал ден

Ку-Ку ,къде е твоя чушкапек пето поколение, добитък? А? А китайците повтарят това, което руснаците неправили преди около 40 години. Проветри мозъкй си, ако го имаш.

Защо така, бе гнидо? Не можеш да четеш ли? Пиша за космическите сили. Ние такава ли сме? Може и да повтарят нещо направено от руслямците, ама и правят много неша коит руслямците не са и не могат - руслямците не са били сонди на 2 метра дълбочина и докараха няколко грама, а китайците 2 килограма. Кога руслямците са кацали с апарат на обратната страна на Луната?

_stankow

Китайците повтарят това, което руснаците са направили точно преди 50 г. През юли 1970-та година руската станция Луна-16 донася от Луната проби в автоматичен режим.

Тъпака Станков пак повтаря папагалски без да чете. Просто е и пак питам: 1. Кога руслямска сонда е дупчила на 2 метра дълбочина на Луната и 2. Кога руслямците са кацали на обратната страна на Луната? 3. Кога руслямците са взимали 2 кг. проба?

с разпран гъз..

_stankow

Роскосмос изстреля тежката Ангара с 2.5 тона товар на геостационарна орбита. Онзи ден, на 14.12. А вие дори не сте разбрали ! Смятайте колко ви "осведомяват" ... :D

Всички разбраха. Пишеше го И в Дир.бг Да ти дам линка, а? Та смятай ти колко си осведомен

Ще им видиш изоставането на Роскосмос скоро когато изтече експлоатационния срок на т.нар Международна космическа станция и нова руска започне да обикаля земята. Никой не може да ги стигне, парите не са достатъчни, за тая работа требва и акъл.

Това "скоро" след колко века ще е?

Със сигурност преди НАСА на Луната, лол. Всеки план, който не е за в Космоса, а за в ниска земна орбита - ще се изпълни, защото за него няма непреодолими пречки. Докато Луната и Марс са евтина фантастика на този етап...

Абе ти що всеки ден на Роскосмос им викаш чао? Ти им викаш чао, а пък те не си тръгват или обратното? Ако викаш чао, на някой който си е тръгнал, имаш сериозен психически проблем!

Китай сега. Незнам кой е изостанал

Леле, китайците крадат от македонската земля!

Да видим, какво ще стане с пробите, кои са от луната и кои са от ,,Холивуд- ско" на китайците или на американците.

"Луната спи безплатен призрачен сън. Луната спи в космическо видение. Луната спи А НАСА лъже навън. Луната спи, луната спи..." :)

Лоши китайци, еей... решили са твърдо да развалят американската приказка за лека нощ. А овцете така хубаво вече шесто десетилетие им вярваха на НАСА, че са ходили на Луната, хахахаха...

Що реши че американците те лъжат а китайците руснаците не? Така като гледам Кубрик много добре е знаел как изглежда всичко на Луната щото китайците показват същото? А и ако гледаш филма на Кубрик ще паднеш от смех от нивото на ефектите в него а би трябвало това да е впепечатлило наса за да му дадът поръчката за най голямата лъжа :) Има едни хубави хапчета да ходиш да поразпиташ или да смениш манията че тая е много по тъпа дори и от теб. Луната е хоограма е по добре по ти приляга

Всички лъжат, тъпако - хиляда пъти съм ви го обяснявал това. Просто НАСА лъжат най-много - много ясно, нали са евреи. Сега приложи веднага обратно собствената си логика: излъгали ли са руснаците за Гагарин и т н - признава, че да. Значи признаваш и за Аполо лъжата. Просто и ясно. Кубрик е мръсна лъжа на ЦРY - точно като Плоската земя. Кубрик няма нищо общо с Аполо. Мога да ти кажа точно как са заснели сцените "на Луната": то веднага се вижда с просто око - особено ако разбираш и си се занимавал професиоанално с кино, както аз.

жълтите плъхове ще фалират през вторият мандат на Тръмп

вервай няма да фалират докато белите глупаци продължава да ги мързи да работят

сега дори и на луната не можем да избягаме и там е бъкано с китайския вирус

При постоянно влияние на слънчевата радиация, вируса ще издържи точно... няколко секунди.

Сега ако пробите се окажат различни ор руските и американските, форумните плъхове как ще доказват кои са истински.

определено ти си форумен ПЛЪХ

Ще вземат на майкатиотпyтkaтa

Евалата на Китайците.

Арее : НАСА чао, НАСА чао, НАСА чао, чао, чао!! :)

Събуждай се. Трябва да източиш бойлера, че пак ще подмокриш кревата.

Не, че Китай напредва едва ли не, скоростно. Просто, Европа не се движи изобщо. Там е истинската трагедия. Изчаква се измирането на определен брой поколения, докато се получи желаният мат´рял. Това се случва. Реалният напредък в медицина, наука и всякакви технологии, практически вече е на светлинни години от ежедневието на дебило.

Разчитаме на тебе да движиш Европа, ама ти се моташ.

Може да пише от азиатска Русия човека.

Искам да закупя един къс камък от Луната около 1 килограм, за да правя от него малки медальончета талисмани, имате ли идея дали е достъпно ако не легално то поне в дарк уеба?

Холандците имат един фейк къс, подарен им от американците хаха Може да ти го дадат ей така

Не лъжи бе боклук. Не им е подарен от Американците. Подарените от американците са в националния им музей.

Аз имам един камък от луната. Само кажи колко голям ти трябва. ще се споразумеем за цената. Имам и от Марс, но по-скъпичко се връзва. Не се притеснявай, ще ти издам лиценз. Само кажи какво искаш да пише.

Приготви едно- две шкафчета със....(.ти знаеш с какво) и си от първите мераклий.

Най забавно е да гледаш неандерталкса България как говори за най-напредналата държава на Земята.

А ти само гледаш... Или?

Не знам защо нашего брата често се присмива на китайците. Ами имат неща некачествени като за нас например, но имат и супер продукция. Древна нация с традиции и собствена идентичност. Останалото се постига с много труд и дисциплина. Съжалявам, че не знам китайски за да вифя дали псуват всичко живо по форумите като нас.

Виж и дали по форумите се кланят на Путин като теб.

И кво общо има Путин с обсъждането на една хилядолетна цивилизация, като китайската?

Не може да се отрече постижението на китайците, но като се вземе що народ избиват с изпуснаитя вирус, да им се възхищявам е невъзможно. Голямо да им се върне заради нещастията дето ни ги натриха. Иначе една музика, едно филмче една бравурност- просто да паладйеиш! Дееба шибаните комунисти ! Филмче за възпалени мозъци с големи паламарки да ръкопляскат безмозъчно! Това е много голяма анимация! Побили са китайското знаме до капсулата и тогава някакви хора се затичват към нея. Всичко останало е анимация.

А дали те са пуснали вируса? Ако имаш доказателства, покажи ги, че никой друг няма...

Все си мисля, че китайците са първи на луната или най-много втори (след СССР). Щатите там не са били.

С поред мен китайците не са билина луната, още по-малко руснаците.

Само американците нали? Заедно с капитан америка и железния човек?

Ти мислиш? По какво си личи?

Имало надпис на чист северномакедоскиот язик, Ова е Северна Македония.

Нямало никакви следи от мириканците на Луната.

Не са открити и следи от мозък в празната ти тиква, но това не е темата.

сега ще требе да чакат 2 седмици да и мине карантината че да я отворят

Време е Китай да анексира сибир

Горкото дете!Няма ли кой да се погрижи за теб??? Така да си изостанал, явно нямаш близки хора с които да общуваш:-((

Пък ти напреднал ли си?

Китай отдавна практически контролира Сибир. И в голяма степен Русия.

Е нали всички камери са правени в Китай, толкова ли една качествена камера нямат с един телефон Huawei или GoPro да бяха снимали. Много лошо видео

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - https://bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна с 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

па ако си отрежеш едната ръка - ша свалиш 5-6 кила от воле! а един крак - поне 15 кила... взимай триона и дерзай!

Анно, Тука отслабваме само умствено в тоя форум Я си зимай дебелия г.з и марш от тука

Китайската сонда се върна на земята. Македонците искат правата върху пробите

Браво, е ся е в гъзъ на мохаветата като проучат пробите Невада бил щат на луната май?

Евала! От днес земята е с 2 кила по тежка от Луната... и почва да си я придърпва малко по малко ...

Може ама от преди няколко седмици беше обратното ама 1500 кила

би ми било интереснто да се направи сега едно сравнение - какво хамериканците ни пробутваха толкова години за лунен камък и това дето са донесли сега китайците.. ха дано да се появи нещо по въпроса, ма надали...

Ей тва е технология! Не като кюмбето на мъск ,дето- а политнало ,а се е взривило със гръм и трясък и фърчът тенекии на всички страни!

Браво!Имат си ръкета и си я вдигат и спускат когато и където си поискат!

Тая новина е грешна! Заглавието е, Китайската сонда с прибра от Македония на земята, донесе македонски антички каманак!

ъм ние кога?

Вие си кротувайте и не вряскайте, само вдигате шум. Не ти ли писна да врякаш тая глупост бе.

Ние, когато цъфнат налъмите..

Като си платиш - тогава.

Докато ние 30 години разграждаме и разрушаваме комунистическите режими като Китай и Виетнам съграждат, жизнения им стандарт расте, развиват развиват науката и създават нови технологии! Комунизма вече се свързва със високо благосъстояние и просперитет. Докато в Европа и САЩ ще се изтрепят едни други, китайците напредват.

Никой не те е вързал тук, телените огради по границата с наклон навътре ги махнаха преди 30 години. Иди във виетнам или Китай да береш ориз или да рабортиш на поточна линия - ама те мързи да гледаш, щатен трол да си е по-лесно, все още има кой да те храни с огризки за да лежиш и да врякаш.

И да ви оставим да дооглозкате татковината? Няма да ви мине номера. Още малко и ще ви изритаме гЕрбавите крадливи задници от властта!

LOL, да дооглозгва се надява загубенякът никога не познал какво е свястна работа и придобивка. Не затова стоиш тук майсторе. Тук стоиш защото не ставаш за нищо и никъде освен тук няма да ти дадат социална помощ.

В Китай няма комунистически режим, а див, ама много див капитализъм с протекция от партията майка. По белия свят има цели китайски квартали с хора избягали от комунистическия рай. То комунистите не сте умни, но не става само с ядене, трябва и акъл.

Китайчета, ако имате трудности с кацането на Луната- обадете ни се. ... Декорите са прашлясали малко, ама...

Тоя твой Холивуд на 4-и километър вземи да го пометеш като е толкова прашно. И си гълтай лекарствата навреме, сега пак ще се олигавиш.

Дано не са ни донесли нова коронка...!

Прочети първо какво представляват вирусите, преди да пишеш коментари!

Знами да очакваме за Св. Валентин да пуснат в алиекспрес милиарди пръстенчета с "автентични" лунни камъчета. Извън шегата, браво!

почва и камъни

Айде тия заразиха и Луната с корона

Втората страна. Говедарите не са били там.

И Земята е плоска, а Бил Гейтс иска да те чипира с ваксините и да те управлява през 5-жито, за да ти вземе 5-те мизерни лева за д/нер от джоба?

Келеш.

Нали някои се пенявите колко зле били китайците, как без американски и не знам какви си технологии не можели да направят нищо? Е, направиха го. За разлика от всички нас (включително и аз), които само се мислим колко сме велики и колко големи капацитети сме по всичко.

А тази технология от къде мислиш са я взели? От нивите с ориз ли? Както Русия така и Китай имат сума ти агенти които снасят информация. Това важи и за американците но те нямат какво да взимат просто защото масата интелект е в САЩ. Не са много тези които искат да ходят в Русия и Китай. Добре че са Клинтън да им върти бизнеса на китайците.

То и ние имахме агенти, правихме компютри в Правец и ДЗУ-та в Стара Загора! Ама агентите ги уволниха и те си отвориха банки, които после фалираха. Фабриките ги затвориха и минахме на ресторанти и курви по морето!

Ти колко компютъра Правец беше виждал в ТКЗСто?

Българан, ти колко компютъра си направил? Или пасеше овцете в ТКЗСто на Раднево?

Могат-носят. Ние като не можем, носим(уж на пиене), на робски труд, на унижения и на мизерия. Но нали поне ни строят магистрали! Всичко друго няма значение.

Трябват ти камъни ли?

Дано не ни носи но вирус

така се появи

Прочети първо какво представляват вирусите, преди да пишеш коментари!

браво, някой си е свършил добре работата, не само празни приказки.....