В Китай създадоха главнокомандващ с изкуствен интелект

"AI генералът" вече е бил тестван на различни военни симулации

Обратно в новината

Коментари - В Китай създадоха главнокомандващ с изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май в "Star wars" това се викаше дроид тактик? Като се има предвид че в армията на високи длъжности принципно се издигат подмазвачите и връзкарите (както в всяка администрация), то подобна машинка може реално да усили всяка една армия. Ако сегашните генерали не му направят някое случайно късо съединение на дроидчето :)

Преминал теста на Тюринг?!? Като им знам акъла сигурно жив генерал не може да мине теста? Да не го е тествал военен?

Явно е дошло времето да се поразредите... и това ще е начинът!

Мераклии за генерали много, войници малко....

И да не кажете после че са ви убивали китайци. Не са китайци, а високи супер арийци, от метала направен от скрапа, който така щедро им давахме на безценица че да не ни глобят от Брюксел за боклука.

Това е нищо - в БАН създадоха цяло поколение "нАучни дерибеи", които на всеки 10 години излизаха с геройско откритие. Мога да ви кажа за последното, за което им бяха нужни само 9 години (по случая взеха по 8 заплати бонус). Екип от 120 човека всеки ден и нощ провеждаше опити, експериментираше неуморно със собствените си тела, и доказа следното: Ако си легнеш вечер със сърбящо те дупе, то на сутринта се будиш с умирисан пръст.

Как ще се на@бем в най-близко бъдеще с тези умни военни машини не е истина.

Първи ше са генералите. В Звездни войни, роботите гърмяха офицерите понякога, за предателство и саботаж. Машинките просто не вярваха че може да има ЧАК такива дебили :)

ми, всъщност ChatGPT, поне засега, си е двойкаджия и подмазвач, поне що се отнася до точните науки. Та се вписва съвсем добре в профила за синекурни длъжности...

Не е трудно като се има предвид интелекта на си дзи путката клонящ към кокошия

Шапка им свалям на тихата сила! Американците с фанфари минават през тайванския проход, а китайчетата казват "само", че преди две години са усвоили технологията с която могат безпристрастно и ефективно да водят война. Дали ще я спечелят?!? Не се знае. Но се знае само, че ИИ е безпристрастен. Него го интересува КПД-то, минимизиране на загубите и елиминиране на противника. В тази връзка там няма емоция - която съществува при хората и им играе лоша шега при водене на война. Примери - бол! Най-стария за който се сещам - Троя. Та ... санкционирайте, САЩ. Нека видим какво ще стане. Тествате си новите оръжия срещу Русия, а ние може пък да си потестваме нашите срещу вашите. Руснаците надали ще откажат! Поне така ще накарат всички да си седнат на задниците най-накрая!

Чудесна стратегия е да жертва човешката раса, че даже и живота на Земята за да спечели.

Сигурно са го правили по подобие на американския орангутан))

Не се притеснявам от надигането на Китай, според мен лично те вече са много по-напред от САЩ и от която и да е друга държава. Притеснявам се от изкуствен интелект който е обвързан с армията,не зависимо коя е страната използваща го... Защото се опасявам че в един момент хората вече ще са излишни...

Китай е една голяма работилница и е на 10 години след Европа в технологиите, а до Щатите има още поне 5 години. А за AI не се тревожи. Няма да е скоро. Ти най-вероятно няма да си жив, когато стане. Ако стане.

Войник да си ... подчинен на компютър. Ма то в Китай никой не ги пита

има ли нещо какво китайците произвеждат като хората?

Ти май никога не си ходил там, или пък виждал колко студенти имат в европейски университети.. Китай мойто момче, в момента има най-моделните машини за прокопаване на тунели, поставяне на нови релси, строеж на мостове.. На границата с Норвегия те построяват мост с два месеца по кратки срокове, и в пъти по евтино от всичките европейски фирми предложили оферти. Китай ще строят тяхна орбитална станция. Какво стана с проекта Адриана и марсохода на европейската космическа агенция? Знаеш ли кой е лидера по 5G технологии? Не, не е ериксон, нито алкател нито нокиа.. а Хуавей.. Може да са били.работилница, да крадят технологии и да ползват в голяма степен неща дадени им заради производството там.. Най-големият производител на авто батерии и технологии за тях е BYD. Китайци, не панасоник, LG.. Въпроса е какво ние имаме? Замразено месо военен 40годишен резерв, пътища дето не стават за нищо, заеми и оцеляваща нация като в китайско село през 80-тте.. Защото изтървахме отдавна влака..

Ами преди 20 години гледах филм на ВВС как имат софтуер за разпознаване на лица в Лондон. Идин господ знае какви неща има вече и не ни ги казват. Като гледам какви постигнаха в Украйна 16 хаймарси срещу втората армия май май......

И тези допринасят за визията на опиканите старци от Давос за света... Китайците са соросоиди, поклонници на клаус шваб и зануляването...

Нашето AI е на Козяк 1 .

Не знам как е минало теста на Тюринг. ChatGPT е много разпознаваем като машина.

И какво са постигнали тези хамърси ? Едно нищо срещу руската армия а много постигнаха като обстрелваха и продължават да обстрелват жилищните райони и мирното население

После ма защо ще ме убиват с ковид,после кой ще им работи??Ще,ще видяхте ли,че ковид е в плана за новият световен ред.На тъпаците където им де струват конспиративни теории и писаха глупости до миналата година как с 5 дози нищо му няма,сега пишат,че Путин е най-виновният за войната!НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ НА КРАВАРСКА ПРОПАГАНДА,ЗАПАДА ЩЕ БЪДЕ РАЗОБЛИЧЕН В СХЕМАТА КОВИД,КИТАЙ СЪЩО!САМО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ,КАК ВИ ИЗЛЪГАХА!КИТАЙ БЕШЕ МНОГО СТРИКНА В МЕРКИ И ВАКСИ И ЖЕРТВИТЕ ПРИ ТЯХ БЯХА НАЙ-МНОГО,ЗАЩО???

Публичните версии на тези системи (AI) се различават от изследователските. В публичните са наложени много рестрикции и цензура. Определено не са съвършени, но поради ограниченията, които са им наложени "звучат" още повече като машини.