Коментари - Марката ”Apple” продължава да е най-скъпа | IT.dir.bg
назад

Марката ”Apple” продължава да е най-скъпа

За пета поредна година Apple оглавява класацията на "Форбс" за най-скъпите брандове в 15 страни, включително САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Марката ”Apple” продължава да е най-скъпа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ha-ha-ha

neXus

Радвам се, че постиянно мислиш за мен. като ме видиш и се насираш олигофрен

Нексуса е единствения човек за който съм чувал да се гордее с мизерната си заплата и мижавия си мозък.

neXus

А ти си единственият олигофрен, който съм чувал да се гордее с матевриални веща /които може и да са измислица на нездравия ти мозък/. Може би се гордееш с материално, защото нямаш нито духовно у себе си, т.е. главата ти е празна? Затова ли си толкова комплевксиран, та фукането е толкова важно за теб? ИДИОТ!

Eдинствено не мога да разбера, защо интелигентни хора сe унижават интелектуално да водят спор/диалог с умствено застинали в самото начало на еволюционната стълбица индивиди като "н ексу с" и "аз"?!?

Очевидно не са интелигентни...

neXus

Колега, интелигентност и гейфонист правят парадокс в едно изречение......каква интелигентност....

Зареждате ли редовно часовниците?

доакто има кой да е купува ще е най скъпа

Ходи си намери работа и приятелка стига се прави на умен провинциялист

Неграмотен столичанин провинциЯлист !!!

neXus

Не ми давай наклон, а си гледай твоя гьол

А бе гледам вече 187 коментара. Време е да обобщим. Apple не е за булгаристанци, скъп е, а 80% от тези които го имат са го купили от газърлък, не че му разбират или им трябва! Чакам минуси! Лека вечер!

Проблемът на Епъл не са булгаристанците, а това, че тази компания отдавна е фалирала.

Фалирала ти е тъпата кратуна село.....

Викаш КТБ 2, а! Това да не ти е Булгаристан. САЩ моето момче!

а ти що го дириш в "булгаристански" форум?

много разбират тука?!

Здравейте ,скоро се върнах от Китай и забелязах един парадокс- в страна която е наводнена от местни марки за малко пари телефони ,повечето хора ползваха iphone и то 6 серия при положение че струва над 800 долара, а самсунгите въпреки че имат масирана реклама на тяхната 6 серия са доста рядки. И не започвайте да пишете че китайците са тъпи защото това просто не е вярно ,точно тези с скъпите телефони са много образовани и поне на средно ниво като заплати. Наблюдението ми е за Пекин и гуан джоу.

neXus

Просто търсят показност, това, че нещо се ползва повече, не го прави качествено и добро. Обикновено средната и долната класа ползват гейфони, като си мислят, че така стават от елита, но няма как да видят, че изглеждат комично отстрани. Истински богатите, които не се гъзареят, ползват дизайнерски модели, това сме го обсъждали многократно и няма защо да се повтаряме. Нека гейфонят бъде телефонът на масата/тълпата, нямам нищо против.

Напротив там долната класа ползва ксиоми и други местни марки , когато питах един китайски колега как така всички са с айпфони а по статистика ксиоми е номер 1 по продажби,той ми отговори че в големите градове стандартът е много много по висок и хората могат да си позволят айпфон ,но в малките градове и селата заплатите са ниски и затова си купуват евтини телефони. За наистина богатите не знам, не са ме запознавали с такъв все пак там наистина богатите са мулти милионери и вероятно имат само верту,не знам.

С коментарите си твърдо доказваш че си един безработен мизерник , който айфона постоянно го преследва.

Ти кога живя в китай че си толкова запознат със психологията на населението ?????

Все пак не забравяй, че си в Китай. няма гаранция колко от тези телфони наистина са на Епъл и колко са сглобени в съседната фабрика и струват 50-60 $. Това, че телефона изглежда като айфон, не значи че е такъв. :-) Освен това, при 1 милиард китайци, си видял прекалено малка извадка, за да можеш да правиш някакви обобщения. ;-)

В днешно време най-големия компромат е да си с гейфоня

Къде? В кое село?

Само като видя някой да си вади айфоня и автоматично ми пада в очите и почвам да гледам с други очи на него. Или ще е сноб или селски тарикат, гарантирано фен на чалгата, но упорито твърдящ - "Кой, аз ли? Аз чалга не слушам" Ха-ха

Тъжно е, когато светогледа на човек е толкова тесен и ограничен.

Разбира се, че ще е най-скъпа, при положение, че потребителите на марката са най-простите. То си има корелация в това нещо. Само вижте кои си купува айфон - чалгаджийки (задължителен аксесоар за тях), селски бекове с комплекс за малоценност и гейове. И разбира се, това за което го купуват не са техническите показатели, които общо взето са на последно място в света на смартфоните, а защото се водят от аргумента: "Само паралиите могат да си позволят таквоз скъпо чудо". Понеже завалиите не са чували за Vertu, но все пак тъпотата им е простена, както вече казахме.

Какъв смешко,ти България за пазар ли я броиш? Тук се купуват 0.0000001 процент от Айпфоните по света ,в сравнение с пазари като щатите, китай, Англия и Германия ние направо сме микроби. Та разкажи ни малко за стотиците милиони чалгаджии и фолк певици в чужбина. Искам пак да се посмея.

neXus

Искаш да кажеш, че хората по цял свят не са еднакви и другаде няма гъзареещи се парвенюта ли? Това, че там не се наричат чалгари, а другояче, те кара да мислиш, че ги няма ли? Може ли да си толкова глупав?

Зомбитата ги облъчват от години, как няма да е най-популярна и най-скъпа.

Облъчен си ти докато си брал домати на полето

Сигурно приятелят ти със Самсунг ти е изневерил и си е купил iPhone та си станал толкова ... П.....с

От опит знаеш а

neXus

Хайде, отивай прии твоите съ-хомота пффффф, :) и ?, те няма да откажат да ти цепнат задника, виждам, че си загорял.

Ha-ha

Ha-ha-h

Хубаво са ги оценили обаче, няма кой да даде такива пари за да им купи марките, така че това си е измишльотина. Мен не ме интересува дали е майкрософт или кирософт, пак им ползвам продукта.

Като гледам каква съпротива има срещу най-добре направените продукти по света, още веднъж разбирам защо хората живеят като скорове. Да, бе да! Ако не ползвам циганорски продукти, съм бил показен и зомбиран съм бил! Един вид ако не влача със себе си цигански катун от функционалности, а си нося бързо и лесно достъпни функции, с които да си помагам в бизнеса с едно-две мръдвания на пруста си, съм фуклив, комплексар и зомби. Хайде, катунари със Самсунг! И оставете хората с бизнес куфарчето да си гледат работата. Да не забравяме кои измисли сматфона с тъч екран, ама за циганорите няма значение кой е измислил автомобила. За тях е важно да мгат са си съберат всички парцали от катуна, за това им трябва каруца с конь, дето да може да даяни дълго без зареждане. Че на какви екстремуми са подложени циганорите! Един вид им трябва и хиляда час батерия, че хората има скитане да се скитат. Това е реалността, момчета. Като хвана андроидски телефон, все едно в цигански катун влизам. А циганин, ако влезе в къщата ми, ще забележи, че липсват стотици предмети, необходими за живота му, че и тези, които аз ползвам, са подредени прилежно - на къф са прайш, ве?! - ще поита циганинът. Мисля това е най-доброто сравнение, което изяснява разликата межди Апъл и останлите. Останлите са за катунарите, според начина на мислене и живот - казано не случано в този ред.

Виждам че ти и Ейпъл се заслужавате. Кефи се тогава на дребното бледо екранче със липса на видео функция за разпънат нормален екран ..а нека аз моята експерия Зет 3 да си я зареждам на два дни веднъж и да си чета фейса под душа с нея. Ейпъл феновете сте като Ким Чен Ир..и северна Корея. ;-)

Не знам аз кой е измислил телефон с тъч екран, ама преди 20, че и повече години имаше едни телефони дет им викаха Communicator.Нито Ябълката, нито Самсунг имаха такива...Ама ти откъде да знаеш, като си бил блясък в очите на родителите си още...

Няма как да забравиш кой е измислил смартфона с тъч екран, защото видимо не си знаел никога. :-) хахах. Много се забавлявам, като ви чета високопарните слова нз ябълковидните. хахаха. Освен смях будите и съжаление, хахах :-)

neXus

Истината е, че си доста ограничен човечец. Циганин с Андроид не съм виждал, но такъв с айфон - да. Кой викаш, че е измислил тъчскрийна? Я порови в нета, "аристократе"!!! Ще се опитам да позная - къщата ти е пълна с лъскави и лесноразвалящи се тракачии, които да "впечатляват". Ще ме извиняваш, но това говори за комплекс за малоценност. Един истински ценител ще си обзаведе къщата със старинни мебели, които от някоя стара епоха, които струват колкото няма да изкараш и за 5 живота. И определено няма да е с гейфон, а с дизайнерски модел за 10к $.

Нещата не са ти ясни, младо момче. Моли се с възрастта да поумнееш, че засега си... не ми се говори.

neXus

Искаш да ми кажеш, че ако почна да живея като парвеню и да се гъзарея, ще ми се изяснят, тъй ли? Съжалявам, не ми се живее по гейфонски - имам си достойнство...

Не знам защо се карате и обиждате всички тук . В крайна сметка всеки си купува това което му харесва. Аз също не харесвам Ейпъл. Имал със няколко Самсунга..но при последния си избор за телефон се двоумях между Галакси ноут 3,Нексус 6 или Експерия Z3. В крайна сметка си купих Експерията. И не съжалявам. Водоустойчив,20 пиксела. За мен е важен андроида. Защото виждам съучениците на сина ми с айфоните,за колко много игри се нслага да си плащат,както и за ай падите. Нашия си ползва самсунг таблет и галакси ес 2. Даже се двоумя дали да не си купя и компютър Асус хромбокс. Дори и без хард диск. В крайна сметка вече Сдто излиза от употреба,филмите ги има на нетфликс,на попкорн тайм..има торенти,външни хардове. Няма смисъл да плащаш,ако може да минеш гратис. С ейпъл са капиталисти и скъпари. Да им плащаме за въздуха освен. Единственния ейпъл продукт ми е айпод класик 160гб. Искам да,си имам дискографиите с мен. Това е..

Само Апъл и ЦСКА!

За Цска да.Само Цска. Ама и само Андроид. Аз не плащам на Ейпъл за всяко второ приложение. А и само като сложиш един ноут 4..до един Айфон 5 да речем..и айфона ми изглежда като макет на нещо. Като детска играчка. В 21 век сме и тясното високо видео на айфон е смехотворно просто.

Сложи го до 6+ и всичко ще е наред. До 6+ можеш да сложиш всеки телефон и надали ще го засрамиш. Най смешното е че Самсунг се присмиваха на 6+ за това че камерата му се показва малко а сега новите самсунги са с много по голяма издатина. Това не е ли парадокс?

Това с марката е все едно плод на реклама. Аз ако трябваше да избирам да взема акции, щях да ги подредя обратно първите 3 - Google, Microsoft Apple. Google е абсолютен монополист в интернета - опитват се да захапят всичко гадовете. Микрософт са монополист в настолните ОС. Apple е на рисков пазар, на който може по всяко време да отстъпи мястото на производство на тамагочита на някой друг. Добре че е бил Бил Гейтс да ги спаси навремето от фалит, но сега си държал някъде 10% от акциите им. Със сигурност бих предпочел акции на Самсунг - те произвеждат почти всичко. Сигурно и на Газпром бих предпочел. Та дори и на Кока-Кола, но те си дават половината печалба за реклама. Дори Дядо Коледа е тяхно рекламно произведение.

neXus

Ако трябва да коментираме точно по темата - "Най-скъпа марка", това означава, че потребителите им плащат най-скъпо /основно за лого и марка, а не за реални услуги и функции/, а получават по-малко от другите. Аз на тяхно място бих се срамувал да кажа, че са ме прецакали, камо ли да се хваля и да парадирам с това...

Не е точно така. Както по долу установихме надценките на s6 и 6 -iPhone са горе долу пропорционални -самсунга е малко по скъп за производство но и се продава малко по скъпо като крайна цена. До 5та серия самсунгите бяха доста пласмасови и не много скъпи но сега най -накрая направиха качествен не пласмасов модел и цените им хвръкнаха доста нагоре- по високи и от ябълката даже. Ябълката произвежда красиви и качествени устройства - часовника им спечели състезанието с подобните му Самсунг и други,лаптопите им са скъпи но велики,в София всички dj пускат на ябълка. Или поне по известните. Между другото утре ще си взема и един s6 едге доста е симпатичен на външен вид дано не ме издразни андроида- много гадна операционна система поне според мен. И на следващите новини за ябълката ще ти кажа дали ще се пребори с 6 и 6 + за титулярно място или ще го подаря на детето ми както правя с телефоните които не ми трябват.

neXus

Забравяш една подробност - малка, но съществена - единият е пълен с пшочти всички функции, измислени до момента, а другият софтуерно е 3-4 години назад, както и по свобода на ОС. За хардуер да не говорим - 2 ядърца и малко рам, с които ще правиш 5-6 неща едновременно, когато цъфнат налъмите. То и смотаната ОС няма да ти позволи, де. Аз не съдя за устройствата по външния вид, гледам какво могат да правят. А, също държа да не са лъскаво-контешки. А тва за Шит Уоч-а, надявам се, не говориш сериозно, щото Gear S-а може много повече неща, а отделно батерията му издържа 3-4 пъти повече.

ТоА ейпъл си е чист БУЛГАРПЛОД от миналото.Ама модерни.

Това е истината. Наздраве за бъгавите ОС-ки и пластмасовия хардуер-има от кого да се учат.

тъжно е сам да си казваш наздраве, зомби ле :)

Балонът се надува, Надувайте момчета, Да стане на парчета, Пук....

neXus

Ne. Няма как да стане това. Комплексари по света винаги ще има, а и кампанията за промиване на мозъци тече с пълна сила. Дори комплексарите, търсещи показност, да изчезнат, пак ще са нужни около 20години за да фалират, все пак са изцоцали огромни капитали от овцете.

Като гледам по голяма овца от тебе няма. Пак са ти навили пружината и в транс блещиш простотии.

Чшшш дрпльо,как ще говориш по света какви комплексари има като ти извън родната провинция не си излизал бе?Когато излезеш да видиш света как приема Епъл тогава може да говориш(само селските ти наблюдения от "варненските "плейбойчета" не в ършат работа).Това че ти ще се пръснеш от злоба и комплекси си е твой проблем,не го изкарвай върху другите.

Ами че тя ако не е най-скъпата айзомбайовците ще са нещастни, че няма да могат успешно да си избиват комплексите като го изплякат на масата в някоя чалготека

Бхаха! Ситуацията няма нищо общо с .com периода. Това са компании, чийто продукти и услуги ползва всеки. Няма как да е балон. Поне не в близко време.

"Така четири от петте топ марки принадлежат на ИТ компании." === Ситуацията започва да заприличва на Dot Com балона от края на 90-те, който се пръсна доста кофти...

Пак ПР-че за огризката и за пореден път ябълковидните изпадат в екстаза, все едно фимрата е тяхна. хахах :-) Навирват гордо нос и обясняват на всички други какви са смотани, хахах :-)

Явно си доста глупав за да кажеш че е п.р. На айпъл. Това не е класация на уикенд или жълт труд а на форбс, прочети малко - винаги помага. Обърнал ли си внимание че ябълката никъде не се рекламира а самсунга има реклами в цяла Европа навсякъде. И за да не те боли от цената на продуктите им купи си акции и печели от епъл . Аз си купих през 2013 и досега съм напред с над 20 бона.

neXus

Ама верно ли шитнята не се рекламира нигде? А не е ли по-почтено да пуснеш реклами, показвайки качествата на продукта си, отколкото да плащаш за ревюта и подкупваш медии, които да заблуждават потребителите?

Хаха, не рекламирали епъл... А продуктовото позициониране във всеки един филм явно не го смяташ за реклама?

по скоро лузърите като теб сте в екстаз.Като видите думата Епъл и вече сте се наср*ли.

Чакаме да се разхвърчат плюнки и храчки от варнеските тъпири nexus и аз!

Ето виж как темата не е започнала и ти вече си се изходил... комплексите ти са безгранични.