Коментари - Намериха етилов алкохол на комета | IT.dir.bg
назад

Намериха етилов алкохол на комета

Две нови сложни органични молекули - етилов алкохол и най-простата захар гликоалдехид, бяха открити на кометата Лавджой.

Обратно в новината

Коментари - Намериха етилов алкохол на комета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега ако засадят и тревица ....

най-вероятно е минала покрай руска станция

Такааа... На тази комета някой е варил ракийкааааа. Има всички налични производни, не е ясно от какво - сигурно е намерил някоя не обрана джанка в космоса...хаааааааа

Такааа... На тази комета някой е варил ракийкааааа.

А някои казваха, че космическите изследвания били скъпи и безполезни... Я вижте какви съкровища щъкат из космоса :)

"Учените са изследвали Лавджой с 30-метровия телескоп в Сиера Невада, близо до Гренада в Испания" Будали! Нека сега някой да ги изпревари и да изцърца алкохола. На тяхно място щях да си трая.

Руснаците ще да са.. :D

iham

А не може ли да се съберем доста хора и да си платим курса до кометата и от там да ни пуснат един маркуч, сериозно питам....

Бялата Златка с еднопосочен билет!!!

руснаците отдавна са кацали на тази комета. да разровят и ще намерят сдъвкани кисели краставички покрай алкохолната молекула

Руснака, като гаврътне чашката с водка и помирисва краствичката (или филийката с хляб върху чашката). Сдъвкана краставичка (аз лично) не съм виждал!

напротив руснаците не са стъпвали там иначе нямаше да има алкохол по-скоро това е македонска комета :)

Това че тези молекули са прекурсори към аминокиселините е хубаво нещо, въпреки че аз има забележки по отношение на такива пожелателни твърдения. Мен повече ме интересува обаче защо Стенли Милър и други ентусиасти след него въпроизвеждайки хипотетичните условия на Земята в хипотетичното далечно минало, не успяха да синтезират нужните за живота аминокиселни. Но и това не е толкова жажно. Всички знаят, че живите организми умират, но никой не е виждал умрял организъм да се самосъживи , въпреки че е доста богат на аминокиселини и необходими за живите организми органични съединения. Дори хората влагайки своят интелек тпак не могат да съживяват мътви организми. Странно ли е или естествено положение където прозира сянката на еднопосочната ентропия.

"...защо Стенли Милър и други ентусиасти след него...не успяха да синтезират нужните за живота аминокиселни." Знанията са ти остарели с около половин век. С опита на Милър са генерирани всички 20 аминокиселини, даже повече от 20. Самият Милър си е мислил, че е генерирал само половината, но едва по-късно, преди десетина години, е доказано, че е генерирал всичките. Има запазени мостри от оригиналния експеримент, има и повторни експерименти.

Лъжете като дърт циганин. Този експеримент не е признат от научната общност и се смята за провал. Но вие може да се опитате да посочите научен документ, където е демонстрирани резултатите от експеримента. Интересно е как по времето на този експеримент не са успели да анализират резутатите. И за какво го правят ако не могат да ги анализират. Какво ли ще е причината? Махмурлук или лош късмет? Вие какво мислите по този въпрос?

Всъщност въпросът ти беше "защо". На този въпрос също има отговор. Опитът е правен преди много години. Някои от аминокиселините са генерирани в много малко количество. По онова време е нямало съответната техника, с която да са идентифицират тези количества. Преди десетина години всичко е проверено с прецизна техника и са открити не само 20-те аминокиселнини, но и още 5-10 други аминокиселини.

Защо с модерната техника за анализ, резултатите от този експеримент не са потвърдени? Защото всички 20 аминокиселини технологично не могат да се синтезират по този начин. Затова експериментите не се демонстрират в час по природознание, въпреки че апаратурата е ефтинджос. Това са разбрали учените по-късно. А самият експеримент изключва случайността, защото продуктите от йонизирането на газовете са отделяни в специален съд извън зоната на йонизация на изходните газове, което в природата няма как да се случи. Тоест самоят експеримент не имитира естествените условия. Но привържениците на митичната еволцията като вас както винаги не са силни в детайлите.

Две молекули открили. И едната (50%) на ракийка. Колко ли требе по толкова,че да си напълня дамаджанката?

и тя е убявена за руска

БАКА започна подготовката за мисия. :D

И с тази новина се докава моята дългогодишна теория, че България има секретна космическа програма.

Ако вземат да открият и бидон с кисело зеле и каче сланина, работата е ясна.

НЕ СЕ РАДВАЙТЕ! ЩЕ СЛОЖИМ РАЗХОДОМЕР, ЗА ДА СИ ПЛАЩАТЕ АКЦИЗА!

Идеален сюжет за следваща серия на ''Особености на руския . . ."

А бе колко е е тя кометка. Да се съберем аз шурата и баджанака, до утре на обяд да сме я пресушили!

извънземни пияндурници!

да внимава тая ракета да не отидат клек шоп бойс от Атака да я разследват

НАП да провери дали е платила акциз. Вероятно там има милиони литири и ако им вземат акциза, Бочко ще може всеки ден да реже лентички на магистрали.

Стара ви е информацията. Руска сонда вече е на половината път!

Значи комета с алкохол и захар? Че какво друго му трябва на човека? кога е следващия полет?

К'ъв българин си ти бе? Пиеш без мезе. Българите пият със салата и мезе. Ти си някакъв скандинавец.

Етиловият алкохол е бил забравен от изгубени в космоса руснаци.

Не ще да е руски. Липсва киселата краставичка. Там има захар -- полски или скандинавски ще да е.

ми то на комета с такова име какво друго да открят .

Кара пила из космоса? Да и земат книжката и да свалят номерата...

E, щом има ракия в Kосмоса - добре сме. при това не е менте, може би първак.

Очаквам Руската космическа агенция да изпрати пилотирана мисия до там. Има защо ...

Дано падне в Сибир!

Кога ще пресече орбитата на Земята да залагаме варелите.

Грабвайте маркучите и да помпим !

Е как няма да има живот на тази комета ами я да кажат кога ще наближи до нас?

Руснаците ще летят скоро до там

Що пък само те? В САЩ има повече алкохолици от Русия. А, ако прибавим и наркоманите към тях, няма кой да стигне САЩ... Нищо лошо в пиенето...проблема е как се контролираш след него...

В САЩ има повече регистрирани алкохолици. Ама нивото на регистрация е много ниско. Изобщо най-много пият в Англия и Полша. След това Русия.

Да, възложил съм задача на Росавиакосмос да построи ракета и спускаем апарат който да вземе проби оттам. С контейнер за няколко тона.

вече са летелииииии

Иван Петров

да, и екипажа, отказва да се върне....