Контролиран от компютър мозъчен имплант прави хората по-умни

Тестове с хора показват, че лекуването на тревожност е възможно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ако го монтират на българин ще прегрее или ще се откаже от съществуването си ... :) Он българино всичко знае и от всичко разбира :)

Той българина от тия чипове разбира много. За тва болниците препълнени чака да му донесът руския Елбрус да си го носи в багажника на москвича!

Съгласен :-) Но сега ще започнат едни коментари за това как сме щяли да станем роботи, по малко хора и повече зомбирани машини. Много е жалко че болшенството с хора не искат да разберат че няма нищо страшно да си по малко "човек", защото за тях това означава да се сбогуват с неща с които са свикнали. Те не виждат че човека НЕ Е същият какъвто е бил преди 5 милиона години когато е скачал по дърветата и така не разбират и не искат да приемат че след още толкова, могът да са коренно по различни от хората днеска. Клише или не, човека трябва да се подобрява дори с риска да бъде обиден че иска да стане Бог - в което няма нищо лошо и дадено достатъчно време и амбиция, много възможно!!! Колкото повече контрол можем да имаме върху себе си и околната среда, толкова по бързо ще се развиваме. Разбира се, процеса има рискове, не е гладък и точно това се ползва като аргумент срещу напредъци в науката. Винаги давам за пример първата маймуна която е слезла от дървото и се е опитала да проходи на 2 крака през високите треви на Африка и какво му е казала майка му и другите от групата "Ти си глупак. Там долу в тревата не можеш да виждаш така добре както от дърветата и ще станеш лесна плячка за някой тигър който дебне из полята". Резултата е на лице...потомците на тази маймуна строят космодруми и потомците на тези останали по дървета гледат тъпо и със зъби си чистят бълхите от гъза!!!

Гледам, че тролчетата вече са се отчели в коментарите.

Или са ги изтрили или тролчето си ти. :) Коментарите които виждам са съвсем на място. ;)

деянието ми навява ....психологически pegging.

Хората обикновено се страхуват от неща, които не разбират. Светът става все по-сложен, а повечето хора не стават по-умни. На всичко отгоре, новите технологии дават възможност да се чуе дори мнението на откровени глупаци.

Чудесно. Депресиран съм защото виждам социалната и икономическа измама навсякъде. Лъжите на управляващите, войните, бездомните, безчинствата с ваксините. Бият ми един чип и започвам радостно да блея като овца, без да ми пука за нищо. ЕБЕТЕ СИ МАЙКАТА, НЕЩАСТНИЦИ ШИБАНИ!

Това е много хубаво, но защо не споменат, какво друго приложение може да има този имплант, освен в качеството му на "стимулант"!... Само си представете армия от чипосани войници, напълно подвластни на тази система...

Типичната западна медицина - лекува симптомите, а не причината. За всяка депресия и болестно състояние си има причина. Ако само лекуват симптома (депресията), то причината ще остане. А симптома е състоянието, което сигнализира на човека, че нещо не е наред. Премахвайки обратната връзка тяло -> човек, би превърнало човека в зомби. Ще продължава да си прави същите тъпотии, които му съсипват здравето, но чиповете ще го помпат с хормони на щастието без да си ги е заслужил. Това неминуемо ще доведе до нови болести, с които тялото отчаяно ще се опитва да си каже, че злоупотребяваш с него. Тогава отново ще идеш да ти боднат още 2 електрода, които да стимулират друга част от мозъка ти, само и само да си "постоянно щастлив". А това е невъзможно и ненормално. Съвсем пък няма да говоря за възможната употреба за зли цели. Ако в САЩ и Европа има какво да те пази законово, то в Китай тази технология може насила да се употреби за умишлено зомбиране на населението.

Езикът, на който мислиш е едно от нещата, които определят начина ти на мислене. В английския отсъства дори дума, с която да обозначиш понятието "разумен". "Self aware" е само една от характеристиките на разума, но не го описва пълноценно. "Reasonable" и "rational" могат да описват варианти на поведение на разумно същество, но нито са изключителни за него, нито могат да го дефинират. "Smart" и "Clever" въобще са нещо друго, а "Sentient" (именно "чувствен" най-често се употребява от тях там, където ние бихме казали разумен) пък въобще е блестящ пример за отказ от мисловна дейност, религиозен фанатизъм и двоемислие, заложени на ниво базови понятия при формирането на езика.