17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Швейцария нетът винаги е бил скапан, за сметка на това - ужасно скъп. То там, всъщност, всичко е предимно скъпо.

ама който го мързи или е скръндза - духа супата съответно...

Нашият интернет - има с какво да се похвалим!!! Държа да отбележа, наистина в най-добрия смисъл!

На национално ниво не би трябвало да има някаква разлика откъде пишем мейли или се провежда телефонно обаждане. В смисъл дали си в офиса или от дома.

Допълнителното натоварване би дошло от работещите от къщи които контактуват с машината си в офиса през RFB (VNC), remote desktop, кво беше онова, teamviewer и подобни.

най-много трафик иска видоето и то с висока резолюция. VPN трафика го има но е значително-по малък от видеото. Може да има много видео конференции които дърпат.

Велика е Швейцария обаче нашата комуникационна инфраструктура макар и развивана неоптимално и с излишни разходи със сигурност ше издържи по-добре натоварването. На практика по оптични кабели вероятно сме водещи в света. Говоря за опорната инфраструктура. Самият достъп до клиента не е от значение толкова за сигурната работа на мрежата. Вероятно като по-умни швейцарците са развили по-оптимална мрежа без огромни излишъци в капацитетите. Така, че джиткайте здраво и дано тази криза подпомогне електронното управление и цифровизацията на държавата и нацията. Амазон назначава 100 000 души например за да обслужи продажбите. По памет Амазон с търговиите си е най-голямата въобще компания в света. Преди 10 години например Проктър енд Геймбъл може да са били напред ама днес са далеч назад. Нациите , които а по-напред в цифровизацията и електронните услуги по-леко ще преживеят.

Преди вече доста години гледах немско предаване. Оплакваха се колко зле им им е интернета. Че изобщо не го изграждат по места, все от финансова гледна точка. Колко много плащат за ефирен и картинка се зареждаше като при диал-уп-а на изрисуващи се линийки. Даваха по държави как е интернета в Европа и ние бяхме на трето място. Първи май бяха Естония, а втори Литва или Латвия бе. Но в общи линии целият източен блок бе с много по-добър интернет от западняците. ;) А немците и следят за приатско съдържание и други неща. Не случайно им викаха по едно време Щази 2.0 .

Вече е 1 ГБит навсякъде в германско, но иначе си прав - скъпо и мудно става много след БГ или Австрия или който и да е друг ... да не говорим, че все още има много зони черни дупки без мобилно покритие, но това всичко е заради монопола. Същото е и с влаковете - ДБан е трагедия - скъпо и несигурно

Къде са сега троловете който обясняваха че 5джито било само за игри????

Явно 5 г им е понижило имунитета, или IQ, макар, че по-надолу от това няма накъде.

Чесно казано очаквах някой с минусите да ми обясни къде бъркам(може би им казвам неудобната истина) или просто им окапаха опорките.