17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде сега вече ще има килимче и камила на марс А мъск ко прати? Малко пакетче с обещания за десетина милярда

И какво прави логото на Mitsubishi на тази ракета? Арабска ракета е понятие нонсенс ...

"Сондата беше изстреляна с японска ракета носител "Н2А"..."

Има ли поне ЕДИН арабин,който да в завил едно болтче или да е написал е син ред от софтуера на арабската сонда? Щото съм им виждал ит-тата към министерствата -не могат да си настроят собствените лаптопи към собствените им рутери или да пуснат тв бокса на шейха при визита в хотел в София. Добре Че са индийците и други азиатци.

По щяха да се зарадват ако имаше ядрена глава на борда и управлението да е в тяхни ръце! Но, все полека и до там ще стигнат. Парите изстрелват в орбита какво ли не!

Нефта свършва и от една пустиня тръгват към друга. Само камилите липсват

Дано да е успешна. Стискам палци.

И кое по точно от ракетата или тази сонда е произведено в ОАЕ?! Най вероятно арабите само са платили на някои други страни да им построят тези неща! Не бих се учудил ако са наели и чужденци в котролният център на мисията, който трябва да управлява сондата!

Да така са направили. Използват парите за да си купят технологии. Какво лошо има?

Ракетата е японска "H2A", а на борда на сондата има три построени в САЩ научни прибора: — ЕXI /Emirates eXploration Imager/ - Колорадския университет /инженери САЩ и ОАЕ/; — EMIRS /Emirates Mars InfraRed Spectrometer/ - Аризонския университет /инженери САЩ/; — EMUS /Emirates Mars Ultraviolet Spectrometer/ - Колорадския университет /инженери от САЩ и ОАЕ/.

Някои правят сонди, капсули и ракети за многократно използване и т.н., а други усвояват бюджети, които винаги са малки и недостатъчни...

тъпаците пишат глупости несвързани със статията.

Така си е. Типичен пример в това отношение е НАСА. Телескопът Джеймс Уеб трябваше да бъде изстрелян 2007г на цена от половин милиард долара, а още си е на земята, а цената удари10 милиарда. За кораба Орион от отменената програма Констелешшън досега са изхарчени 19 милиарда и няма нито кораб ни ракета.

Ето къде се е "скрил" Черепа ;))

Мъск бил ГЕНИИ.. Ха ха ха.. И какво му е гениалното, направил електромобил със 7000 батериики за фенерче.. Алоо евреин долен спонсориран от американският данъкоплатец, ние правехме електрокари преди 50 години. Защо не пишат КОЛКО струва ремонта на използваемите степени след тези температури и стресове след старта.

Нанайси, тъпако, личиш си от 100 километра, колкото и да сменяш никовете. Такова уникално малоумие трудно може да се скрие.

А как ги правехме тези електрокари, специалисте? Нали 80% от агрегатите и детайлите бяха внос от Второ направление, с долари! А после ги продавахме в СИВ за рубли?! Пълна загуба на дефицитна валута. Гениална икономика! Нали!

Кое пък е било внос и то за валута в електрокарите, бе смешник?

Не мога да разбера, защо нещо си, се опитва да каже пак нещо си, когато няма и зрънце разум в кухата му тиква!?

Електрокари верно че правехме, ама със 90% вносни части.

един гении, много гений...

Мутрата подари милиарди на Доган/Пеевски. Ако бяхя крали наполовина и България можеше да изпрати мисия!

Снощи, като четох анти-НАСА съмишлениците си тук, и изведнъж ми дойде прозрение: Спейс-Екс май действително ще се окаже една класическа пирамида. Раздухват неизпълними цели (Марс и т. н.), прибират трилионите - и кой откъдето е. Досега не се бях замислял - но това май наистина е най-сигурният вариант. Защо ли? Забравихте ли Аполо? Те направиха точно същото, още преди 50 години. Разликата е, че: 1. Аполо трябваше да се докажат, така че трябваше да заснемат фалшивите филми "от Луната". 2. Мъск може да мине и без да се доказва. Овци много. Те ще вярват до последно, така че е достатъчно просто да отлага "мисиите", ако ще и с десетилетия. Той няма и друг избор де, защото един фалшив филм за пътуване на хора до Луната или Марс сега е абсурд да мине пред публиката като реалност, както стана с Аполо в наивните десетилетия след изобретяването на Телевизията. Сега няма как да стане. Колкото и тъпаци да има тук. Просто ще го разнищят и унищожат хората. Винаги съм казвал, че е невъзможно в по-близката част на този век да има пилотиран полет до Луната или Марс. Това е неопровержимо знание, което имам, и мога да заложа всичко на него. Не се бях зачудвал обачкаква е реалната стратегия на Мъск (НАСА са ми доста по-ясни), но сега и това си идва по местата. Копеленцето просто ще разтяга до последно безсмислените си обещания - и нищо никога няма да се случи. Максимумът, който ще постигне Спейс-Екс, е каквото и досега - ще бълва шпионски спътници за американските изроди над целия свят, и най-много да качи още някой трътляк до МКС-то. Това е. Извън ниска земна орбита нищо не могат да направят - дори и да искат.

Да позная - вярваш че ваксините водят до аутизъм и че земята е плоска, нали? ... и шефа лош човек, не дава повече от 700 лева и това си е :-) Сладур!

Чел написаното от дежурните плюваци от позитано 20 срещу САЩ и му дошло прозрението! Ха, Ха, Ха ..., твоето прозрение като на жабата, видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак ... А не се ли сещаш другарьО, че това е поредният пирон в ковчега на умиращата рушняшка "космонавтика"? Ама от къде можеш да мислиш и как като в главата ти само червени мъгли витаят! Знаел, казал, видял, "мислил", ха, ха, ха, .... свАли крака, жаби не подковаваме!

Прав си. Овце много. Но нали точно на тези овце разчиташ, като пишеш коментари. А може би искаш да бъдеш техния коч? За овчар нямаш необходимият интелект.

Ай тия построиха джамия и на Марс, с което се доказа върховенството на Ислямската теологична наука!

Ко, не!