Коментари - Boeing отлага старта на своя космически кораб | IT.dir.bg
назад

Boeing отлага старта на своя космически кораб

Стартът на космическата капсула на Boeing бе отложен за 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - Boeing отлага старта на своя космически кораб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно защо ли.....Да не би да е свързано, с това което се случи на Челинджър и Колумбия? Да няма пак -бумммм...И опечени луди крави?Абе луди крави! Я си летете на руските Съюзи! По-надеждни, от тях няма!Факт!

Днес Boeing представиха компютърен 3D модел на своя кораб. Тъй като никарагуанският студент, който им е направил в свободното си време 3D моделът е заминал на бригада, Boeing са поискали още 300-400 милиарда за да направят ... още един 3D проект на кораба си до 2018 година. А ние тук се радваме на постиженията.

Русия няма собствен автомобил, всичко е под лиценз, вносни производствени линии и под западен мениджмънт. Успя да задържи пазар на ракетни двигатели, сега благодарение на умелата политика на Путин САЩ стават независими и Русия губи един единствен уникално конкурентен пазар. Да, много страни произвеждат ракетни двигатели, но руските са добри на цена и надеждни. Е, вече ще има повечко конкуренция и вероятно ще се вкарат много екстри чрез нов развой назапад, когато отпаден ценовата конкуренция при ембаргото на Русия. Путя вкара Русия в миналия век, където е неговото политическо мислене. Не бих го нарекъл мислене, а по-скоро нездрав рефлекс, заучен в КГБ. Русия ще се възстановява с декади от щетите, нанесени от тесноумен дребен човек, наместен в политиката по усмотрение. Такова подобно сложи и Първанов в българската политика - Станишев. Самият той си го отнесе, а България получи голям шамар в началото на влизане в ЕС, когато ефектът от това се забави с години поради некадърността на психопатчето. Слава Богу, че България не е империалистически пияндурски кенеф като Русия, че не се размириса нашироко, а само локално. Е, от ЕК предупредиха Станишев, че реставрир комунизма, но... кой вдява?! Днес се надявам добре да са го блокирали на доизживяване съселчето в ПЕС и под наблюдение в ЕК. Не е на позиция като Путя да продължава да осира.

Стига си писал истини! Пиши лъжи и ще ти слагат +

Вашите истини са много вавилонски, но кой ли честен и съобразителен човек може да излъжете с тях, когато фактите говорят против вас. Докато слугувате на плъта и по този начин на жреците на мамона с логио IHS , няма да има зазоряване за вас. Научи се да живееш с любов към Бога и ближният и стремеж към истината, за да те бъде през вечността. Останалото е човешка суета. Бой и се от Бога и изпълнявай Неговите заповеди защото това е всичко за човека.

"САЩ ще се избавят от зависимостта си от Русия". Само че засега тази капсула Starliner CST-100 ще се извежда на орбита с ракетата Atlas-5, която използва руските двигатели РД-180.

Американците са закупили руски двигатели за няколко години. Има съобщения , че са минали успешни тестове на метановия двигател на Blue Origin, който трябва да замени РД 180 . Освен това тази капсула би могла да се извежда с Делта 4 или дори Ариана 5 и в бъдеще Ариана 6 или ддори Японската HIIB. По начало сътрудничество намалява цената на космическите полети. В случая Русия губи пазар, а американската частна компания Blue Origin пласира новите си метанови двигатели , което е съществена стъпка в създаването на тежка ракета на частната компания.

Само има малкия проблем, че Blue Origin досега са летели до ниска орбита :)

За мен "Orion" + "SLS" си остава най добрият вариант за американската пилотируема програма! Боинг, Мъск ..бъск и други крадци на държавна копанка показват, че нищо не могат!

Хаха американчетата са смешни и жалки, правят се, че уж изолират Русия, а пък чакат те да им пращат ракети в космоса, големи отворковци

Ти сериозно ли ? Колко спътника имат американците в сравнение с руснаците ?

Що? Ти да не си ги броил? Но, мога да ти гарантирам, че фейсбоклука има 1 спътник по-малко благодарение на SpaceX :D

америка има наж мощната дежствуваща ракета делта ив , а и малки ракети ( пегасус) , но стандартът име е наж висок , което се отразява върху цената на ракетите. та те ползуват и чувди ракети , когато това е възмовно за да намалят цената. те имаха и имат една програма , която си поставяше за цел да намали цената на извевдания товар на ниска околоземна орбита 10 100 и дори 1000 пъти . та първата цел 10 е почти постигната от спацех. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Америка има най мощната действуваща ракета ДелтаIV , а и малки ракети ( Pegasus) , но стандартът име е най висок , което се отразява върху цената на ракетите. Та те ползуват и чужди ракети , когато това е възможно за да намалят цената. Те имаха и имат една програма , която си поставяше за цел да намали цената на извеждания товар на ниска околоземна орбита 10 100 и дори 1000 пъти . Та първата цел 10 е почти постигната от Spacex.

Boing са ВЕЛИКИ! Дори руския Аерофлот си купува Boing и то за много повече пари, отколкото НАСА са дали за руски двигатели :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Тия вашите руски ракетни двигатели можете да си ги забиете там, където ги забиват на ракетите! Тъкмо ще ви стане хубаво, като ви се подпали като на ракета!

През 2018 , ще установят , че имат нужда за още доработване и пак ще отложат. Това са милиарди долари , които получиха от НАСА , два пъти пвоече от колкото получи SpaceX. И докато SpaceX имат работеш образец на товарен и работят върху модифицирането му към пилотиран , Боинг само приказват.

Dimi

И аз си мисля, че SpaceX са далеч по-перспективни от Боинг... Определено са далеч по-напред от Боинг...

Боинг ще изядат СпейсХ, няма да дпосунат такъв голям проект да се даде на някаква фирмичка. Иначе си прав за това кето си казал.

те свястна тоалетна не могат да си направят за МКС, та ще правят космически кораби. скоро не са ли я задръствали пак?

То един руснак я задръстил, щото мислел че там му е мястото.

Исках да видя Boeing Starliner CST-100! И го видях - хем стар, хем лайнар!!! Е, как с такова да излетиш! Купуват и копират толкова години от руснаците и пак Starliner !!!

Мда, сигурно и совалките от руснаците са ги копирали и "Вояджър" и "Маринър", дето повече 30 години са в космоса и подават още сигнали и НЯМА НИЩО ДЕТО Е СТИГНАЛО ПО ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ, и други работи :) Ама нали ТЪП...НИ, като теб са "експерти" в материята, хайде да те послушаме ГЛУ...КО!

Dimi

А къде са сега совалките? Оказаха се прекалено скъпо удоволствие... Руснаците може да са всякакви, но заложиха на евтиния изпитан вариант и изоставиха техния проект... И какъв е резултата? Сега само те могат да закарат хора на МКС... фактите сами говорят... да не забравяме и сагата с ракетните двигатели...

Отлагат го до момента в който успеят да си купят двигатели от Русия

За съжаление Русия не може да отделя пари за развитие на космическия сектор и Роскосмос трябва почти сама да се издържа. За това са заели тази ниша с производството на двигатели. Също така и с транспортирането до МКС, дори в момента се отказаха от едно от собствените си места там за да спестят пари и да го продадат на друга агенция.

Dimi

Намерили са си начин за финансиране, за разлика от боинг, които само усвояват субсидия от държавата...

Не ги е срам! Не чуха ли, какво обеща президента на избирателите?

а могат и през втората половина на 3тата световна война да го пуснат ..... успех...

Май прекаляваш с гледането на руска телевизия.