Коментари - Хокинг: Трябва да намерим убежище извън Земята | IT.dir.bg
назад

Хокинг: Трябва да намерим убежище извън Земята

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел.

Обратно в новината

Коментари - Хокинг: Трябва да намерим убежище извън Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говори, е казано в Св Писание (ака Библията). Стигнали сме предел, в основата на което лежат естествени причини. Човешката дейност/воля само действа като катализатор за това. Вибрацията на планетата и всичко в/у нея се ускорява с всеки изминат ден и за да не се всява паника като до какво ще доведе това, ни занимават с глобално затопляне, създават "бежански кризи", изборни циркове, дрънкане на оръжие и пр. Ако човечеството иска да има бъдеще, т.е. да знае накъде да върви по-нататък, трябва да търси отговора на въпросите: Кои сме, откъде идваме, защо сме тук?Всичко друго, с което н и заливат и манипулират медиите и политиците/глобалистите, само служи за отклоняване на вниманието от истината и онова, което се готви.

На тая планета имаме всичко, но упорито си отравяме околната среда. Къде ще търсим подобни планети?

За да гледаме в космоса, трябва първо да се научим да гледаме в краката си. Едва тогава може да погледнем нагоре.

ПЕТЪРЧО ПОЗНАХ ТЪ ТИ СИ ВЕЛИКИЯТ ИНКВИЗИТОР ..... САМО ДЕТО СИ ОБЪРКАЛ ЕПОХИТЕ ...... ИЛИ ИДВАШ ОТ ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ ХА ХА .

Обичам разгонени лели!

Щом казваш. Е на такова логично обяснение се надявахме всички, как не ни хрумна без помощта ти.

гений

Какво е това изказване недоумявам: хората са длъжни да колонизират други планети Длъжни?!? Поредния, който май се е взел за Бог. Не отричам умствения му капацитет, но май вече няма кой да го спонсорира и у него е заговорил един друг капацитет...жалка картина.

хайде не се буквоядствай. Разбира се че трявба! И разбирасе че преводача се е унесъл. От край време си е яно че рано или късно трябва да населим и други планети.

Най-вероятно е казал, must или have to. На руски са го превели, и то съвсем правилно, като - должно. После нашия пишман "преводач" превежда, должно като длъжно и така. С други думи, всичко е наред.

Бегай ти в Нигерия. Ако не те пипне Ебола, Боко Харам ще те излекува перманентно с ампутация на главата.

Защо Човечеството трябва да унищожи и други планети ? Твореца няма да го допусне ! Погледнато отгоре ние сме напаст която не трябва да се разпространява в космоса ! Бог ни е дал шанс тук , но Ние го изпускаме !

Щом се определяш като напаст, добре. Но не приемам да говориш от мое име.

Ти не си добре, определено! Пий си хапчето, бе човек.

Защо Иисус Христос се бави а не идва веднага ???

щото има ферми да полива в фейса

Тоя не спря да ръси простотии. Пабло Куельо в количка. Във физиката го няма хич и го изби на проповеди за манекенки и олигофрени

Каза Дидо, световно признатия и изтъкнат физик...

Ти не си достоен да произнесеш името на Хокинг. Затова, мълчи си момченце неграмотно.

Тук било пълно с безмозъчни твари дето до вчера са си пили ракийката с Твореца и са играли карти с него,та са толкова сигурни,че го познават като женка си...ама дали пък нея я познават...

аз мислех, че циганите ще ни погубят а то било изкуственият интелект

нормално , като видиш само кой е автора на статията !

Елате в нашто село ба , всите къщи са празни ,е идат неакви черни космонавти обират джилязо и бакър де видят , и си одят!

И Бог създаде земята. Стивън Хокинг обаче не беше съгласен. Трябва да намерим друго убежище, каза той. Ми намери бе пич, нали си много умен, казвам аз. А за безбожниците ще цитирам една комунистическа декларация, която вярвам много ще им допадне. Бог е нямало, няма, няма и да има.

То добре, ама как да стане? На другите планети условията са неблагоприятни. - има радиация - няма подходящ въздух - налягане - температура

От безброй планети в космоса, все в някоя ще има подходящи условия, ако и да са безброй, че ги претърсиме сичките, времето е наше! :-D

Танас

И да се намери, тамошната флора и фауна ще ни разкажат играта за нула време. Имаме две възможности: да унищожим всичко живо и да си направим копие на Земята, или да се отървем по някакъв начин от сегашните си физически тела. Тегава работа.

Най добре да пратим циганите. Те са добре приспособими и се възпроизвеждат бързо . Идеални са за колонизатори . Закачаме по една ракета на всяка каруца, товарим ги вътре и палим фитила .

Съчувствам на Хокинг за това, че е в такова неблагоприятно физическо състояние, но ми се струва че цялата му кариера е посветена на бунт срещу Твореца поради това че се чувства ощетен от него. Но имено по този начин Твореца може да го тества. Популярността на Хокинг се дължи повече на медиите, които се грижат да сте "образовани" почти колкото и университетите, отколкото на неговите теории за черните дупки, но по ирония такива в действителност не съществуват. Те са математически обекти измислени на база теория която потвърждение в реалността, които не се съобразяват със свойствата на космическият вакуум, който е преносната среда за електромагнитните вълни и определя поведението на елементарните частици в него.

Виждам, че ги разбираш нещата...Сигурно си му светил на твореца, та ти е ясно всичко. Що не му се обадиш на Хокинг тогава, та да спре да се излага така. А извън шегата, нали се сещаш, че хора като Хокинг са ти дали възможността да напишеш високопарното си мнение тук и ние да цъкаме с език, колко си "вещ в занаята"...Хокинг просто иска да си обясни нещата, както и всички учени, впрочем и така бъркайки, налучвайки и откривайки почваме да разбираме все повече и повече, докато разберем аджеба как точно твореца я е свършил тая работа за 6 дена и кой е той.....Айде със здраве и не изкарвай, че да търсиш неизвестното е нещо лошо...

Нещата са ясно обяснени в Генезис. Въпроса е че на него и на много други това не му харесва. Хората искат да правят каквото си решат без да отговарят за това пред висш авторитет и това е основата на бунта против Бог. Но всъщност няма значение дали се бунтуват или не. Дали им харесва или не няма значение защото не те определят реалността в която живеят.

Състоянието му е смиряващо и човечеството е в подобна ситуация. ѝко няма Творец да бяга далеч ,но ако има да си стои на мястото си и да Го потърси и се помири защото няма къде да се бяга .

и бог създаде земята/библията/ човека така да се каже се появи от маймуната/дарвин/ ще ни се наложи малко да се поразходим за да разберем/ко/:)

Жители на Земята, както без съмнение знаете, планът за развитие на по-отдалечените райони на Галактиката предвижда построяването на хиперкосмическа магистрала през вашата звездна система и за съжаление вашата планета е една от тези, които по проект трябва да бъдат разрушени. Това ще продължи малко по-малко от две ваши земни минути. Благодаря за вниманието.

е душевна полюция на един островитянин, вдъхновена от лошото време на родния му край. Земята е космически проект едновременно с това междинна станция (у-ще) за разумните същества. Така че няма място за лошо настроение, а се възползвайте от възможностите, които тя предлага на душата.

Тоя тотално е изкуткудякал. Иска да му вярваме че Господ не съществува а дъщевременно не може да даде логично обяснение как се е създал космоса. Само догатки. Всеки въпрос предизвиква други въпроси. А дали Господ не го подлага на изпитание за да провери вярата му с болеста му?

Логичното обяснение е едно - всичко е създадено от Твореца. Други логични, а и нелогични обяснения - няма.

Остава логично да ни обясниш кой е създал твореца.

Съвсем наскоро Хокинг каза, че има бог.

ХОКИНГ или някой друг да каже как по - точно ще стане милиони или милиарди да напуснат земята

Пий по-малко, бъркаш бройката :)

Милиардите ще напуснат Земята по естествения начин - умирайки. За колонизация стигат и няколко хиляди да се заселят тук-таме, носейки със себе си знанията на човечеството.

този тип е абсолютно прав ние се самоунищожаваме и процеса няма да спре а само ще се засилва до момента докато не си поставим някакви по добри цели земята става тясна даже и не ми се мисли до какво може да доведе глобалното затопляне и замърсяване планът е много прост всичките пари от военната промишленост заминават в посока космос космическите програми на развитите страни се кооперират помежду си и ускоряват на макс ние като малка част се включваме в играта планът е без алтернатива и не е с въпросът дали а с въпросът кога защото въпросът кога показва дали ще е на време или ще е късно въпросът дали е просто излишен ----------------------------------------- ко

До 100 - 200 г. (най-много до 1000г.) е НОРМАЛНО да изчезне НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ (това на което му викаме демокрация, пазар, капитализъм и т.н.). НО подобно нещо се е случвало и преди: останали са и следи - ПИРАМИДИ и др. артефакти. Много вероятно е да има и други цивилизации след време тук на земята в течение на милиони години! По-интерсесно би било да се замислим как да предаваме знанията си през зивилизациите. За да не се налага да откриваме "топлата вода" отново и отново! И си мисля, че за подобно смирение не е нужна ВЯРА а РАЗУМ - защото вярата "обяснява", а разумът създава!!!

Между гениалността и идиотизма има само една крачка, която Хокинг вече е прекрачил

Аз лично си харесвам планетата и не мърдам от тука. Ако искате смятайте ме за тъп. глупав, ретрограден и т.н. - не ми пука, На който не му харесва - космосът казват е голям, прав му път и да прати картички.

Лошо няма. Въпросът обаче е - какво ще правиш, когато планетата спре да те харесва?

Колкото и да спре да ме харесва, няма как да е по-лошо от това, цял живот да съм затворен в една консервена кутия ( космически кораб ), да ям храна от друга консервена кутия. Между двата поста се разходих малко навън - пролет, свежозелено, хлад, чист въздух. Усещането за природа не го заменям и за всичките звезди във Вселената.

Не мисля че хиляда години са проблем. Все пак става въпрос за космология. Там един два милиона години напред назад не са проблем.

Не са проблем за Вселената. За нас са ОГРОМЕН проблем :)

Хокинг - моля прочети Р.Монро ;)

На новата планета ще преместим "златниат милиард"от човечеството а на Земята ще оставим незлатните милиарди!Или обратното!Г-н Хокинг е достоен човек но има съмнителни идеи извън астрофизиката!Проблемът със Земята и хората е МОРАЛЕН а не човешки!

Моралът не е ли човешко изобретение? Забавно е как надеждите ни да срещнем извънземен разум например, често са съпътствани с убеждението, че високоразвита чужда цивилизация ще е "морално" еволюирала. Като изскочи насреща някой октопод с бластер, иди му обяснявай кое е морално и кое - не :)

На октопода ще си му се вижда съвсем морално да разчисти терена за семейството си :-). Не знам някога по-висш вид да е бил особено загрижен за по-низшите или дори за по-нискоразвитите от собствения си вид.

Тоя,явно,не си взима хапчетата редовно!

Тоя с ник dp сам си слага плюсове, а на други пинуси. Знаем го номера с прокситата.

не знам къв е тоя номер с проските, но като си сложа на мен си плюс, веднага и минус се появява автоматично

Правя го само за постове с политическа агитация - в отговор на същото, което правят руските слуги от тролефермата. Веднага се вижда, когато някой го прави, естествено вижда се и аз като го правя. Тук го правих при оня дебилен пост дето щяло тия или ония да ги няма, очевидна селения и си беше нацъкал над 10 плюса само минути след като го беше писал дебилът. Сега гледам моите цъкания са към половината от общото цъкане, което е било в моята посока, т.е. противодействието ми на троловете е довело до по-реалистични оценки а не обратното.

хм, това може да го каже всяка една псевдо врачка, психоаналитик и дори всеки един средно и под средно интелигентен бг индивид. разочарован съм от това как неговите теории са супер популярни, той е суперпопулярен, но теориите са му пълен провал. тоя човек не заслужава да е известен с това. може единствено да е известен и евалата за това де, че с тая болест дето я има е супер издръжлив и не се предава. аз ако съм сигурно ще се гръмна

Няма никаква опастност от изкусвеният интелект. Човек не може да създаде интелект по-висок от собсвеният му интелект. Хората никога няма да разгадаят напъкно себе си и как функционира човекът, защото нямаме толкова развит интелект. Принципа е че за да разбереш една сложно организирана физическа система, ти трябва да си по-сложно устроен от нея. В тази вселена и при тези действащи физични закони винаги по-високият интелект създава по-ниският интелект. Посокота винаги е от горе надолу, а не обратното. Хокинг просто е продукт н арекламата но заслугите ми за науйката са твърде съмнителни.

не забравяй неизвестните... все пак не сме сами, убеден съм в това, а и има много неща които не се знаят от нас простосмъртните, но като изключим това, по принцип си прав... от горе на долу, но....

А не смяташ ли, че изкуствен интелект, създаден от човек и по-нисък от човешкия, е способен да унищожи човешката раса. В крайна сметка не е задължително изкуственият интелект да има чисто интелектуално превъзходство. Напълно достатъчно е превъзходството, което има в бързината на операциите т.е. машинните логически процеси или казано по-просто машината може да смята и мисли много по-бързо от човека. Ако по някакво стечение на обстоятелствата машините решат да унищожат хората превъзходството в скоростта на логическите процеси е достатъчно да натежи като решаващ фактор в борбата кой кого.

Програмите създадени от човека не мислят реално. Те изпълняват заложени алгоритми и са далеч от идеята за истински интелект. Винаги може един процесор да направи грешка и да предизвика неочаквани ефекти. оже програмите да имат останали логически грешки. Ако нещо се обърка това няма да бъде заради някакъв машинен разум, а заради не добре тествани програми и хардуер.

Тоест според теб нормален човек ако не може да вдигне повече от 60-70 килограма, той няма да може да създаде нищо, което да вдига повече от 60-70 килограма.

Аааа, значи това било интелектът!

Путлерасте, преди 100-и-няколко години такива откачалки като теб са казвали, че човек не можел и да лети. И са се клели в комунизма като в Бог и Майка. Ако зависеше нещо от теб, никога нищо нямаше да се случи на този свят.

Естесвения ни интелект вече ни погубвала за изкуствения - още не сме дорасли.

като учен,този би трябвало да даде по-разумно решение на проблема, но изглежда че не е съвсем наред

Месечино, земльо македонска, ке те освобOдимe

Да оставим руснаците и китайци тук, само така цивилизацията ще се спаси. Тези изроди съсипаха половиния свят - техния си. Не трябва да им се позволява да се разрушават света на другите.

той тоя освен да си намери парцел някъде по Орландовци...

Тука вече унищожихме всичко - давайте да се местим на друга планета и нея да сринем!

За пукане едва ли някому пука, но тия, които нямат любопитството/интереса какво ще стане едва ли ще са оставили нещо запомнящо се от някого следващото десетилетие, камо ли хилядолетие.

И да са оставили, все тая, славата на онзи свят ли да я носят? Плюс това какъв процент от човечеството оставя?

ТОЗИ НЯМА ВРЪЗКА С КОРАБА - МАЙКА !

По-скоро трябва да си пазим планетата. Не да плъзнем като паразити.

Животът е създаден (от когото/каквото и да е) да бъде динамичен. Ако има нещо сигурно то е промяната - и е направено точно така защото на всяка твар и се иска нищо да не помръдва и щастливо да си бездейства. Да спре това би имал силите само някой, знаещ повече от създателя на живота, идеята му е именно да не разреши подобно успиване. Или се разпълзяваш или те изяжда някой друг, който се е рзпълзял по-успешно от тебе, това е положението.

Колкото и да я пазим винаги има едни изроди дето няма да слушат и ще правят квото си искат , пример са Америка , Индия , Китай и още няколко дето не правят нищо за намаляване на вредните емисии. Отделно имам едни дето ламтят за кинти и помпат нефт колко си искат при положение , че вече има достатъчно алтернативи дето са готови , но не се пускат защото ще им секнат паричките.

А представяте ли си наистина да намерим годна за обитаване планета ? Аз си го представих...как съсипваме и нея с отровни газове и други самоунищожителни действия. Мойте уважения на физика, но руси глупости. Човечеството трябва да се осъзнае и да спре да се самоунищожава.

Ох ще повърна. Направо го товарете на първата свободна ракета и го пращайте.

Абе по-добре не, че ще оакаме и космоса...

фундаменталната грешка на Хокинг и на абстракционистите, които в последните десетилетия се радват на медиен комфорт е, че се опитва да измислят света такъв какъвто то им харесва и какъвто ще ги направи популярни сред някой научни среди и обществото. ТЕ се опитват да разберат света със мислене понеже всичко до един са дълбокомислени интелектуалци и между другото забравят да се съобразяват със фактите от наблюденията и експериментите. В резултат се опитват постоянно да нагаждат реалността към техните хвърчащи теории със статут на догми.

За опасностите от изкуствен разум. Подобни опити трябва да престанат. Прав е също така за нуждата да търсим други плаети за зааселване (но в основата на това не е толкова оцеляването на човешкия род - щотот тук думата има и "Господ"), а вроденият и присъщ на всяко същество стремеж към израстване:разширяване и завладяване на нови пространства и осигуряване условия за оцеляване на поколението си. Колкот одо интелектуалните концепции на учените имате основаниер да ги критикувате. Един мой приятел обичаше да казва "Ние не можем да разберем света, като се опитаваме се да го обясняваме, разсъждавайки, а постигаме това като виждаме онова, което искаме да разберем. Казано с други думи: ние разбираме нещата не с ума, а със зрението."

Не могат да престанат и няма да престанат. Много вероятно е "изкуственият" разум просто да е следващото заложено еволюционно ниво. На слука в борбата с еволюцията... :-).

Ако нашият вид, в тази му форма наистина изчезне, не бих казал, че ще е голяма загуба за Вселената. А всъщност на Вселената не и пука и грам за нас. Има ни, няма ни, все едно.

В голяма заблуда сте. Човека има мисия и цел на земята. Но дарвинизма отнема тази цел и затова изказвате подобни нелепости.

Съгласен съм с вас, очевидно е за всеки, че мисията на хората на тази земя е да акат!

Как ще стане да усвоим космоса като не е направен за тленни тела? Други са начините.