17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жълтите, а и краварите са си пример за репресии, геноцид, МЕГА шпиономания, съдизъм и МАНИЯ ЗА ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ПРИКРИТ ПОД ФАЛШИВИ ПРЕДЛОЗИ и с помоща на високи технологии.

Истинка валута е онази, на която хората вярват и ползват, а не онази, която някой чиновник твърди че е. След като все още не съм чул да има организации, които са прехвърлили поне част от всичките си приходи и разходи към някаква криптовалута бих казал, че към момента нямаме нова истинска валута, но сме тръгнали натам, защото никой не може да отрече, че реални транзакции се случват и то не само с оглед спекулативни инвестиции.

Еййй големи АНАЛизатори сте тука бре!!! Обяснено как Китай бил менте... Менте менте ама кой от вас е ходил да види на живо какво менте е!?!? Не че и те нямат сган,имат си ама на база какво е направено мизерията бледнее. П. П. Цървули докато на реда и дисциплоната казвате диктатура така ще ви @бът м@йк@т@ прошляци бездарни

Ако на нещо ново му се позволява да съществува - то е винаги във ваша вреда. Несъществуващите "валути" трябваше да бъдат забранени отдавна. Щом не са - значи изродите имат полза от тях. Засега. (Което е вреда за вас.)

Мангалът Мъск срина битконя НАПОЛОВИНА с един-единствен леко скептичен туит. И продължава рязко да пада в момента! А ако беше казал, че се отказва от него и си продава биткойните, щеше да го свали с 95% за една нощ!! Ето точно толкова струвате, нещастници!

Тая игра не е за всеки.Всичко е добре премислено и големите риби почти винаги са на печалба. В момента много хора купили на 50к+ панически ще продадат на 50% загуба.. след известно време биткойна ще е много над 50к и така... за който се занимава отдавна с крипто пазара нищо ново

Колкото яйцето и доматите са истински валути толкова и криптото е истинска валута. Щом можеш да купиш и продадеш нещо с крипто или яйца значи са истински. От къде на къде некви китайци и банкери ще ни казват кое е истинско. Просто искат контрол.

Ами като ти забранят да копаш или да търгуваш особенно в китай ще видиш кон боб яде ли :D Пък и айде купи си нещо с биткоини да те одрусат яки такси да видиш колко е яко

Аксиома: Парите са еквивалент на стока. Единствената стока е трудът. Всичко останало е продукт на вложен труд, изделие. Стоката труд се остойностява по два основни показателя - количество(време) и качество на вложеният труд за изработването на определено изделие. Парите са разписка, че притежателят им притежава универсална стока за размяна, каквато е трудът. Къде тук е биткойна?

Мани ги тия крипто глупости, ами кажи къде тук са UBI и т.нар. stimulus checks, т.е. пари на калпак...

Зад биткойн седят дебели сметки за ток и амортизиран хардуер

стойността на абсолютно всички пари е имагинерна. тя е такава на каквато сме склонни да обменяме пари за стоки и услуги. При националните валути, съответната държава се явява гарант, че дадени шарени хартийки или битове в електронната система имат някаква стойност, а не са просто шарени хартийки и прахосана ел.енергия. Зад криптовалутите не стои никой гарант. Виртуалните пари (пари които не съществуват във физическия свят, а само като запис битчета/байтчета в някой компютър, или чисълца в някой тефтер) въобще не са новост, има ги над 50 г. Китайският Юан включително. Предполагам единственото ново което Китайското правителство може да направи е да промени схемата на прехвърляне, да стане подобна на съвременните криптовалути, а не по аналог на общоприетата банкова система. Това само по себе си не смятам е наложително, съвременната банкова система си работи относително сигурно. Китайците са прави, криптовалутите основно се ползват от сивия/черния сектор или за спекула. Ако тези двете не те интересуват, то долар, юан, евро, лев ... ще ти свършат къде къде по-добра работа. Криптовалутите (вкл.биткойн) са поредния балон, който чака да се пръсне. Обикновено най-големите печалби от балон са в последната секунда преди да се пръсне. Тъй, че ако се занимавате с биткойни, не си правете погрешни илюзии, това не е злато, сребро, нефт ..., докато ни трябват тези стоки те ще имат стойност - малка/голяма... но ще имат стойност, дори не е долар, евро, юан, лев ... докато съответните държави които ги издават съществуват те ще имат стойност - малка/голяма, но все пак някаква. С биткойните то си е чиста спекула и хазарт. От хазарт както бързо се печели, така и бързо се губи. Радвайте се и експлоатирайте балона докато го има, просто не влагайте целия си живот в биткойн, защото може за секунди да се изпари всичко което си мислите, че имате. пп. в последните дни преди класиката в жанра - Холандския балон с лалетата да се пукне, са регистрирана сделка в която 3 етажна къща е купена за 20тина луковици. Всеки иска да е този получил къщата (струваща много), никой не иска да е този получил луковиците (струващи почти нищо). В момента на сделката няма как да знаеш кой от двамата си, същите луковици може би след седмица щяха да струват 3 къщи.

новината не е пълна. Чети в Капитал. Китай забранява криптовалитите за банките си.

Най-големите копачи обясняват че не копаели пари. И що няма видеокарти на нормална цена бе жълтури като не били истински?

За любителите на фиатните пари препоръчвам виртуалния китайски юан Така ще докажете на китайското правителство че не сте престъпник Харченето на китайски юани ще повлияе и на кредитния ви рейтинг в зависимост от това водка ли си купувате или книги на вожда Мао Американски стоки ли си купувате или китайски А с лош кредитен рейтинг няма да ви пускат дори във врака Друга полза е големите търговски вериги ще знаят за вашите хобита и предпочитания и рекламите които получавате ще бъдат нацелени точно за вас Най хубавото е че няма как да скриете пари под дъшека Правителството винаги ще знае колко сте спестили и ще ви даде съвет какво да правите с тях

всяко общество има право да прави избор за себе си, както намери за добре. дали става въпрос индивидуално за всеки от членовете на обществото или за избрани/неизбрани представители, които са допуснали да ги управляват си е техен проблем. щом на теб не ти харесва, това си е лично твой проблем, няма жизненоважна необходимост да имаш взимане/даване с китайци. мисли повече за това какво ти харесва/нехаресва в България и по-малко за това какво ти харесва/нехаресва в Китай. Руптай и се възмущавай от това в България. Това в България зависи от теб и е на твой гръб ... китайците в Китай не им бери грижа, имат си глави на раменете, те да му мислят.

Прав си в първото изречение. Само че в Китай обществото няма думата. Там всичко се решава от партията. Отуук нататък всичко което си написал е словоблудство и тъпотия.

Ама колко ви личи че плещите заучените фрази от преди 20 години! Икономист е прав за всичко което е написал, аз работя с китайски фирми и хората които са от другата страна нямат нищо общо с жълтурите на дребно. Говориш с интелигентни, разбрани и мислещи хора. Предлагат ти помощ да популяризираш продуктите им, предлагат ти помощ при сервизирането на продуктите. Отнасят се внимание към молбите ти, съдействат винаги с каквото могат. Срещу себе си имам адекватни хора, които държат да си информиран, които те поздравяват за личният ти празник или за националният празник на държавата в която си. И това е държава менте, с потиснати хора?

Точно па тия жълтите да обясняват кое било "истинско" и кое не, хахахахах! Аре нема нужда - страната менте. Да мислят как да плащат за Ковид жертвите по света, ей! Над 17000 души загинаха само в България заради тия изроди!

Китайското е истинското оригинално, всичко друго е менте!

Ама това е твърдение на Китайско менте.

Как е да загубиш 13 000 $ от стоиността си за два дена?

Държавата менте на чиято врата чукат "истинските" компании за да им произвеждат без пари а те да лапат гигантски надценки. Китайците са изключително умен народ, те мислят в дългосрочен план, за сравнение вижте западните икономики къде са и Китай къде е!