17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно па тия жълтите да обясняват кое било "истинско" и кое не, хахахахах! Аре нема нужда - страната менте. Да мислят как да плащат за Ковид жертвите по света, ей! Над 17000 души загинаха само в България заради тия изроди!

За любителите на фиатните пари препоръчвам виртуалния китайски юан Така ще докажете на китайското правителство че не сте престъпник Харченето на китайски юани ще повлияе и на кредитния ви рейтинг в зависимост от това водка ли си купувате или книги на вожда Мао Американски стоки ли си купувате или китайски А с лош кредитен рейтинг няма да ви пускат дори във врака Друга полза е големите търговски вериги ще знаят за вашите хобита и предпочитания и рекламите които получавате ще бъдат нацелени точно за вас Най хубавото е че няма как да скриете пари под дъшека Правителството винаги ще знае колко сте спестили и ще ви даде съвет какво да правите с тях

Китайското е истинското оригинално, всичко друго е менте!

Най-големите копачи обясняват че не копаели пари. И що няма видеокарти на нормална цена бе жълтури като не били истински?

стойността на абсолютно всички пари е имагинерна. тя е такава на каквато сме склонни да обменяме пари за стоки и услуги. При националните валути, съответната държава се явява гарант, че дадени шарени хартийки или битове в електронната система имат някаква стойност, а не са просто шарени хартийки и прахосана ел.енергия. Зад криптовалутите не стои никой гарант. Виртуалните пари (пари които не съществуват във физическия свят, а само като запис битчета/байтчета в някой компютър, или чисълца в някой тефтер) въобще не са новост, има ги над 50 г. Китайският Юан включително. Предполагам единственото ново което Китайското правителство може да направи е да промени схемата на прехвърляне, да стане подобна на съвременните криптовалути, а не по аналог на общоприетата банкова система. Това само по себе си не смятам е наложително, съвременната банкова система си работи относително сигурно. Китайците са прави, криптовалутите основно се ползват от сивия/черния сектор или за спекула. Ако тези двете не те интересуват, то долар, юан, евро, лев ... ще ти свършат къде къде по-добра работа. Криптовалутите (вкл.биткойн) са поредния балон, който чака да се пръсне. Обикновено най-големите печалби от балон са в последната секунда преди да се пръсне. Тъй, че ако се занимавате с биткойни, не си правете погрешни илюзии, това не е злато, сребро, нефт ..., докато ни трябват тези стоки те ще имат стойност - малка/голяма... но ще имат стойност, дори не е долар, евро, юан, лев ... докато съответните държави които ги издават съществуват те ще имат стойност - малка/голяма, но все пак някаква. С биткойните то си е чиста спекула и хазарт. От хазарт както бързо се печели, така и бързо се губи. Радвайте се и експлоатирайте балона докато го има, просто не влагайте целия си живот в биткойн, защото може за секунди да се изпари всичко което си мислите, че имате. пп. в последните дни преди класиката в жанра - Холандския балон с лалетата да се пукне, са регистрирана сделка в която 3 етажна къща е купена за 20тина луковици. Всеки иска да е този получил къщата (струваща много), никой не иска да е този получил луковиците (струващи почти нищо). В момента на сделката няма как да знаеш кой от двамата си, същите луковици може би след седмица щяха да струват 3 къщи.

всяко общество има право да прави избор за себе си, както намери за добре. дали става въпрос индивидуално за всеки от членовете на обществото или за избрани/неизбрани представители, които са допуснали да ги управляват си е техен проблем. щом на теб не ти харесва, това си е лично твой проблем, няма жизненоважна необходимост да имаш взимане/даване с китайци. мисли повече за това какво ти харесва/нехаресва в България и по-малко за това какво ти харесва/нехаресва в Китай. Руптай и се възмущавай от това в България. Това в България зависи от теб и е на твой гръб ... китайците в Китай не им бери грижа, имат си глави на раменете, те да му мислят.

Ама това е твърдение на Китайско менте.

Прав си в първото изречение. Само че в Китай обществото няма думата. Там всичко се решава от партията. Отуук нататък всичко което си написал е словоблудство и тъпотия.

Аксиома: Парите са еквивалент на стока. Единствената стока е трудът. Всичко останало е продукт на вложен труд, изделие. Стоката труд се остойностява по два основни показателя - количество(време) и качество на вложеният труд за изработването на определено изделие. Парите са разписка, че притежателят им притежава универсална стока за размяна, каквато е трудът. Къде тук е биткойна?

Мани ги тия крипто глупости, ами кажи къде тук са UBI и т.нар. stimulus checks, т.е. пари на калпак...

Зад биткойн седят дебели сметки за ток и амортизиран хардуер

Колкото яйцето и доматите са истински валути толкова и криптото е истинска валута. Щом можеш да купиш и продадеш нещо с крипто или яйца значи са истински. От къде на къде некви китайци и банкери ще ни казват кое е истинско. Просто искат контрол.

новината не е пълна. Чети в Капитал. Китай забранява криптовалитите за банките си.

Ами като ти забранят да копаш или да търгуваш особенно в китай ще видиш кон боб яде ли :D Пък и айде купи си нещо с биткоини да те одрусат яки такси да видиш колко е яко

Как е да загубиш 13 000 $ от стоиността си за два дена?

Мангалът Мъск срина битконя НАПОЛОВИНА с един-единствен леко скептичен туит. И продължава рязко да пада в момента! А ако беше казал, че се отказва от него и си продава биткойните, щеше да го свали с 95% за една нощ!! Ето точно толкова струвате, нещастници!

Ако на нещо ново му се позволява да съществува - то е винаги във ваша вреда. Несъществуващите "валути" трябваше да бъдат забранени отдавна. Щом не са - значи изродите имат полза от тях. Засега. (Което е вреда за вас.)

Тая игра не е за всеки.Всичко е добре премислено и големите риби почти винаги са на печалба. В момента много хора купили на 50к+ панически ще продадат на 50% загуба.. след известно време биткойна ще е много над 50к и така... за който се занимава отдавна с крипто пазара нищо ново

Еййй големи АНАЛизатори сте тука бре!!! Обяснено как Китай бил менте... Менте менте ама кой от вас е ходил да види на живо какво менте е!?!? Не че и те нямат сган,имат си ама на база какво е направено мизерията бледнее. П. П. Цървули докато на реда и дисциплоната казвате диктатура така ще ви @бът м@йк@т@ прошляци бездарни

Истинка валута е онази, на която хората вярват и ползват, а не онази, която някой чиновник твърди че е. След като все още не съм чул да има организации, които са прехвърлили поне част от всичките си приходи и разходи към някаква криптовалута бих казал, че към момента нямаме нова истинска валута, но сме тръгнали натам, защото никой не може да отрече, че реални транзакции се случват и то не само с оглед спекулативни инвестиции.

Ама колко ви личи че плещите заучените фрази от преди 20 години! Икономист е прав за всичко което е написал, аз работя с китайски фирми и хората които са от другата страна нямат нищо общо с жълтурите на дребно. Говориш с интелигентни, разбрани и мислещи хора. Предлагат ти помощ да популяризираш продуктите им, предлагат ти помощ при сервизирането на продуктите. Отнасят се внимание към молбите ти, съдействат винаги с каквото могат. Срещу себе си имам адекватни хора, които държат да си информиран, които те поздравяват за личният ти празник или за националният празник на държавата в която си. И това е държава менте, с потиснати хора?

Държавата менте на чиято врата чукат "истинските" компании за да им произвеждат без пари а те да лапат гигантски надценки. Китайците са изключително умен народ, те мислят в дългосрочен план, за сравнение вижте западните икономики къде са и Китай къде е!

Жълтите, а и краварите са си пример за репресии, геноцид, МЕГА шпиономания, съдизъм и МАНИЯ ЗА ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ПРИКРИТ ПОД ФАЛШИВИ ПРЕДЛОЗИ и с помоща на високи технологии.