Коментари - Учените правят космически квантов компютър | IT.dir.bg
назад

Учените правят космически квантов компютър

Международен изследователски екип представи първия проект за създаване на квантов компютър, способен да решава сложни задачи и да разкрива загадки в космоса.

Обратно в новината

Коментари - Учените правят космически квантов компютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само дето никой не казва че метода предосравя 10 000 пъти по малка точност !

засега няма да спра да пиша и плямпам, че квантовия комп е пълна простотия, защото съм си играл преди време с на ibm квантовите тъпотии :) засега единствени те дават възможност да "програмирате" на квантовата им измислица :) може би е готино за разни 'лапета или нубчета да кодят квантово:) но за серизни дългогодишни кодери т'ва им се вижда детска игра :) няма ви давам мно' линкове: research. ibm. com /quantum/ тествайте, може и да ви допадне... приятно разцъкване на 5-qubit quantum computer... засега единствено ibm дава такава възможност... ама 'ай' че мно' квантово стана и да си ходя да кодя нормално :) аман от физици и многото учени недоучени баси лайнарщината стана тая информатика пффффффф отивайте да редите кюби кубчета и да си мислите, че програмирате на супа-дупа якия комп оу йеее

Мноого си зле братчет! Дори не можеш да вденеш за какво става дума!

Той дори не успява да напише какво мисли...

БИНГО ! Една от задачите на квантовите компютри,която не се удава на класическите е разбиването на RSA и eliptic curve шифрите, широко използвани за комуникация,банки и какво ли не още. Та оттам иде интереса,космоса е за ала-бала.

Вчера, докато си сер.х в клозета, забелязах лай.а с необикновени качества. Мисля да дам предложение за проект към всички които спонсорират "учени" като описаните по-горе колеги дето разработват т.н. квантов компютър. За да са щастливи спонсорите иза да пуснат некой лев с който да си доживея до старини, ще нарека проекта Квантови Лай.а. Забележете ключовата дума "квантов". Нещо като "сезам". Ефекта е доказан, както се вижда и от горната статия.

Пичове, пак ви пускат поредната парлама и пак се отнасяте в издухани философии... Вчера новина, че квантовите компютри били внедрени на пазара, днес пък щели тепърва да ги тестват. Темата за ИИ пък стана тотална боза. Абе, не знам дали само на мене така ми се струва, ама след идването на Тръмп медиите хептен подкараха на свободен ход.

За разлика от другите коментиращи - не претендираз да имам познания по квантова теория и принципи. Но като се погледне назад във времето , всички големи открития са били посрещани първоначално със скептицизъм. "Това няма как да стане" винаги е било оборвано.

Не сте прав. Да вярваме в някакви мъгливи химери не е рационално поведение. Има доста промери в това отношение. В продължение на няколко века учени се опитват да заобикалят физичните закони понеже не ги разбират и да създават вечни двигатели. Досега не са успели и няма никакъв шнас да успеят. Защото това което е позволено от закона може, но това е забранено от закона, не може. И тук времето няма никакво значение.

"Досега не са успели и няма никакъв шнас да успеят" Иво, излагаш се. Тоя път пропусна да споменеш нещо за вавилонските шамани... поправи се. :)

Е да, говориме за що годе реални и смислени неща, които има причина да се вярва че може да станат. Мисълта ми е че всяка нова идея е много уязвима и ако я погледнем негативно, може в зародиша да я убием. Преди 20 години спорех с един приятел, че никога няма да има роботи които да правят кафе като им се провикнеш, защото не си го представях че е възможно. Сега се смея на тесногръдието си тогава.

сещам се веднага за перпетуум мобиле:)

До баба Гана. Смени си вече репертоара, че взе много да се повтаряш. Ясно е че си много тъп трол без въображение.

яз ку фана хурката щи дам един трол мрол гиди хайван с хайвана!

хората няма кво да ядът, те копутъри мопутъри нам'коси шми измислат...

42

Квантовата физика и механика са все още просто теории. Няма реализирана квантова технология в света. Съобщения от тук, от там ... но нищо действащо, работещо. Не помня чий беше "принципа", който гласеше , че "наблюдението на даден процес променя неговата същност" прави получените резултати от "квантов процес" твърде съмнителни.

А това пред което седиш в момента не е ли реализирана квантова технология? И моделът на атома е просто теория, но тази теория е в основата на целия технологичен прогрес започнал от началото на миналия век до наши дни....

Вероятно това ни е прадставата за нещо. Какво точно е, обаче не знаем. Например едно теоритично извънземно би описало нещата съвсем различно. А и поне 10 пъти физиците са откривали най-малките частици. ;) На база на опитни резултати, от начало тип има светкавици, статично електричество се стига до заключения. Например кучетата виждали чено-бяло. Дори те не възприемат нещата като нас. Делфини и други имат ехолокация. Така например сменили цвета на бутилките от бира в Австралия, защото някакви насекоми се бъркали, че приличат на женските им. ;) Сигурно света на хората е пълен със заблуди, но хванати последователности се спазват. Заради заблудите може и да се хипнотизира човек.

Доколкото помня твърдението е на физика Макс Борн. Може да не е известен колкото Айнщайн, а и не се занимавам с физика, но по изнесено заключавам, че е един от най-великите физици.

Казва се принцип на неопределеност на Хайзенберг. Иначе квантови технологии колкото искаш има реализирани. Например лазера е доста отдавна построен на принципи от квантовата теория.

наблюдението променя вероятността на 100%. ма си кух за да го схванеш:) Шрьодингер защо според теб дава псевдо-експеримента с котката в шибаната кутия:)

Неща като "потенциално неограничени възможности" вероятно не съществуват. Дори да може да правиш всичко, ограничението ще е личната ти фантазия и това което може да измислиш. Така че ограниченото мислене на създаващите компютъра, на 100% ще го ограничи, без да говорим за другите неизброими ограничения. Не знам дали е свързано, но имало някакъв много странен момент, при някаква реакция имало лъчи в обратни посоки. Като отклонявали лъча в единият край, се отклонявал и в другият. Това го считаха за моментна реакция. Но там по-скоро го обясняват, че макар да изглеждат различни лъчи за измерваната техника, то те са един лъч, наблюдаван на различно място. Все едно гледаш как плува риба снимана от две камери от различен ъгъл. Независимо че виждаш различни неща, рибата е една.

След еуфоричните игрички в стил Господ, сметката за тока ще им дойде много отрезвяващо...

Благодарение на това че има хора, които си "играят на господ" в момента можеш да постваш коментари за "безсмисления им труд" ;-)

Кои учени! Руските ли! МУХАХАХАХАХА

Не си смешен, жалък си.

Много неща бяха фантазия...А сега са ,,,реална фантазия,,.

Концепцията е нереална. Няма процес в природата, който да не става постеренно, а с някакъв измислен "скок". Реално такъв скок би трябвало да има "неограничена" скорост клоняща към безкрайност.

Ама да ти имам самочувствието. Нищо не разбираш от квантова физика и ръсиш мозъци. В микро света всичко е на порции(кванти). Няма проблем да се предава информация с безкрайна скорост. Прочети поне малко за свързани двойки и квантова телепортация и ако имаш акъл ще го разбереш.

Колегата че се е поизхвърлил се е поизхвърлил, ама и ти с последното ти изречение ;- ) Въпросните свързани двойки остават мистерия за най-големите мозъци в квантовата физика, какво остава за нас! Няма как да осмислим такова нещо! Мисля, че Бор беше казал, че ако не ти се завива свят само докато четеш за квантова физика, значи дори не си започнал да разбираш за какво иде реч.... :-)))

В микросвета порции? Има едни кванти при светлината, ама те винаги са свързани с H - константата на Планк. Другите кванти са малко поизмислени. Обаче константата на Планк дава граница, при сплетените двойки такава граница няма, т.е нещо не е в ред.

Дъглас Адамс е пророк! Първо идентификационната карта "Ident-I-Eeze", каквато първи използва Буш младши и я нарече "Real ID Card". А сега "Дълбока мисъл". Ами тези учени да прочетат книгите на Адамс и ще открият отговора на въпроса за...

Да вдигат петник на Адамс и точка:) Но за да е картинката пълна, трябват си артър дентовци, фордовци, рибки ... мишките щях да забравя! :)

Ще правят Deep Thought. Още сега мога да им кажа отговора, който търсят - 42.