"Кюриосити" засне най-облачния марсиански ден

Тънката атмосфера на Червената планета прилича на земната повече от очакваното

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и там "пръскат" за ковид

Абсурд! Незнам, кой вярва, че има марсоходи на майната си, че и хеликоптер в атмосфера с 2 атома на 10 метра един от друг.

Някой, който пише знае как се пишат най-често използваните изрази в родния си език и не дава акъл, докато е пълен лаик, ПОНЕ.

Много ми харесват изрази като "ниска височина" и "висока височина". Браво Гогов!

Я как балъците по-долу сасе хванали на тази фалшива новина. Че то с просто око се вижда, че това е Земята. Най-вероятно всичко е снимано в пустинята Мохаве и после преработено с фотошоп. Аз личн съм виждал на снимка пустинята Мохаве и знам как изглежда.

Да, възможно е и да е снимано на Земята, в пустинята Мохаве, и снимката да е използвана за по-удобно. Но все пак, това не значи, че новината е фалшива. На Марс наистина има облаци и това е установено. Просто автора като е нямал точната снимка под ръка... защо да не използва снимка от пустинята Мохаве, все пак пейзажите си приличат.

Браво КостаК! ЖеУезен си разбирач и разбивач на масови заблуди. Нема как да не си завършил астрофизика поне.

Аз съм бил там, на 3 часа път ми е.

Впечатляваща снимка, наистина.

"Марсианските облаци изключително изключително много напомнят на тези на Земята." Личи си изключително изключително много поетичната душа на автора.

И на Земята и на Марс облаците са колоид от типа твърда фаза- газ. Пуснете министър професор членкор доктор Денков да ги изследва, той е химичен спец по колоидите и бил у 2- та % най- добри ученгели у свето! Поне така го рекламираха.

НАДМОРСКА височина? А къде е "морето" на Марс? Иначе да, безспорно е интересно и красиво.

Не очаквай от "редактора" Гогов да мисли за такива дребни неща.. или за граматика примерно. Човека гони бройка, не качество. А и толкова си може.