Коментари - Земята е създадена след сблъсък на две планети | IT.dir.bg
назад

Земята е създадена след сблъсък на две планети

Земята - такава каквато я познаваме днес, се е родила след „жесток, челен сблъсък“ между две планети.

Обратно в новината

Коментари - Земята е създадена след сблъсък на две планети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

камъните са едни и същи , демек Камъните са си от Аризона -даже не са поискали от Канада, че е далече с автобус. То се едно да кажеш чехльо и Обама са президенти следователно чехльо е възникнал от сблъсък Обама - Меркел , но всички знаем че не така. Той възникна от цалувка между ББ и Меркел, защото ББ цалуна Меркел -не се е блъскал у нея.

От това можем да си направим два извода: - лесно са можели да фалшифицират американците кацането на Луната, защото и двете са с еднакъв произход; - различните камъни, донесени на земята от Луната всъщност се оказва, че трябва да са били неразличими :D

4.5 милиарда години. Едната планета с атмосфера другата не. Разликата е огромна.

Ако потърсите в Гугъл "Силен челен сблъсък е създал Земята и Луната във вида, в които ги познаваме днес", ще откриете статията на абсолютно същата тема, която беше на същото това място до преди няколко (милиарда) часа, но беше подменена и отлетя някъде из нета заедно със 176-те коментара към нея.

Пич, един милиард часа са повече от единадесет хиляди години. По-полека с числата

Както винаги американците са няколко десетилетия назад ,но както и да е.Че е имало сблъсък ,имало е,че е имало друга планета ,да имало е.Затова е и астероидния пояс.Дали със Земята или Марс ,а може и с комета, в крайна сметка планетата е била разрушена и част от нея може и да се е сблъскала с Земята.Може така да се е образувала Луната, която е пленена от гравитационното поле на земята.По интересното е след това-този спътник се оказва с точната маса да застане на точното разстояние с точното въртене,като винаги е с едната си страна към Земята.Така нашата мила планета се установява с постоянна траектория и от колебателно движение става стционарна.Е сега незнам каква е намесата но благодарение на това се е породил живота на Земята и продължава благодарение на Луната.Без нея живота ще загине за много кратко време.Поради някаква причина са се изпълнили много условия, като нито едно не може да се изключи и се е появил живота такъв какъвто го познаваме, на основата на водород и съединенията му.Малко е вероятно всички условия да се повторят независимо че има милиарди слънца.А дали това Бог или Природата го е сътворила,не зная.За мен Бог и Природата са едно цяло, има някаква сила която предопределя нещата и ние сме част от нея със и без нашето съгласие участваме в огромен проект.От нас зависи дали ще се самоунищожим или ще вървим напред.

информаця за простосмъртните ....истината е че луната е създадена от извънземните и никои не знае какво се крие в нея

"За тяхна изненада не са били открити различия в кислородните изотопи на камъните, които също така споделят общи химични подписи" - хихихик ми много ясно, щото "лунните" камъни всъщност са си от хаваите, мухахахахах

Ааа не така . а камъка който наса даде на кралица викрория , която от своя стана го подари на музеят в амстердам се оказа от антарктида .та такиви ми ти лунни работи , се случват по земята .

Путлерастки измислици. Камъните от Луната, подарени на 130 държави. САЩ подарява на българския народ две късчета от лунната повърхност, донесени от астронавтите на Аполо 17. Днес всеки посетител на Националния природонаучен музей в София може да ги види. Държавния музей Рийксмузеум, по-известен с холандските си картини от 17. в., обявиха, че са подложили лунния камък от Аполо 11, съхраняван при тях, на редица тестове, като накрая са установили, че изследваното късче не е нищо друго освен парченце вкаменено дърво, най-вероятно от Аризона. Преди да им бъде предаден за съхранение, лунният камък е бил част от собствеността на бившия холандски министър-председател Вилем Дреес. След смъртта му през 1988 г. близките му дарили камъка на музея. Т.е. НЯМА НИЩО ОБЩО с Английската кралица. И е 89 грама прекалено тежък, за да може да бъде лунен. Подарените камъни от НАСА са с малко тегло по 1-2-3 грама. Просто си тъпичък и си прочел някакви глупости по путлерастки блогове. Един лунен камък от 1-2 грама струва от порядъка на няколко милиона долара. Бегай събери няколко и продавай, тъпунгер.

ма как на сферата и се определя кое е челото за челен сблъсък, аз като топката ритам в махалата по челото ли я удрям или по дъто? Или просто са искали да кажат с макс. скорост са се джаснали ли? Демек яко, или че са се цунали по екваторите ... нз

А оня ден един имам обясняваше, че земята не само че не обикаля около слънцето ами и не се върти около орбитата си....даже даде нагледен пример на "правоверните"...А вие тука се занимавате с труда на някви си учени...

ОКОЛО КАКВА ОРБИТА НЕ СЕ Е ВЪРТЯЛА ЗЕМЯТА БЕ ОЛИГОФРЕН ?

В "дванадесетата планета" на Сичин пише какво точно е станало. При това на базата на хроники на шумерите. Май американосите са почнали и да четат...

Поредните глупости на американските учени

Айде да не подхождаме така. Това може и да е било реално събитие, а може и да не е. Засега те са изложили своите изводи от изследванията и откритията, които са направили. Това не значи непременно, че изводите им са верни, може да открият и още нещо, което засега им се губи. Но ако ти нямаш някакъв друг аргумент, който да предложиш, да казваш просто ей така "това са глупости"- това не те отличава с нищо от "глупостите".

Земята - такава каквато я познаваме днес, се е родила след жесток, челен сблъсък между две планети..... Нямало е никакав челен сблъсък! При челен сблъсък на нито една от симулаците не се образува планета след това, а астероиден пояс.Ударът е бил под ъгъл.

Всеки удар е под някакъв ъгъл. Пиши колко градуса си го изчислил :)

Боби, и аз съм вярващ, вярвам в Бог, такъв, какъвто е описан в Библията. Обаче има един голям проблем сред много съвременни вярващи- те НЕ ИЗСЛЕДВАТ и НЕ РАЗМИШЛЯВАТ върху Библията, четат я повърхностно, и каквото са видели от пръв поглед, каквото е казал пастора- това повтарят. При това го повтарят на инат, ей така, за да са на въпреки спрямо научните открития, за да демонстрират по този начин "вяра" (поне според техните представи) твърдейки, че едва ли не който не е съгласен, е в заблуда, няма вяра и т.н. Затова, съветвам те, изследвай внимателно книгите Битие и Йов, обръщай внимание на всяка дума и всеки детайл, даже най-добре потърси някой, който знае иврит, и забрави за общоприетите масови твърдения. САМ провери какво всъщност казва Библията. Ще видиш, че далеч не е толкова опростено, колкото масовата съвременна църковна пропаганда твърди (и поради което често християните стават смешни и неадекватни в очите на останалите).

Нищо лично но тези открития са съвременни а на мен не ми е известно Библията да има скорошен ъпдейт...? А и Библията е писана и пренаписвана хиляди пъти та не знам дали твореца все още има и ред в нея... Също така Библията е толкова всеобхватно четиво от което всичко от сегашния свят може да се изтълкува като made by GOD най е лесно като приемеш GOD търпиш богаташите не задаваш въпроси не роптаеш срещу власт имащия и прочие

Напротив, точно обратното. Първо- днес разполагаме с оригиналните текстове на Библията, такива, каквито са били. Библията не е променена (може да има различни преводи, с грешки в тях, но аз като говоря за Библията, имам предвид оригинала). Второ- Библията не е написана специално с научна цел, обаче който я изследва, ще открие неочаквани съвпадения със съвременните научни открития. Да, именно оригиналната, древната Библия! И трето- ако власт имащи се опитват да контролират някого чрез религия- те могат да опитват със всякакви средства, включително използвайки извадени от контекста стихове от Библията, но никога не могат да контролират НИКОГО, който търси, мисли, разсъждава и изследва.

Ама ти не знаеш ли, че според църковните канони нямаш никакво право да четеш и да размишляваш върху Библията? Каквото ти каже Църквата - това е!

А те не знаят ли, че също нямат никакво право да ми забраняват да чета и размишлявам върху Библията? :) Е, слава Богу, не всички църкви имат такива ограничителни канони. Та, относно конкретната тема, интересното е, че всъщност Библията не изключва наистина да е имало такова събитие- сблъсък на по-малка планета със сътворената млада Земя. Макар че според библейските текстове Луната има по-различен произход... Ще видим, нека учените да продължават да търсят и изследват.

Знаеш ли, че всъщност битие (Старият завет като цяло) е компилация направена от юдеите от всичко написано преди тях - шумери, вавилонци, египтяни, перси ?!- т.е. от народите, където по едно или друго време са прекарали в плен. И въобще знаеш ли защо юдеите не са припознали Иисус Христос като техния очакван месия? Защото в крайна с/ка това е истинската причина да подмамят Пилат да го разпне?!

Виж, аз далеч не знам всичко, но ти пък ако си мислиш, че знаеш нещо, дълбоко грешиш. Относно "написаното преди юдеите"- не "юдеите са преписали от по-ранни източници", а чисто и просто става въпрос за реални събития, преразказани от различни хора, НЕЗАВИСИМО едни от други. Например, ако Иван Вазов, и Захари Стоянов разказват за Априлското въстание, ти би ли казал, че по-късния писател е преписал от по-ранния? Същия е случая и с разказите за тези древни събития. А относно Христос, Пилат и юдеите- там вече по-добре не се напъвай да обясняваш. Да, знам много добре защо една голяма част от юдеите точно в онзи момент не са припознали Христос като техен Месия, обаче малко по-късно пак една голяма част от тях Го припознават. Но както и да е, това вече е друга тема, при това много дълга, сега темата е евентуалния сблъсък на две планети в едно много далечно минало...

"а отчупено парче от тях е формирало Луната. " Достатъчно кръглата сегашна форма на Земята и на Луната предполага, че са били в течно или пластично състояние при разделянето си. Затова "отчупва" звучи странно.

Откъснала по-скоро, отчупила не е точно

За тези размери всяко космическо тяло ще е с кръгла, почти като сфера форма. При високото налягане от собствената си гравитация, скалите и металите се топят и формират течно ядро и течна мантия. На практика ние живеем върху течна планета с плаващи по нея силикатни айсберги - континенталните плочи и почти всички тела с подобна маса, повече или по-малко, са такива.

Анджак. От ТЕЧНА планета не може да се ОТЧУПИ парче.

Моля ? Какво каза, какво налягане бе пич, какво се стопява? Отдавна е доказано, че размера не означава гравитация. Първо било взрив от нищото, после се разширявал и се връткал насам-натам,станали слънца, галактики , дупки...и все от нищото. Много материя,много нещо от нищо !!! Това са толкова несъстоятелни "научни" брътвежи,че вече е яд.Виж последните изводи на Ст.Хокинг...

Този Боби очевидно е изтърван от Четвърти километър и вече доста време не си е пил хапчетата...

На брой абзаци ли се плаща, че всяко изречение е нов абзац?

Другата вече научна версия е Земята, вселената и всико в нея е създадена от Творецът, като подходяща среда за поддържане на живот. Служителите на мамона обаче не искат да приемат тази истина, защото тогава вече ще загубят своят крехка сила и изворът на своята гордост и суета. Това е причината за тази оглушителна еволюционна пропаганда в масовите медии, особенно в последните години на този свят когато целта е да бъдат измамени ако може и вярващите.

Кефи ме чувството ти за хумор...Не всеки ще го разбере :)

Така пише в най-масовата, преследвана и горена от средновековната римска езическа църква, комунисти и фашисти богоборци, и оцелята с Божията помощ книга в света, която има силата да променя съдби и характери. Науката се съгласява с нея, за разлика от метафизиката за космичекската еволюция, която има силата да създава само парадокси и нейната производна митологията за биологическата еволюция която за тези които са внимавали в част по физика и химия, и не са изгубили навика си да мислят, е пределно ясно че е физически невъзмножна.

Танас

Хуморът на Боби е като сняг в Сахара - никакъв го няма :)

Друга научна теория е, че "творецът" е създал човека "по свой образ и подобие"! Като гледам, обаче, що идиоти е натворил - и той ще да е същата стока! И резонно възниква въпросът - може ли "висш разум" да направи такава голяма простотия? Отговорът е - ако е "висш" - НЕ!

Идиотията за която говорите идва заради греха и генетичната ентропия в следствие от него. Човекът щом се пусне от силната ръка на Творецът, който създава и подържа живота във вселената, изпада в жалко състояние. Но вие забравяте че на този свят има достатъчно умни и интелигентни хора. Те са по-близки да образът на Бога и го приемат го като единствено възможна причина за вселената и животът в нея. Без любов и истина няма живот. Те са основа на творчеството и живота.

Това го има във филма на National Gegraphic, който е сигурно на поне 7-8 години

ама от NASA имат снимка как е станало :)

Това не го ли пишеше и на шумерските глинени плочки.

Много ясно. Шумерите са направили тия плочи от материал отделен при сблъсъка и са долетели на тях обратно на земята когато се е охладила!