Коментари - Елън Мъск иска да прати 1 милион човека на Марс | IT.dir.bg
назад

Елън Мъск иска да прати 1 милион човека на Марс

Милиардерът Елън Мъск, основател на компаниите Tesla Motors и SpaceX, има голяма мечта – човечеството да колонизира Марс. Визионерът мечтае за милионна колония.

Обратно в новината

Коментари - Елън Мъск иска да прати 1 милион човека на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такава простотия. Тук лекарите не могат да излекуват хората от елементарни болести, тея се подигравата с нас, че ще живеем на радиацията в космоса, що не пробват пътво в Чернобил да поживеят? Теслите са добри, да се концентрира върху тях и носенето на сандвичи към МКС.

А КИСЛОРОДА- ОТ АМЕРИКА!

Елъне, може ли тоз един милион да са САМО цигани и евреи?

Нека отиде пръв, чакат го отдавна там.

БОЛНИ МОЗЪЦИ...

Вместо да правят 10 000 полета всеки да закарва по 100 души може прост да пратят един кораб с 100 рома - мъжки и женски. За 10 години ще са се народили 1 000 000 марсороми. Лошото е ,че заради тях марсианците ще почнат да емигрират към Земята и ще се напълни тука с извънземни.

Има една човешка поговорка "Всеки камък си тежи на мястото". Не можеш да напъхаш в USB входа захранващ кабел например (въпреки че съм виждал такива неща да стърчат от там че ума ми не може още да обработи тази информация). Така и с хората...те са създадени за тук а не за друго място. На другото място ще има нещо друго. Хем го усещаме с простичките си сетива хем се пънем за невъзможното.

Защо ще трябва да се преселват 1 млн. души за един век? На Марс няма ли да има АГ- клиники?

Един поход към Марс би бил много добър отдушник за човешките борби на Земята и двигател за прогрес. Много по-мощен и градивен от световна война (обикновено войните движат нещата първо назад, а после напред като ефект). Само че е добре да се намери я злато, я диаманти на Марс, че да има стимул. Билетът ще е толкова скъп, че за да си плати връщането някой трябва да изкопае 100кг злато поне.

Айде отново стигнахме до ФАНТАСМАГОРИЙТЕ..................!!! Айде нека първо направим колония на Луната, пък после да гледаме към Марс!

можем да му осигурим доста космонавти!!!

Не доста . Но 240 можем да осигурим

Човека никога по никаква причина няма да се засели на Марс. Безсмислено е от всякаква гледна точка.

Мъск. Ти си пръв.

ми да тръгва.. едно време мечтателите бяха учени.. а сега са милионери.. фарс

Абе с какви глупости ни пълнят главите тея бе?? Те от филма за кацането на луната не са правили опит да построят "лунна бъчва", камо ли да летят натам, тук се базикат с това някой да ЖИВЕЕ на планети без никакви условия и ресурси за живот. Те на нашата планета измират хора от глад, тея ще обясняват как някой ще им носи МакДоналдс и кока-кола със звездолети ?! Прехвърлете незабавно материала в графа "Обяви" със заглавие "Набираме пациенти" и сложете телефона на Раднево.

Кой е тоя филм, че нещо съм го пропуснал. Или имаш предвид тоя за Аполо 13, ама там няма кацане на Луната, защото е за мисия която не успява.

Да започне първо от Стулюпеново, Филиповци и Факултето...

Моля господина да си запише, че първия милион ще му го осигурим без проблем от България. Е, малко по-загорели ще са, ама като за Марс ще станат:-)

Не го приемаите сериозно но ако се укаже ,че Марс е населен и към 2000г. е имал населние от 240 000 души.

оня ден мина преброяването - 123 098 234 мил. сме, с тъпанарите, ако ти дойдеш ще станем 123 098 235, събирай куфара, довечера чартъра каца на полянката пред Карлуково около 21.00 ч., носи си родопско одяло, че покрай Луната налко застудява, пък сме лоу кост.....

аз ще ти пУкажа на теб. Оно я съм интеуект.

Значи 1 милион глупаци да уредят конфорта му на Марс, но той да се кефи на Земята, така ли?!?! Защо не даде пример-захвърля разкошният си живот на Земята и хваща марсианските чукари да бъде първооткривател и пионер, да даде личен пример!! То само с голи пари не става-нека раздели и съдбата на тия лековерници!!

Бъдещето е за мечтателите и авантюристите. Конете с капаци са в миналото цял живот.

Няма нищо лошо в това да има големи мечти . Все пак не забравяйте че той създаде компания за електронно разплащане , създаде частна космическа компания , създаде компания за изцяло електриески автомобили - автомобили които вече са надминали по поръчки продадените мерцедес "С" класа !!! . това е новатор . жалко е че дребни хора няма как да разберат мечтите му !!!

Все пак, да не забравяме, че тези, чиито компании се разраснат много, често започват да губят нишката между реалната преценка и грандоманията...

подобни глуповати изказвания са правени и за другите му реализирани мечти

Ти наистина ли вярваш в "мечтите" на такива като него? Явно си доста "добродушен"... Гугъл и ФБ за "доброто" на хората харчат милиарди за да покрият всяко кътче с интернет по планетата. Бил Гейтс прави безводни тоалетни (пести вода) и кондоми с графен (за ваш кеф:)), Уорън Бъфет и Сорос хранят гладните и защитават природата, САЩ защитават демокрацията по света. Евала на "благородните" каузи, който оцелее от тях се има за късметлия и го е страх да говори. Щом мечтите му са големи - редно е като Колумб и големите откриватели да застане начело на мисията, а не да си пие коктейла на Карибите и да следи новините и да изказва съболезнования на първите загинали (ако изобщо това някога стане ясно).

Няма нищо лошо в големите мечти - 1 млн балъка х $100 000 (минимум) = $100 милиарда, нека да е лято

Комунизмът е голяма мечта, религията, демокрацията също, а и републиката. Всички не успяха да доведат до утопията, затова пък милиони измряха за тях. В големите мечти има и лошо и то много.

Това не е работа за една компания, колкото и силна да е тя. Изграждането и поддържането на подобна колония ще изисква дългосрочно (и изтощително) насочване на усилията на всички държави в тази посока...

ако се пренасочат средствата от военните .... може и да има достатъчен ресурс.

Елън Мъск да даде личен пример и да се засели на Марс с едноместен космически кораб.

Изглежда напоследък се шири явление, известно като "Милионна болест". Волен очаква 1 милион избиратели на 5-ти октомври, Бареков ще открива 1 милион нови работни места, а наш Елънчо отвъд океана, за да не остане по-назад, ще пращя 1 милион души на червената планета...

Такъв проект щем струва не милиарди, а трилиони. Кой плаща?

Арменския поп!

На САЩ заемите кой ги плаща? Всички останали. Но поне това е нещо прогресивно, а не охранване на дебелаци и спекуланти.