Коментари - Комета ще се размине ”на косъм” с Марс | IT.dir.bg
назад

Комета ще се размине ”на косъм” с Марс

Всички космически апарати от международната марсианска флотилия - 5 орбитиращи и 2 марсохода ще наблюдават преминаването на комета близо до Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Комета ще се размине ”на косъм” с Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 30 години сред първите 10 най- продавани книги липсват таези с научна тематика. И светът се вижда как става все по - спокойно място за живот. И хората все по ограмотени.Науката си измисля.А религията какво да се каже тогава?

Прави ми впечатление как винаги такива статии съдържат сентенцията преди 4,6 милиарда години. Стига бе? Кой летописец написа това? Как са се запазили папирусите 4,6 милиарда години? Като си спомня какъв голям натиск имаше да се открие прословутия бозон на Хигс, една хипотетична божествена частица. И те я откриха. Иначе медиийте щяха да залеят организацията на ЦЕРН с злъчна критика за похарчените ненужно милиарди евра. Откритието го споменаха под сурдинка, но за да е пълна илюзията раздадоха почести и награди на "откривателите". Въпреки това научните среди ги гложди съмнението дали са открили точно тази частица. Те очакваха да открият и нейните посестрими според суперсиметрията, но тях никакви ги нямаше. И сега имат идея да построят 100 километров циклотрон за да се уверят дали това, което откриха е същото за което си мислят или нещо друго. Но могат да им гарантирам че цялата земя да опашат с ускорител, пак ще са на същото ниво. Тука грубата сила не върши работа от едно ниво нататък. Искали да пресъздадат условията на големият взрив, но как могат да знаят какви са тези условия, като такъв не се е случвал? За съжаление модерната наука се е превърнала в алхимия и алфизика и твърде малко се придържа към фактите и твърде много търси популярност сред широката общественост с идеята да създава фалшиво усещане за напредък в нея.

Слънчевата система се била зародила преди 4,6 милиарда години ? От къде са сигурни в това? Как откриват възрастта на кометите например? Невидими черни дупки, невидима тъмна материя, невидима тъмна енергия. И невидими измерения, които трябва да обяснят загадките в квантовият свят. Много екзотика и големи космически тайни грабващи въображението. Колко удобно е когато официалната теорията е пред сериозна криза пред фактите, да се измислят невидими явления, хипотетични разширяващи се пространства и допълнителни измерения, които не могат да бъдат наблюдавани, но математически могат да я закрепят поне временно. Mисля че някой учени сериозно трябва да си преразгледат теориите, след като са измислили 95 % от масата и енергията на вселената. Това не е наука основана на факти, а спекулативна митология или приказка за големи. Удобството на невидимaта материя и енергия е, че нагласяват резултатите от формулите, които иначе не могат да обяснят наблюдаваното поведение на космическите обекти според наложената теория, но в същото време не могат да се изследват. Имаш формулите обаче резултата не излиза. Добавяш малко повече маса тук и допълнителна енергия там и "о чудеса". Почти се доближаваме до действителността, която наблюдаваме. Алиса е в страната на чудесата. Така работи официалната космология днес. Сериозните дисциплинирани учени, придържащи се към наличната фактология са заменени от млади амбициозни учени, които още от университетската скамейка са развили любов към спекулациите и научната фантастика. Популярните "научни" предавания са пълни с такива млади учени, падащи си по-скоро по фентъзи, отколкото по логиката основана на факти. Телевизии от типа на дискавъри също допринасят за изкривяване истината и създават картина на постоянно прогресираща наука. Човека може всичко и едва ли не тя ще го направи бог. Колко безумно наивно. В действителност науката е сериозна криза поради сбърканите принципи.

А може би и ти ВЯРВАШ, че Вселената е създадена преди около 6000 - 7000 години - справка БИБЛИЯТА.

Когато фактите говорят и боговете мълчат. Много виртуална е станала днешната наука и човека си е прав да отбележи този факт.

Индийският апарат има мнооого сполучливо име, не мислите ли?

определено! Толкова е сполучливо, че дори няма смисъл да се разяснява, че е индийски, то си се вижда от името

Флотилията на Вашко да Гама, флотилията на Христофор Колумб..Флотилията на нейно Величество Кралицата..Марсианската флотилия..Аееее, мнофо флотилни станахме.. Сега вече може и да започват истинските кадри от "междузвездни войни" И ще гледаме реално продължение на " Империята отвръща на удара"

абе просто подобни статии не са за маймуняци

TИPAMИCУ

За разлика от теб не се крия и съм регистрирана потребителка а ти си един анонимен "господин никой" Но това е присъщо на мишоците като теб да църкат от дупките си.

Някой има ли идея как определят възрастта на космическите обекти във вселената и на самата вселена, която е на възраст между 13 и 15 милиарда години според официалната космология? Както може би повечето знаят тази възраст идва от ТЕОРИЯТА на големият взрив. А тази теория изградена на база погрешната интерпретацията на червеното отместване в спектъра на светлината идващо от по-далечните обекти на вселената. Този ефект е силно проявен при активните галактически ядра наречени квазари, които първи американския физик Хъбъл е наблюдавал и е интерпретиран като доплеров ефект, предизвикан от отдалечаването на тези квазари с скорост кратна на разстоянието до тях. И според тази теория най-отдалечените галактики се движат със скорост близка до скоростта на светлината. Според Айнщайн това не е възможно и изисква колосална енергия (измисля се невидимата тъмна енергия за случая), затова същите физици предлагат хипотезата за разтягащото се пространство, което пренася материята със скорости близки до светлината. Само че допреровият ефект не важи за този случай, а е валиден само за статично евклидово пространство. Оказва се че червеното отместване се дължи на гравитационното въздействие на космическите обекти намиращи се между източника на светлина и наблюдателя и на взаимодействието на светлинният лъч със свободните атоми в космическото пространство. От където следва че вселената не се разширява, нямало е биг банг и възрастта от 13 милиарда години е много смела спекулация. Затова някой спец като каже преди еди колко си милиарда години станало еди какво, би било добре да не демонстрира прекалено самочувствие. 4,6 милиарда години е хипотеза, която е силно разклатена, а не факт.

Човека не си знае историята по назад от няколко хиляди години, но гради смели теории за преди милиарди години. Приказката като започне с "Преди милиони или милиарди години" и спирам да чета. Вече съм голям за тези неща.

АКО КОМЕТАТА ПАДНЕ НА МАРС - там вече със сигурност ще има вода! ))) ....... и няма нужда да я търсите!

"скорост 203 000 километра в час" - абе вие въобще четете ли новините преди да ги пуснете? Или си нямате елементарна представа от физика?

какво те притеснява? Марс се движи със 100 000 км/4 и кометата с толкова - общата скорост на двете тела едно спрямо друго ще е около 200 000 км/ч, защото ще се срещат!

Скоростта на Земята също е около 100 000 км/ч, даже повече. Като, забележи, не е в секунда, а в час.

Абе бързичка е. 56.4 км/сек при средна скорост на обекти в системата около 20 км/сек. Ако гравитационното поле на Марс я "подръпне", ще има големи фойерверки.

И ти летиш през космоса с хиляди км/ч , ама не ти прави впечатление :)