Коментари - ”Кюриосити” пое към следващата си цел | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” пое към следващата си цел

Американският марсоход "Кюриосити" пое към издатина на марсианската повърхност, наречена от учените "Купърстаун".

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” пое към следващата си цел | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надявам се да открие нещо, защото както учените искат да разбият теорията за Създателя, така и вярващите искат доказателства за единственост на човечеството. А, иначе повърхността на Марс ми прилича на дъното на изсъхналото Аралско море.

Аз съм християнка и смятам, че Господ ни е дал свободна воля и право да изследваме. Търсенето на други живи същества, на други планети не противоречи на Библията. Имаме право да търсим, вселената е многообразна, човекът е единствен. Марс е може би резервно място.

Като чета коментарите на някои глупаци тука - "За какво въобще се пънат да разберат дали е имало живот на Марс?" Сигурно пра пра пра пра дядовците на тея глупаци са казвали. За какво ни е огън да палим? Какъв е смисъла от колелото че се занимават с глупости ? За какво са кораби кой ще иска да плава ? Кой ще иска да си има компютър вкъщи ? Кой ще иска да комуникира по телеграф и телефон като има пощи .

ничо несе знае можеби ве открият *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Що не пишеш на български?

За какво въобще се пънат да разберат дали е имало живот на Марс?

За да се намали влиянието на религиите, които ще трябва да пренапишат книгите си.

Би имало проблем само при ортодоксалните християни и най-консервативните секти в исляма. При другите съществуването на извънземен живот не противоречи на догмата.

Да си бяхме стоели по пещерите, а ?

Dobromir Dimitrow

Уважаеми Владо! Този ти аргумент взе да се поизтърква. ДДТ много правилно пита, моята позиция се знае каква е. На много не се харесва, но фактите са си факти. А защо търсят живот на Марс- защото не знаят какво е Животът, и смятат, че се намира под път и над път. Е, на Земята може и да е така, но само на Земята, поне засега, нали?

Да пробвам да отговоря изобразително. Представи си един огромен град. Събуждаш се в стая. Тишина. Излизаш навън - сгради, улици, а бе всичко, което го има в един мегаполис, но без хора. Нямаш представа защо си там, защо си сам и изобщо какво става. Нямаш спомени. В такава ситуация, човек най-вероятно би тръгнал да обхожда кварталите в търсене на хора или поне на някаква информация за това къде са, какво е станало с тях и имало ли е изобщо други хора. Е, това става в момента. Този сам човек, това е човечеството. То търси извънземен живот, за да разбере повече за ... себе си.

Dobromir Dimitrow

А какво би станало, ако този човек разбере, че е сам?

"пое към следващата си цел" Да разбирам ли,че до сега е стоял до предходната цел? Ако ДА - коя е тя /предходната цел/, колко време е стоял и какво е правил там?

Звучи ми като заяждане. Любопитко има голяма цел и движейки се към нея има поредица от по-малки цели. Купърстаун е една от тях, поради шанса там да има изложени няколко скални слоя, които да изследва с уредите си. А относно предишната цел, тя е била автономно движение с избягване на препятствията. Опитът е успешен. До преди него Любопитко се е движел "хълцайки" - малко се движи, после спира за да получи команди, пак се движи и т.н.

БатиГого

Aaaaa... Благодаря за инфото! Значи до преди това се е учил да ходи /са го учили де/ Това означава /според мен/, че ТЕ не са имали ясна цел като са пратили тва тенеке на Марс. Иначе щяха да го програмират да иде направо там за което е изпратен, нали? Демек - "Хайде да изхарчим едни пари и да пратим едно желязо на Марс, пък там ще решим какво ще правим - на база на тва дет ни прати кат инфо" А може би не дават на глашатаите цялата информация до която са се докопали и ни гледат сеира, как гадаем?

На сайта на марсохода на JPL има подробна информация + огромна галерия къде ходи и какво прави машинката откакто е кацнала :)

те пък като ще ни кажат какво са открили...

Въпрос: "Има ли живот на Марс ?" Отговор: "И там няма !"

А руската сонда, предназначена за Марс, изследва дъното на Океана....

с този си пост заприличваш на тези към които е предназначен ако ме разбираш.

Май пропуснах епохалните открития на марсохода, които щяха да обявят! А наличието на метан не е твърдо доказателство за съществуването на живот!

Питай журналистите - те пишат заглавия от типа "НАСА ще обяви епохално откритие на/за Марс!"

Dobromir Dimitrow

Не са само журналистите, често и някои учени, жадуващи бърза и лесна слава.

Щом не е открил следи от метан, значи вероятно не е имало живот изобщо. Метана както нефта е продукт от органична материя, отлежала милиони години

И да е имало живот, метана отдавна да се е изпарил в космоса. Махни атмосферата на Земята, махни магнитното поле и после чакай да засечеш метан след няколко милиарда години. Липсата на метан сега НЕ ОЗНАЧАВА, че не е имало живот преди 2-3 милиарда години. Освен това нищо не пречи да съществува форма на живот която не отделя метан. До оня ден беше невъзможно според теорията за формиране на планети да засекат газови гиганти близо до звездата си - сега се оказа, че повечето планети които сме засекли са точно такива. Нищо не пречи живота във вселената да се различава от познатия ни тук. Все пак говорим за огромно място и мнооооого време за развитие.

Интересното е,че когато ние чуем "живот" и си представяме същества които се размножават сами и са като нас /е, може и зелени човечета и т.н./. А ТЕ може да са такива, че нашите сетива да не могат да ги засекат. Че даже да си цъкат насам натам по Земята без да знаем...

> А ТЕ може да са такива, че нашите сетива да не могат да ги засекат. Това е така. Един от големите страхове е именно в това, че може да срещнем извънземен живот, но да не го разпознаем. Отделно, все още нямаме закована дефиниция на това какво е живот. Затова и вирусите не знаем дали са живи организми или не са ... дори и според текущите ни разбирания за живота.