Коментари - Безплатен ъпгрейд до Windows 10 в срок от 1 г. | IT.dir.bg
назад

Безплатен ъпгрейд до Windows 10 в срок от 1 г.

Ползвателите на Windows 7 и 8.1 или на Windows Phone 8.1 ще могат да обновяват операционната си система до Windows 10 напълно безплатно в рамките на 1 година.

Обратно в новината

Коментари - Безплатен ъпгрейд до Windows 10 в срок от 1 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо ме е страх да пробвам новите Windows-и. Проблема им е, че не са Windows-и. Онези със сивите рамки, на които им знаеш всичко къде е. Който дори да го налази червей, може да си го изчистиш ръчно. ;)

Младите се оправят, те са родени с чип и процесор в главата! Ама аз дето съм от по-голямото поколение и ми се налага да бачкам постоянно на компа, направо ми се е...ва мааата от тези постоянно излизащи нови програми, на всичкото отгоре и куци магарета.

Тръпна да си сменя на стария телефон ОС. Сигурно шайбата му ще пее като се върти. И тъй като е без екран, сигурно холограми ще вземе да показва. Нова джам магия...

Аз пък не бих си сменил 7-та дори и безплатно, просто на i5 върви та дрънка.

Аз окончателно минах ммма Джентооо ....... е супер е!

Бих казал че тази версия има подобрени възможности за следене и за дистанционно манипулиране на съдържанието на компютъра на собсвеника. същоп за изследване на навиците и интересите му. Иначе от къде този зор на компаният която никога не е проявявала щедрост към интересите на своите частни клиенти.

Много просто. Търсят се бета-тестери. Също както беше Виста-та (само дето не я даваха без пари). Сума народ си блъска главата в стената опитвайки се да ползва Виста - като изясниха и изгладиха нещата, излезе Уин 7. Така че и версия 10 си е поредната тестова - за 11. Който много бърза - да тества. Би трябвало и пари да дават, а не само безплатна ОС или поне да обещават безплатна версия 11.

По-принцип си прав, ама до някъде :) Това не е бета версия, а нова политика на майкрософт. Ако си проспал някои моменти, windows вече е безплатна в някои случаи, a твърде вероятно е да да стане напълно безплатна в бъдеще (това не означава отворена :)

Тук май всички са ограничени.Аз ползвам и Линукс и Windows и MAC OS... всяка от тях си има своите предимства и недостатъци.

rado_7_6@

Я, евалата. Гювеч. Ще си ъпгрейдна 8.1 джамците във виртуалната машина на симпатичния ми макбук про за без пари. Ихууу :)

Здравейте на всички, все пак Майкрософт може да е започнал с Windows но няма да приключи с него. Десктоп ОС не е основния канал за печатане на парички. Ако сте обикновен юзер може и да сложиш линукс, но за корпоративни (наиситна корпоративни демек 1000+) компютъра няма алтернатива. Едно време имаше Групвайз на Новел, но изостана доста. Сега Активаната директория на МС е просто светлини години напред. Не на последно място е и SQL Server, виртуализацията, Майкрософт Дайнамикс, доста и доста повече от очакваните за обикновенни потребители функкционалности. А за линукс... нищо лошо... но само за прост ХТМЛ уеб сървър. POP3 и SMTP вече е в миналото. MS Exchange вдигна доста летвата в корпоративните комуникации.

Малко да попрочетеш и тогава да говориш. Администрацията на Мюнхен мина на линукс, изцяло, както работни станции, така и сървъри. Става дума за 15 000 машини, доста повече от числото, което си посочил. Да добавим и 20 000 машини на френската жандармерия, отделно френският парламент, системата на висшето образование на Испания, НАСА и кой ли още не. И във всичките случаи говорим за работни станции, а не за сървъри. Следващият път се осведоми малко, тогава говори.

Никой не е казал че няма институции които са минали на Линукс.... но определено в корпоративния бизнес Линукс го няма.Но затова пък 90% от сървърите в интернет са базирани на Линукс, т.е. Линукс движи интернет.

Ако попрочетете ще видите че Администрацията в Мюнхен обмисля да се върне към Windows

малко да вземеш да прочетеш и ти.. Администрацията в мюнхен се връща на windows.. вземи си удари главата с един update :)

Проблемът е че линукс върши работа за документи, интернет и видео. Обаче ако ти трябва за каквото и да е друго, включително игри....

То затова все по-масово конзолите си увеличават пазарните дялове. И то реално това "каквото и да е друго" включва главно игрите. Фотошоп, Лайтрум и другите не вървят на линукс, ама то на запад повечето (не всички, но повечето) дето ги ползват са с макове, на които вървят. Остават другите специализирани програми, но на общия фон не са кой знае колко като пазар. Иначе основния потребителски пазар на Уиндоус се крепи на това, че игрите не тръгват (в по-голямата си част) на линукс. Но все повече и повече почнаха да портват игрите.

Намери ми поне един читав CAD софтуер, да не говорим за тясно специализиран такъв, който да не е под Windows? За която и да е тежка индустрия, комплектът AutoCAD + MS Excel + някаква версия на PDS/PDMS е задължителен, а освен електронната таблица, под Linux просто не съществува. Става дума стотици хиляди работни станции на инженери по целия свят. В тази област, за момента, Windows просто няма алтернатива.

Осведоми се какво е Steam и стига си плямпал дивотии отпреди 10 години.

- Mного ги разбирате тия работи. Hека първо да излезе пък тогава ще видим кое какво е!

Windows 10 ще се пробва задълже!НО...има една линукс дистрибуция Deepin.Страшна е.Мога да кажа само,че след толкова опити и тестове на линукс дистрибуции не съм попадал на по-добра ос от линукс Deepin (обаче трябва малко по-мощма машинка).Пичовете са от Китай и са страшно добри!Пробвайте я или вижте в тубата за нея.2014-та версия е брутална.

Пробвайте и Elementary OS!

Не пропускайте и две други много добри десктоп дистрибуции, Linux Mint и Manjaro Linux. Първата е по-популярна и от Ubuntu, на която е базирана.

М-м-м-да-а-а-а определено линукс дистрибуциите са повече от ползвателите им :)

Смешник

Те и дилърите на наркотици така правят - отначало всичко е безплатно. Доколкото си спомням, MS обявиха наскоро, че искат да променят лицензионната си политика да се плаща на година. Значи ако сега човек си има 7-ца, ще си я ползва поне още 5 г. без пари, а ако се ъпгрейдне безплатно до 11-ка, ще я ползва безплатно само 1 г. Не, мерси ще кажем ний на такваз безплатност!

Спокойно - никога няма да стане това с наема. Другите производители пробутват маркетингово ОС като почти безплатна и няма как Майкрософт да наложи ценови шок. Затова и следват тенденцията с безплатно обновяване-парите ще дойдат от друго място (реклами и легално събиране на инфо предполагам).

Има разлика между "безплатно обновяване в рамките на 1 година" и "безплатно ползване в рамките на 1 година".

Симо Симов

Има разлика, щото така превеждат. Да си направиш операционната система от 7 на 10 не е обновяване (update), а надстройка (upgrade). Та за първите тестери на системата (1 г от пускането), ъпгрейдът ще е безплатен. Обновяването винаги е безплатно поне досега. Та който мине от 7 на 10, ще има право на безплатно ползване първата година.

А на ХР, освен че ще е безплатен ъпдейта ще има и по каса безплатна бира за изтриване на USER memories. Къде ги четете тези новини и как си го представяте този безплатен обяд само вие си знаете.

Пробвай с гоогле и виж например BBC и разни други сайтове, щом не ти се струва вярна тази информация.

Безплатен, доколкото си си платил преди това за Windows 7/8. Ако ползваш ПИРАТСКА версия - естествено, че няма да е безплатно. Никой никъде не е написал, че ще е безплатно за НОВ клиент.

Безплатно от Майкрософт. Айде бе. Чудя се само как ли ще си го платим?

Ако щете безплатен го направете тоя Ундос, но аз не го ща бе! Ундосът е пътник както ДОС на времето

хахах пътник , много ги разбираш тия. Масово в корпорации и държавни структури по цял свят се ползват продукти на Microsoft , те скоро няма да се откажат , отделно дялът на микросот в цял свят е сигурно едни 70-80 % ... дали са тръгнали , как мислиш ?

Щом в Северна Америка и Европа почнаха да се отказват от Майкрософт, какво да кажем за Азия където си въвеждат собствени операционни системи в експлоатация. А и за корпорациите не си прав - и там има вътрешно разслоение и делът на Майкрософт намалява в тях

Така се прави бизнес и държи 100% от пазара. Иначе хората ще почнат да се замислят за алтернативи ако трябва на всеки две години да се апгрейдва, плаща или купува ново PC.

Пробутват боклуците си! То в БГ държавата е дала толкова за лицензи на администрацията, платени от данъкоплатците, че всички граждани в БГ трябва да ползват безплатно всякакъв м$ софт...

Ако не искаха има начин..., но сега е така. Linux forever

Още един безпрекословно вярващ, че някой някому е длъжен... Не, братче, нито М$ са ни длъжни, нито пък ние на тях! между другото, опен-сорс фен съм и въобще не се опитвам да защитавам Майкософт.