Коментари - Microsoft и OpenAI правят суперкомпютър с AI за 100 милиарда долара | IT.dir.bg
назад

Microsoft и OpenAI правят суперкомпютър с AI за 100 милиарда долара

Досега създателя на WIndows е отделил над 13 милиарда долара за OpenAI

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Microsoft и OpenAI правят суперкомпютър с AI за 100 милиарда долара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майкрософт не може да създава. Майкрософт купува вече наложени продукти и ги задушава. Денят на страшния съд се отлага.

Странно защо цената на. Биткойн след тази новина не се е сринала. Такъв компютър (с правилния софтуер) ще разгадае всички секретни ключове за ден два...

ОБЕМЪТ на инвестиции във високотехнологични компании през 21 век: . САЩ: 353,8 милиарда долара. Парашка : 0,8 милиарда долара – (това е само малката десетична осмичка накрая , от американската технологична мощ – ха , ха . ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НАЛИЧИЕТО НА ТЕХНОЛОГИЯ В ПАРАШКАТА... . Седи си руският иван над дупка в тоалетна-кочина на двора… И вижда надписа под прозореца: "Наш Путлер е най-добрият в света!", Нищо , че е написано с говно… ... Щастието на Орка е, когато се превръща в Украйна в труп в черна торба за защита на дворците на путлер

Какво точно ще реши супер компютъра от статията? Ще реши ли проблема със замърсяването, с пренаселеността, с глада? Ще намери ли лек за някоя сериозна болест- например рак? Ще направи ли научен пробив в някоя наистина важна технология, да кажем за пътуване в космоса, за добив на евтина електроенергия? Ще реши ли проблема с алчните правителства, политици и наднационалните мегакорпорации? Според мен отговорът по всички изброени точки ще е все НЕ. Освен за една може би- визирам тази с пренаселеността, ако суперкомпютъра подходи по начин подобен на представения в поредицата Терминатор, а и в други фантастични филми/ книги.

Според мен не си на прав път със разсъжденията си. Пишеш за този компютър като за един цар, който има за задължение да реши проблемите, които стоят пред човечеството. Аз възприемам това като създаването на един инструмент, който в ръцете на умни и отдадени хора може да помогне за разрешаването на някои проблеми. И също така мисля, че това отново е един добър бизнес ход на Майкрософт, защото аке те не го създадат, други компании ще го направят преди тях.

Такъв компютър би имал възможността да извършва милиарди симулации от всякакво естество - включително развитие на ракови клетки, въздействие на лекарства върху тях и какво ли още не. За вас ИИ е някакъв чатбот и нищо повече.

Калкулаторите на текст не са изкуствен интелект, а имплементацията извън определени ситуации с машин лърнинг е куца. Къде са великите самоуправляващи се коли бе? Освен да вдигнат инфраструктура за сървейлънс и контрол друго не правят.

ги... в индустрията повече, но ги има и по улците - все още строго регулирани... но ди ги има...

Упорито вървим по сценария на филмите за това, как главен компютър решава живота на човечеството!