Коментари - Microsoft купи създателя на Minecraft за $2.5млрд. | IT.dir.bg
назад

Microsoft купи създателя на Minecraft за $2.5млрд.

Microsoft купи Mojang, създателя на Minecraft, за 2,5 млрд. долара.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft купи създателя на Minecraft за $2.5млрд. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво му е на Скайпа?Отворковци

Преди да беше купен от Microsoft, Skype предлагаше (API) услуги, който позволяваха други разработчици да използват скайп сървъра за да изграждат Addon-и или програмки който поддържат скайп като например (1 Messenger който поддържа Skype, FB, ICQ, MSN..., ...). От когато Microsoft го купи, доста сайтове и Messenger-и спряха да го поддържат. Представи си да си с PC с 512 RAM и да си пуснеш Skype 6.x и да ти вземе 200 MB RAM. Чуството не е хубаво...

Не му ли мина времето на Minecraft! Нещо правено на Java и OpenGL, което е много товарещо. Да правиш кубчета с текстурки е лесно, но както е направено е тежко. Теоритично и аз мога да го направя на браузер, но компютъра сигурно ще зависне.

Ами направи го и го продай за 2,5 млрд :-)

Там е и до реклама. Да наложиш нещо. А в това не съм компетентен. А за правене на 3D кубчета с текстури, съм го правил на WebGL, което си е точно OpenGL, но през JavaScript за страници. Даже има още отделен език GLSL за цветовете, скриптове на който се задават за компилация през JavaScript-а (за вертекси и фрагменти) и се свързва с OpenGL-а. Проблемът на всичко това е, че върви на малко браузери и яко товари. Е търси в Гугле думата WebGL на картинки и ще разбереш за какво ти говоря. Едни от началните уроци които дават е, как се прави куб и се слага текстура. Има и други уточнения с описание на точки, индекси (за плоскости), отразявания. Реално обикновенно плоскостите винаги са триъгълни и един квадрат е от два триъгълника.

2.500.000.000$ 16.700.000 потребители купили играта 150$ за играч демек са платили М$, как ще изкарат тези кинти? и как ще продължат да печелят след като си върнат кинтите ? някой може ли да ме отзадръсти или ще си остана такъв :-)

Предполагам че Microsoft, ще популяризират играта в такъв огромен мащаб, че в последствие покупки от по 10$ на играч биха им върнали инвестицията. Да не говорим че Minecraft вече е паралелен виртуален свят, без който много хора вече не могат. Това е "billion dollar idea" както викат американците

То не е само до идеята, а и да може да я наложиш. Може злато да подаряваш, но нямаш ли рекламата, пак трудно ще сработи.

Кой ли ще е следващия в списъка за прецакване на готини продукти и компании...

Кажи един "готин" продукт, който си ползвал, Майкрософт е купил и ти си спрял да ползваш поради прецакване.

Скайп

Nokia :)

Който се захване с Microsoft - последна песен пее.

Точно казано! До тук съм забелязал че напоследък където пипнат Майкрософт трева не никне! За справки: вижте скайпа...

и къв ти е проблема съсskype?

По-скоро въпроса е: какво е наред със скайп :)

sawo

"За играта работят само 40 души" 40 души не е изобщо малък екип, а цяла компания.

Поредната компания, която ще бъде погълната, смляна добре и изплюта ненужно от M$ ! Някой знае ли за компания, която да е просперирала след купуването и от M$ ?

Бънджи просперират. Само дето не пускат Хало за ПК, но това ще премести твърде много хора от ХБокс и ще загубят клиенти за конзолата си.

Прекалено малко са добрите примери на фона на всичко което са прее....ли

RedHat

Самата МайкроСофт просперира, това е модела на нарастването на компаниите като портфолио и съдържание.Това правят и Гугъл, Оракъл, Ейпъл, .......

След като се е продала една компания няма как да просперира, тя вече е Майкрософт, а Майкрософт си просперират.