Коментари - Разчитат паметта на умрели хора? | IT.dir.bg
назад

Разчитат паметта на умрели хора?

Изследователи може би са открили метод, който да позволи разчитането и записването на спомените на починали хора.

Обратно в новината

Коментари - Разчитат паметта на умрели хора? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мозъкът на ръководителя на Октомврийската революция Йосиф Ленин се пази разрязан на 31 хиляди парчета в Московския мозъчен институт. Неговото тегло е доста скромно само 1340 г.

ИДЕАЛНО ЗА КРИМИНАЛИСТИ,,, ще могат да разкриват истинските убийци

бахти и глупостити......

Колко елемнтарни са станали днешните читатели! Утре ако ви кажат че са изобретили генетично модифицирана Баба Яга, вместо да си кажете че пишат глупости, ще почнете да дискутирате каква и е била метлата. Те първо да запишат мисли на живи хора, тогава да приказват за умрели. Но нито едното нито другото реално не може да се направи, няма и да може, защото от елементарната логика следва че мислите не са предмет който може да се "запише" на кинолента. Много е затъпяло населението и тия статии по-скоро тестват степента на затъпялост, която се отчита от съответните заинтересовани по мненията във форумите.

а, едно време колко умни бяха читателите... ц..ц..

мозъка за посредник, а не на носител на съзнанието. Има доста описани случаи на хора проговорили на чужд език след катастрофа и други, които си спомнят неща от "предишен/!?/ живот. Не е толкова ясна тая работа

мозъка за деликатес

Гадна работа. Твърде бързо се случват нещата, а човечеството не е готово за това... Едно е да вкараш инженер в командната зала на атомна електроцентрала, а съвсем друго е да пуснеш там кроманьонец със сопа.

Не е така бе. Да, кроманьонци със сопа колкото щеш, 90+% от публиката повече или по-малко отговарят на това описание. Но за да сме научили как се прави нещо значи на тия дето водят развитието им е стигнал акъл да го разберат, натрупаното знание си е натрупано знание. Друг е въпросът какъв ще е качественият скок като натрупаме достатъчно за да го направим, напълно възможно е да не ни хареса както се опасяваш - но това е положението, конструирани сме да еволюираме в посока повече знание, най-вероятно няма да сме последният вид - както не сме и първият.

Въобще не оспорвам написаното от теб... Ще ти го кажа по друг начин. Прекалено много портове се опитват да отворят едновременно, а това не е добре. Вярно е, че винаги сме се учили от грешките си, но също толкова вярно е, че много от тях ги преповтаряме. Ние сме уникален вид точно заради своя мозък, но започнем ли да се ровим дълбоко и грубо в него е твърде вероятно да оплескаме нещата. Години наред се афишира, че подобни изследвания, ще подпомогнат лечението на психични заболявания, но аз не знам учените и лекарите да се се преборили с поне едно такова... поне на този етап. По скоро се върви в другата посока - контрол върху мозъчните процеси.

Tова е първа крачка към връзката на този свят с отвъдното. Tвърдя го съвсем сериозно.

В цирка илюзионист отваря черният си куфар и оттам изкачат въпросните мишки с малки цигулки, подреждат се и засвирват изумително Моцарт. Конферансието се приближава просълзен до илизюониста: - Първа цигулка е еврей?!

разчетат твоята памет бе Гогов

Какво е генетична сигнатура на спомена? Нова генетика ли откриваме?

Модификация на даден(и) гени(и) в зависимост от спомена, не е толкова трудно за разбиране.

Т.е. като само си помисли за нещо и гените ни се променят по уникален за това нещо начин, м?

Мозъкът на великият Айнщайн е бил разрязан на претънки филийки и запазен за идните поколение. Филийките са били раздадени на няколко университета и в по-голямата си част запазени от патоанатома извършил аутопсията на великия учен - той дори се е опитал да ги кешира на търг. Така. Моето предложение е да се възползваме от цялата схема и буквално да надникнем в мозъка на Айнщайн. Със сигурност е запазил нещо само за себе си. За пчелите и края на света вече знаем, искаме нещо ново, нещо скандално, а може и fake news.

на Айнщайн е позалежал вече почти век, но има друг по-пресен гениален мозък с който може да се пробва - на Хокинг (ако някой го е запазил разбира се).

А нещо там за съгласието на починалия? Може пък да е искал да запази последните си мисли за себе си?

Идеално средство за разпит, пък бил той и посмъртен.

Ще има групов иск на мъртъвците за нарушените им права, дааа.